Rense Behandle Pleiende og dekkende

Bli kvitt uren hud og kviser

Sliter du med uren hud? Da kan sikkert kjenne deg igjen i at det er et problem som kan være vanskelig å løse, samtidig som det kan gå ut over både humør og selvtillit. Derfor har vi satt sammen et stort utvalg av effektive produkter som kan hjelpe deg med å bli kvitt urenhetene dine!

Hva er akne? | Hudpleie på 3 enkle steg | 10 tips mot kviser | Arr etter akne

193 Produkt(er)

Hva er akne (acne vulgaris)?

Acne vulgaris (kviser) er forårsaket av betennelse i de små talgkjertlene som omgir det tynne håret i ansiktet og på overkroppen.

Akne/kviser oppstår oftest i forbindelse med puberteten. Her er det de normale endringene i kjønnshormonene som er årsaken. De mannlige kjønnshormonene påvirker blant annet talgkjertlene, og huden blir dermed mer fet og aknen (kvisene) oppstår der mengden av talgkjertler er størst. Mange opplever derfor uren hud på ryggen samt uren hud på hake og panne.

Utviklingen av akne begynner med at de normale talgkjertlene blir tilstoppet og danner hudormer. Hudormer kan bli betent og danne kviser. Alvorlighetsgraden av akne øker i puberteten og når sitt maksimum i alderen 17-19. Etter dette avtar den gradvis hos de fleste og forsvinner vanligvis rundt 25-årsalderen. Spesiell hudpleie kan ofte lindre kviser og urenheter. Her finner du reseptfrie rettsmidler mot akne og kviser.

Hvorfor får man uren hud?

Uren hud eller akne/acne er forårsaket av betennelse rundt talgkjertlene i huden. Det dukker opp kviser og urenheter, som kan oppleves skjemmende, spesielt i ansiktet. Desinfiserende (rensende) såpe og salver begrenser utviklingen av uren hud, men i mange tilfeller – fremfor alt blant unge – er det langt fra nok. Det trengs noe som også fungerer i dybden.


Kremer mot uren hud og kviser – optimaliser hudens beskyttende funksjon

Kremer for uren hud og kviser kan beskytte mot mekaniske skader, og kan også bidra til å bekjempe bakterier og andre skadelige mikroorganismer, slik at du raskt og enkelt kan bekjempe uren hud i ansiktet.

Hudpleie bidrar også til å optimere hudens andre viktige funksjon – å holde på væsken i kroppen. Mennesker består stort sett av vann, og det er viktig at vi ikke mister for mye væske gjennom fordampning fra vår relativt store overflate. Her hudpleie relativt viktig.

Hudpleie kan bidra til å opprettholde eller gjenopprette hudens smidighet og fuktighet. Hvis hudens barriereeffekt reduseres, fordamper for mye vann fra huden og den kan bli tørr. Dette kan gi kløe, rødhet, eksem og redusert beskyttelse mot infeksjoner og irritasjon i det aktuelle området. Hudpleie er derfor også viktig, uavhengig av hvilken hudtype du har.


Optimal hudpleie på 3 enkle steg

Uavhengig av hudtype finnes det tre enkle steg alle kan gjøre for å behandle og pleie uren hud:

  1. Rens av huden.
  2. Behandling av huden.
  3. Pleie og dekking av urenheter.

1. Rens huden

Selv om huden naturlig er selvrensende, utsettes vi for så mye forurensning hver dag at det absolutt sunneste for huden er å bli renset hver eneste dag. Med en ansiktsrens – enten gel, skum, melk, krem ​​eller såpe – fjerner du smuss, avfallsstoffer og døde hudceller fra huden og porene dine, slik at nye kviser ikke fremprovoseres. Etter rens bør du bruke en skintonic på huden, som stimulerer, fukter og forbereder huden din for den påfølgende behandlingen med krem ​​og/eller serum. Her kan du se vårt spesialutvalg av produkter for rensing av uren hud.


2. Behandling av huden

Huden din har i ettertid nytte av å bli behandlet med et stimulerende og beroligende serum. Her kan du se et stort utvalg av ulike produkter utviklet for å behandle uren hud. Serum er en veldig tynn gel som du smører utover huden din og som er spekket med gode og aktive ingredienser. Et serum, i kombinasjon med en deilig krem, kan beskytte huden og tilføre den rikelig med fuktighet. En aktiv dag-/nattkrem og serum er supernærende produkter som gir huden de beste forutsetningene for å reparere seg selv.


