Cosmica Solkrem

20 Produkt(er)

Cosmica Solkrem - til hele familien

Cosmica solkrem tilbyr komplett solbeskyttelsessortiment for hele familien. Det er viktig å beskytte seg mot solens stråler hele året, spesielt om våren og sommeren når solen er på sitt sterkeste. Cosmica har solbeskyttelse til ulike behov og til barn. Cosmica er et anerkjent apoteksmerke som har produsert kvalitetsprodukter innen hudpleie helt siden 1952.

Stort sortiment innen solprodukter

I sortimentet til Cosmica solbeskyttelse finner du alt du trenger til hele familien, tilpasset alle aldre, hudtyper og ulike behov. Du kan finne dine favoritter enten det er solkrem, solspray, lotions, mousse eller stifter til ansikt og kropp. Cosmicas solfaktorprodukter kommer i faktor 20, 30, 50 og 50+. Alle produktene beskytter godt både mot UVA og UVB-stråler. De kommer også i mange ulike varianter, solkrem til barn - vannfaste, med og uten parfyme. Cosmica har også deilige Aftersun-produkter som fukter og beroliger huden.

Hvorfor er solkrem så viktig?

Det er viktig å bruke en god solkrem, og viktigst av alt - velge riktig solfaktor. Bruk av solkrem reduserer risikoen for solskader som solbrenthet, soleksem, hudkreft og raskere aldringsprosess. Mange er ikke klar over at dersom huden først har blitt utsatt for solskader, er ikke dette noe som nødvendigvis forsvinner med tiden. Solkrem inneholder kjemiske filtre som trekker inn i huden og absorberer UV-stråling og/eller fysiske filtre som legger seg utenpå huden og reflekterer stråler. Alle solkremer har en solfaktor (også kalt SPF) som sier noe om graden av UV-beskyttelse. Kreftforeningen anbefaler å bruke faktor 30 eller høyere, samt sørge for å bruke nok solkrem og ha hyppige påføringer.

Hvilken solfaktor skal jeg velge?

Det er viktig å benytte solfaktor enten du skal beskytte deg mot solen i Norge eller på reise til varmere strøk hvor solen er sterkere. UV-stråling fra solen er sterkere jo nærmere ekvator man kommer og det er derfor nødvendig med høyere solfaktor og bedre solbeskyttelse enn det man vanligvis trenger hjemme i Norge. 

Solfaktor inndeles overordnet i hvor mange prosent de blokkerer for solens UV-stråler

  • Solfaktor 15 filtrerer ca. 93% av solens stråler.
  • Solfaktor 20 filtrerer ca. 95% av solens stråler.
  • Solfaktor 30 filtrerer ca. 97% av solens stråler.
  • Solfaktor 50 filtrerer ca. 98% av solens stråler.

En huskeregel er at jo lysere og mer utsatt hud du har, jo høyere solfaktor trenger du. Ved valg av solfaktor og solkrem bør du ta utgangspunkt i din hudtype (hvor ømfintlig hud du har) og hvilke solforhold kremen skal brukes under.

Solkrem og solfaktor til barn

Barn trenger som regel mer beskyttelse mot solen fordi huden er tynnere, har lite pigment og er mer ømfintlig. Dette gjør at huden lettere blir solbrent. Barn bør derfor bruke solkrem tilpasset barnehud, med høy solfaktor. For barn som leker i sanden eller bader i bassenget er det nødvendig med hyppigere påføring for tilstrekkelig solbeskyttelse, og helst med en solkrem som er vannfast.

Pil til toppen av siden Med24.no

Les artikkelen: Guide til riktig solfaktor

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.