Visir

Med et ansiktsvisir kan du skjerme deg selv mot sprut og partikler samt virus. Et visir kan benyttes samtidig med munnbind eller for seg selv. Du kan se utvalget av visirer nedenfor.

Alt om visirer | Visir vs. munnbind | Anbefalt bruk | Hvem kan bruke visir?

1 Produkt(er)

Alt om visirer - vernemiddel mot sprut

Et visir er en skjerm med en bøyle som beskytter og skjermer dit ansikt mot uønskede partikler som virus. Mange forbinder visirer med dem, som brukes ved manuelt arbeide. Her finner du nemlig ofte sikkerhetshjelmer med visir. Du kan også finne visirer i skihjelmer.

Her på siden finner du visirer som egner seg til helsepersonale i forbindelse med prøvetakninger samt arbeide med pasienter på sykehus og i helsepleien. Ansatte i den offentlige transport kan også få nytte av visiret på en lang arbeidsdag med kontakt med mange mennesker.

Generelt kan vernemidler benyttes om supplement til andre gode vaner, herunder 1-2 meters avstand, rene hender samt host eller nys i ermet. For å kunne klassifiseres som et vernemiddel til personlig bruk kreves det en CE-merking.

CE-merking betyr at fabrikanten har angitt at produktet lever opp til de krav som stilles innenfor EU og også i Norge. Ved noen produkter skal det foretas en egentlig test av en tredjepart, sånn som det ses ved munnbind og masker og desinfeksjonsmidler som håndsprit.

Du kan finne alle våre vernemidler her.

Visir versus munnbind

Mange velger å benytte visir i stedet for munnbind i forbindelse med arbeide. Her er et visir nemlig mer behagelig å ha på i lengre tid - også en hel arbeidsdag. Flere visirer er til flergangsbruk, men det er viktig at du leser på det enkelte produkt. Benytter du i stedet munnbind, bør du kjøpe CE-merkede med høy filtreringsgrad. Type II og type IIR har en filtreringsgrad på >98%


Anbefalt bruk av visir

Et visir er enkelt å bruke og sitter stabilt på hodet. Visiret er lett og komfortabelt å bruke, uansett om du har briller eller ikke. Liksom ved bruk av munnbind er en høy hygienestandard avgjørende for din egen og andres sikkerhet. Du kan lese mye mer om bruk av munnbind i denne artikkelen.


Hvem kan bruke visir?

I prinsippet kan alle kjøpe og bruke et visir, men ifølge Helsemyndighetene er det en rekke tilfeller hvor det foretrekkes fremfor munnbind. Generelt anbefales det at visir er et alternativ til munnbind for personer som ikke kan bruke munnbind eller i situasjoner hvor det er viktig at ansiktet er synlig.

På følgende liste opptrer de mest alminnelige tilfeller hvor visir anbefales:

  • Visir kan brukes av personer med visse lidelser herunder eksem i ansiktet, KOL, allergi eller andre tilstander som medvirker til at et munnbind ikke ville kunne sitte tett om ansiktet eller hvor det kan gi pustevansker.
  • Visir kan brukes ved kommunikasjon med personer som er hørsel- eller synshemmet, hvor det enten skal leses på lepper, eller det er bruk for tydelig og langsom tale.
  • Visir kan brukes hvor nær kontakt er uunngåelig, som f.eks. ved en kosmetisk behandling eller lignende.
  • Visir kan brukes som et alternativ til munnbind av sjåfører, ansatte på toget og busser mm., hvis det kreves bruk av vernemidler i forbindelse med arbeidet.
  • Visir kan brukes ved kontakt med barn, mennesker med demens eller lignende, hvor det er viktig at ansiktet er synlig.

Alt om vernemidler

I vårt artikkelunivers finner du artikler om bruk av vernemidler. Her kan du bli klokere på munnbind til barn, hvorvidt du skal bruke stoffmunnbind eller engangsmunnbind samt en generell veiledning til vernemidler. Har du noen spørsmål vedrørende kjøp av vernemidler hos Med24.no, kan du kontakte en av våre eksperter. Møt dem alle sammen her.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.