Biogan Hvetegluten seitanpulver Ø - 400 g
Økologisk Seitanpulver fra Biogan til vegansk- og vegetarisk matlaging
Biogan Hvetegluten Seitanpulver er den perfekte kjøtterstatning til deg som beveger deg i det veganske- og vegetariske kjøkken.
Seitanpulver er rikt på proteiner og har et lavt innhold av karbohydrater, samt en konsistens som minner mye om alminnelig kjøtt.
Du får dermed et velsmakende og autentisk alternativ til kjøtt som både er økologisk og bærekraftig.
Biogan Seitanpulver er produsert i Europa, hvor flere tilsvarende produkter i stedet er produsert i Kina - enda et bærekraftig pluss.
Fremstillingen av pulveret skjer ved å vaske all stivelse, farge m.m. ut av hvetemel, dermed er det kun gluten tilbake, som gir oss dette skjønne produkt.
Produktet kan fryses ned i opp til 3 måneder, så du kan med fordel lage en stor porsjon, så du enkelt kan få et velsmakende måltid.
Anbefalt bruk
Biogan Hvetegluten Seitanpulver brukes til å lage vegetariske og veganske retter som biffer og pølser.
Det er derfor genialt til grillfesten eller når du bare trenger en velsmakende burger.
Seitanpulver kan også brukes som erstatning for kylling eller shawarma - det er bare fantasien som setter grenser.
Oppbevaring: Oppbevares kjølig og tørt.
Oppskrift på Pulled seitan (vegansk kylling)
Seitan med konsistens som kylling. Strimlene kan brukes i smørbrød, på pizza eller i favorittsalaten din - mulighetene er uendelige
Mengde: 4 personer
Ingredienser
170 g seitanmel/ hvetegluten
180 g kikerter på boks (eller 180 g kokte)
25 g gjærflak
1 1/3 dl kokende vann
1 grønnsaksbuljongterning
3 ss olje
1 ½ ss løkpulver
2 ts hvitløkspulver
1 ½ ts salt
1 ½ ts epleeddik
Til marinaden kan du bruke grillsaus
Slik gjør du det
Begynn med å putte alle ingrediensene unntatt seitanmelet i en blender. Blend til du har en jevn masse, kikertene må være helt blendet
Ha blandingen i bollen til en mikser og tilsett seitan, begynn å elte den med hendene til blandingen samler seg
La nå deigen elte med en deigkrok i 15-20 minutter. Dette trinnet er veldig viktig, da det er nå glutenet i melet aktiveres.
Form nå deigen til en pølse og pakk den godt inn i aluminiumsfolie
Fyll en gryte med vann og legg "pølsen" i en dampinnsats
La den dampe under lokk i 90-100 minutter. Pass på at vannet ikke koker ut
Ta ut deigen og pakk den ut. La den avkjøles i ca. 20 minutter
Når deigen er avkjølt, kan du rive den i den størrelsen du foretrekker
Nå kan du spise bitene som de er, du kan marinere dem med grillmat, eller steke dem i en panne med litt ekstra krydder.
Du kan bruke stripene på pizzaen din, i burgeren eller i pannekakene dine.
Innhold: 400 g
Energi |
1600 kJ/ 380 kcal |
Fett |
5 g |
- herav mettede fettsyrer |
1 g |
Karbohydrater |
7 g |
- herav sukkerarter |
1,3 g |
Kostfibre |
2 g |
Protein |
79 g |
Salt |
0,04 g |
Hvetegluten*
Er * angitt ved en ingrediens betyr det at denne ingrediensen er 100% økologisk
Hvete
Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.

