Brystpumper

Hvis du av og til trenger å pumpe ut melk og gi barnet melk på flaske f.eks. hvis ammingen er litt vanskelig og du trenger et avbrekk, eller barnet trenger melken til senere – da kan du bruke en brystpumpe for å enkelt pumpe ut og spare melken!

Når bør jeg bruke brystpumpe? | Hvilken brystpumpe bør jeg velge? | Manuell eller elektrisk brystpumpe? | Enkel eller dobbel brystpumpe?

36 Produkt(er)

Når bør jeg bruke brystpumpe?

Normalt er naturlig amming å foretrekke og det de fleste ønsker, men det kan oppstå situasjoner hvor man trenger brystpumpe over en kortere eller lengre periode.

En brystpumpe kan være en fordel hvis du skal være borte fra babyen over lengre tid. På den måten kan du ta ut og lagre morsmelk slik at en annen person kan gi tåteflaske. Det er en fordel å gi en tåteflaske med egen morsmelk fremfor morsmelkerstatning, da den inneholder viktige vitaminer og næring fra naturens side.

Å bruke en brystpumpe kan også være et aktivt valg, som gir partneren din mulighet til å dele gleden ved å mate barnet ditt. På denne måten kan du også dele nattevakten, og du kan få mer søvn. Hvis du må tilbake til jobb eller studier, kan partneren din i dette tilfellet også trå til med matingen.

Brystpumpen kan også brukes i situasjoner der du opplever problemer med ammingen eller overproduksjon av melk. Hvis brystene er veldig store og anspente, kan ikke babyen din gripe brystvorten. Hvis du har sprukne og såre brystvorter eller kanskje mastitt, kan en brystpumpe hjelpe. Hvis du derimot ikke produserer nok melk, kan en brystpumpe fremme melkeproduksjonen i forbindelse med ammingen din.

Det er mange gode grunner til å bruke manuell eller elektrisk brystpumpe i ammeprosessen. Det kan være nyttig hvis du opplever utfordringer med ammingen, men det kan også være et aktivt valg å amme med flaske.

Hvilken brystpumpe bør jeg velge?

Det finnes mange varianter av brystpumper, enkeltbrystpumper, doble brystpumper, elektriske brystpumper og leiebrystpumper. Så det kan være vanskelig å velge akkurat den rette for deg.

Med manuell brystpumpe vil antall pumper per minutt variere etter hvor erfaren du er med brystpumpen, mens de elektroniske brystpumpene automatisk vil ha flere pumper per minutt. Når det er sagt, vil vi anbefale en elektrisk brystpumpe hvis du trenger å pumpe ut morsmelk daglig.

Bør jeg velge en manuell eller elektrisk brystpumpe?

Om du skal velge manuell eller elektrisk brystpumpe avhenger i stor grad av dine behov.

Vil du amme på heltid eller vil du supplere med flaske i ny og ne? Eller er det planlagt at du skal begynne å jobbe eller studere, hvor du blir tvunget til å være borte fra babyen i lange perioder? Vil du heller gjøre jobben med å pumpe manuelt eller vil du la en elektrisk pumpe gjøre jobben for deg?

Still deg selv spørsmålene og kom ett skritt nærmere beslutningen om en manuell eller elektrisk brystpumpe.

Elektrisk brystpumpe

Hvis planen din er å pumpe melk daglig, eller hvis du har problemer med ammingen, anbefaler vi en elektrisk brystpumpe. Vår anbefaling er en Medela Swing Flex Dobbel Elektrisk Brystpumpe. Denne brystpumpen er best i test, og merket er kjent fra brystpumper på sykehus og utleiebrystpumper.

Medela Swing Flex elektriske brystpumpe er Medelas populære og effektive pumpe, som er perfekt for sporadisk pumping og praktisk å ta med på farten. Denne brystpumpen er også laget som en dobbel pumpe som kalles Medela Swing Maxi Flex. Med Medela Swing Maxi Flex kan du halvere pumpetiden sammenlignet med enkeltpumping. I tillegg pumper Medela Swing Maxi Flex ca. 18 % mer morsmelk enn Medela Swing Flex enkeltpumpe og andre modeller.

Hvis du leter etter en elektrisk brystpumpe som er kompakt, lett, bærbar og lett å ta med hvor som helst, er Medela Freestyle et opplagt valg. Med Freestyle Flex har du muligheten til å pumpe når som helst og hvor som helst – selv når du er langt hjemmefra.

Manuell brystpumpe

En manuell brystpumpe er å foretrekke hvis du primært ammer barnet ditt og derfor kun pumper ut melk sjelden. Det kan være at du overproduserer melk og trenger å få tømt brystet, eller at du trenger utpressing til tåteflaske ved spesielle anledninger. En manuell brystpumpe er en billigere løsning hvis behovet for pumping ikke er så stort.

Vår anbefaling er Philips Avent Natural manuell brystpumpe, som er både billig og veldig populær. Når du velger en manuell brystpumpe har du full kontroll over sugekraften og pumperytmen. Du kan enkelt pumpe morsmelk direkte inn i den medfølgende AVENT tåteflasken.

Med24.no har også et stort utvalg manuelle brystpumper som jevnlig er på salg fra alle de store merkene. Se f.eks. manuelle og elektriske brystpumper fra merkene MAM, Phillips Avent, Mininor og Medela.

Bør jeg velge en enkelt eller dobbel brystpumpe?