3. Pleie og dekking av urenheter

Det siste enkle trinnet i hudpleierutinen bør være en kombinert foundationkrem på dagtid, og en god pleiende nattkrem om natten. Produkter som spot sticks med farge kan skjule eksisterende kviser imens de bekjemper uren hud. Om natten kan en eksfolierende nattkrem redusere eksisterende kviser, sekresjon av talg og hemme nye utbrudd av akne. De eksfolierende egenskapene vil ytterligere rense og åpne hudens porer, slik at kremen kan fungere ekstra godt – også i de dypere hudlagene. Gå på oppdagelse blant de mange produktene for pleie og dekking av uren hud, hvor du kan finne perfekte produkter for det siste trinnet i din hudpleie.


Guide til uren hud – 10 gode tips mot kviser!

Kviser påvirker de fleste tenåringer. Kviser kan også forekomme hos voksne, men de vil ofte forsvinne etter puberteten. Uavhengig av alder opplever mange kviser som både en fysisk og psykisk plage. Vi har samlet 10 overordnede gode råd til deg som vil bli kvitt kviser!


1. VIKTIG: Unngå å ta eller pirke på kvisene. Huden vil bare bli mer betent og det vil være større sjanse for arrdannelse.

2. Bruk vannbaserte fuktighetskremer og kosmetikk. Oljete kremer og sminke kan gi kviser.

3. Unngå fett hår da fettet kan danne kviser i pannen mm.

4. Vask ansiktet ditt daglig med mild såpe eller rent vann. Kviser kan bli verre hvis du skrubber ansiktet eller bruker sterke såper.

5. Kjøp eventuelt en aknekrem for å behandle uren hud. Mange produkter mot aknehud (lett angrepet) er tilgjengelig reseptfritt. Kvisekremer krever vanligvis 4-8 uker for å virke mot kviser. En mulighet er å kjøpe denne: Prinoc Gel mot uren hud.

6. Oppsøk en kosmetolog som kan hjelpe deg med hudpleie generelt.

7. Det er ingen påvist sammenheng mellom spesifikke matvarer og kviser, så det er vanskelig å generelt fraråde enkelte typer matvarer. Men opplever du at du får flere kviser når du har spist eller drukket en bestemt mat- eller drikkevare, f.eks. alkohol, vil det være naturlig å unngå dette i større mengder.

8. Lev sunt. Det vil si spis variert mat, drikk mye vann og tren. Generell velvære har en positiv, avsmittende effekt på huden.

9. Hvis du er alvorlig rammet av kviser, bør du søke råd hos legen din. Legen kan foreskrive reseptbelagt medisin mot kviser og eventuelt henvise deg til en hudlege.

10. Husk at kviser forsvinner med tiden og at det rammer de aller fleste.


Hva kan jeg gjøre selv?

I tillegg til å holde huden ren ved hjelp av ulike hudpleieprodukter, er det minst like viktig å fokusere på uren hud i forbindelse med kosthold. Hvis du sørger for at kostholdet inneholder så lite sukker som mulig (se for eksempel opp for sjokolade som inneholder både sukker og fett) kan du potensielt unngå mange av de problematiske urenhetene. Totalt sett bør du holde deg til de 10 gylne reglene ovenfor.

Hudpleiekapsler

I tillegg har det endelig kommet naturpreparater som gjør det lettere å holde huden ren og vakker. Dette kalles hudpleiekapsler, og den består av ulike urter og naturlige råvarer som bekjemper betennelser samtidig som den pleier og renser huden.

Hudpleiekapsler lages etter en helt spesiell oppskrift og anbefales til behandling av uren hud og eksem; det er et naturlig preparat uten skadelige bivirkninger av noe slag.

Se våre kosttilskudd for hud og hudpleiekapsler her!


Arr etter akne

Mange får aknearr av en tendens til å klø eller pirke på/sprekke urenheter i huden, mens andre er bare så hardt rammet av akne at det er uunngåelig. Akne og post aknearr er for mange ikke bare arr på huden, men et arr på selvtilliten. Det er derfor viktig å bekjempe akne skikkelig for å unngå arrdannelse.

Har du fått arr etter akne kan du eventuelt få fjernet arrene ved sliping av huden (dermabrasjon) eller laserbehandling. Disse behandlingene foregår hos en hudlege eller en kosmetisk kirurg.

Behandlingen foregår med CO2-laser. Laseren brukes til å varme opp hudvevet (bindevevet), noe som får det til å trekke seg sammen, og tvinger aknearrene til å jevnes ut. I tillegg skjer det en peeling av det øverste hudlaget, hvorved det dannes et fint nytt hudlag.


Du trenger ikke fortvile hvis du sliter med urenheter og aknehud – på Med24.no har vi et stort utvalg av produkter som kan hjelpe deg med å bekjempe problemet. I tillegg vil våre eksperter, blant annet hudpleiere, alltid være behjelpelige og gi nyttig rådgivning!


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.