Blemmer

De små, smertefulle og betente sårene i munnen som kalles blemmer, kan forårsake stort ubehag og gjøre det vanskelig å spise. Her finner du produkter som kan hjelpe deg med å bli kvitt blemmer raskere!

Hvorfor får jeg blemmer? | Hvordan blir jeg kvitt blemmer?

10 Produkt(er)

Blemmer i munnen

Man har ennå ikke funnet noen spesifikk årsak til blemmer i munnen, men det antas at de kan skyldes flere forskjellige ting – virus, betennelser og menstruasjon hos kvinner, da det ofte er under disse forholdene at blemmer oppstår. Det antas også at det er en arvelig sammenheng med forekomsten av blemmer, ettersom noen familier har en høy forekomst av blemmer, mens andre familier er mindre utsatt.

Det er imidlertid noen faktorer som mistenkes å kunne utløse et utbrudd hos enkelte, men det er ennå ikke påvist noen sammenheng. Dette er faktorer som f.eks:

 • Vitaminmangel
 • Jernmangel
 • Rifter i munnen
 • Sprekker i tungen

Eller høyt inntak av:

 • Kaffe og kaffe
 • Syreholdig mat
 • Alkoholholdige drikker
 • Sterk ost
 • Sjokolade
 • Krydret mat
 • Ananas

Hvordan blir du kvitt blemmer?

De små kulene på tungen, kinnet, ganen eller leppene kan forårsake svært smertefulle tilstander hos både barn og voksne, og derfor finner du på denne siden ulike produkter som lindrer smerten, fremskynder tilhelingen og forebygger nye blemmer og sår.

Aftamed mot blemmer

Hos Aftamed kan du finne måter å bruke munnvann, spray og gel mot blemmer på. Det populære munnskyll kan brukes så ofte du trenger det – og av både barn og voksne. Det er bare å skylle munnen med Aftamed til symptomene forsvinner, og hvis du ikke er vant til å bruke munnvann, er det helt trygt og ufarlig å svelge en liten mengde Aftamed munnvann.

Aftamed spray er et annet alternativ for umiddelbar smertelindring og raskere tilheling. Spray 2-3 ganger på blemmeområdet. Den smertestillende effekten vil avta etter 30-40 minutter, men du kan bruke Aftamed spray så ofte du vil eller trenger det.


GUM AftaClear

I likhet med Aftamed tilbyr GUM munnvann, munnspray og gel for å fremme helingsprosessen av blemmer i munnen. Produktene virker ved å danne en barriere eller membran mot ytre påvirkninger, slik at du opplever smertelindring og blemmen får tid til å gro. Gum AftaClear spray har et spesialdesignet sprayhode som gjør at du kan spraye presist på ellers vanskelig tilgjengelige områder i munnen.


Propolis munnlotion

Danasan munnlotion med propolis er et urtemedisin som er effektivt mot de ubehagelige og irriterende blemmene du kan få på ulike steder i munnen. Munnkremen brukes som et desinfeksjonsmiddel slik at blemmene ikke forstyrres av bakterier eller andre ytre faktorer, men får tid til å gro så raskt som mulig.


Barn og babyer med blemmer

Faktisk lider mange barn og unge i alderen 10-20 år av blemmer, og de kan også forekomme hos de aller minste. Derfor finnes det også smertelindrings- og behandlingsprodukter for barn, for eksempel Aftamed Teething, som kan brukes til å lindre smerte og fremme tilheling hos barn og babyer fra 3 måneders alder. Aftamed Teething reduserer også antall nye sår, men bruken er ikke begrenset til blemmer. Hvis barnet ditt har rifter i munnen i forbindelse med tannregulering eller sårt tannkjøtt og tannsmerter, kan Aftamed Teething brukes som lokal smertelindring.


Blemmer på tungen eller andre steder i munnen må ikke forveksles med forkjølelsessår, som krever en annen behandling enn blemmer. Du finner plaster mot forkjølelsessår her.

 Hvis du har spørsmål om bruken av de ulike produktene, står våre utdannede farmasøyter alltid klare til å gi råd og veiledning. Møt alle ekspertene våre her!


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.