Når du velger en enkelt eller dobbel brystpumpe, starter det med å bestemme hvor ofte du planlegger å mate babyen din med flaske. Hvis du på forhånd vet at du vil dele ansvaret for å mate med noen andre mer enn to ganger i uken, anbefaler vi en dobbel brystpumpe, som pumper begge brystene samtidig. Det har den fordelen at pumping på begge brystene samtidig bidrar til bedre vedlikehold av melkeproduksjonen din.

Hos Med24.no tilbyr vi et stort utvalg av både manuelle og elektriske brystpumper. Les om noen av våre spesialutvalgte brystpumper under eller oppdag selv i vårt store utvalg av brystpumper ovenfor.


Medela Harmony er en manuell brystpumpe fra Medela, og er den eneste manuelle brystpumpen med 2-phase expression teknologi. Denne 2-phase pumpingen imiterer barnets sugmønster, slik at pumpingen blir mest naturlig og effektiv. Medela Harmony er nesten helt lydløs, og den er så lett, diskret og praktisk at den enkelt kan tas med på farten hvis du skal utenfor hjemmet. Bruk derfor Medela Harmony som et hjelpemiddel i situasjoner der det er mest praktisk å tømme ut melken, for eksempel hvis du ikke har mulighet til å være sammen med barnet ditt hele døgnet, eller hvis barnet ditt skal passes.


Philips Avent Natural Manuell Brystpumpe er vår mest populære brystpumpe, og den anbefales spesielt hvis du ønsker en god, men billig brystpumpe og primært ammer barnet ditt. Den billige manuelle brystpumpen har en 5-bladsformet massasjepute med en fløyelsmyk tekstur som føles varm mot huden. Trakten på Avent brystpumpe stimulerer skånsomt melkeproduksjonen og er behagelig mot brystet. Med en Philips Avent manuell brystpumpe kan du veldig enkelt imitere barnets sugerytme og kontrollere hvor hardt suget skal være. Med Avent brystpumpe kan du pumpe brystmelk direkte i den medfølgende flasken eller andre Phillips Avent tåteflasker.


Medela Freestyle er en elektrisk 2-phase brystpumpe for dobbel pumping. Denne pumpen er lett, praktisk og bærbar, men samtidig er den like effektiv som brystpumpene som brukes på sykehus. Medela Freestyle Flex kommer med brysttrakter i forskjellige størrelser, slik at du kan finne trakten som passer deg best. Det er ekstremt viktig at brysttrakten ikke føles ubehagelig eller tett. I tillegg følger det med 4 morsmelkflasker som kan inneholde 150 ml hver og en kjølepose som sørger for at morsmelken din holder seg frisk selv om du er langt hjemmefra.

Tilbehør til brystpumpe

Brystpumpen din kommer vanligvis med en brysttrakt. Men hvis denne trakten ikke passer deg i størrelse, kan du kjøpe brysttrakter i mange forskjellige størrelser på denne siden, slik at du kan finne en brysttrakt som gir deg optimal og komfortabel pumping. Du må være klar over at brysttrakten må passe til brystpumpen din og at du ikke velger en brysttrakt fra et annet merke enn det brystpumpen din er fra
.
Din Philips Avent brystpumpe kommer med en 20 mm brysttrakt, men trenger du en større brysttrakt, kan du også finne den i 25 mm.

Medela tilbyr brysttrakter for brystpumpene deres i 5 forskjellige størrelser:

  • S – 21 mm
  • M – 24 mm
  • L – 27 mm
  • XL – 30 mm
  • XXL – 36 mm

I tillegg har de utviklet en spesiell ny PersonalFit Flex brysttrakt i 4 forskjellige størrelser, som har en oval form og myk, fleksibel kant. Denne brysttrakten kan brukes sammen med Medela Swing Flex og Medela Swing Maxi Flex.

SNS-Ammesystem

Som en hjelp til amming kan SNS-Ammesystemet sikre barnet ditt den nødvendige ernæringen og samtidig støtte båndet mellom mor og barn som kommer gjennom amming. Ammesystemet har en beholder for kosttilskudd og en sonde som babyen tar næringen fra. Tuben festes til brystet og brystvorten slik at babyen din spiser både fra brystet og sonden samtidig. På denne måten kan den viktige hud-mot-hud-kontakten opprettholdes, og barnet ditt får nødvendig næring. Siden barnet ditt fortsatt suger på brystvorten, vil det naturlig nok stimulere melkeproduksjonen din, slik at ammingen kan hjelpes på vei.


Utleie av brystpumpe

Medelas Symphony brystpumpen er en leiepumpe som også brukes på sykehus. Leiebrystepumpen er spesielt utviklet for å støtte mødre i ammeprosessen med igangsetting, oppbygging og vedlikehold av tilstrekkelig melkeproduksjon. Symphony brystpumpen er perfekt for langvarig og hyppig pumping.

Flere firmaer tilbyr utleie av brystpumper fra Medela. Hos Med24.no tilbyr vi dessverre ikke utleie av brystpumper, men i stedet har vi et stort utvalg av tilbehør fra Medela. Legg til Medela Symphony pumpesett til din leide brystpumpe. Med Symphony-pumpesettene fra Medela kan du få ut morsmelk i fred og ro hjemme ved hjelp av din leide Medela Symphony-brystpumpe. Pumpesettene kjøpes separat, så du har eget pumpesett av hygienehensyn.

Vi tilbyr hundrevis av produkter som vil gjøre livet som nybakt mamma enklere. Våre eksperter er alltid tilgjengelige for å svare på dine spørsmål. Kjøp brystpumpe til støtte under ammingen for en god pris på Med24.no!


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.