Urtegaarden Lavendelolje har en utrolig beroligende og avslappende duft.
Eterisk betyr flyktig og lett fordampende, noe som skiller eteriske oljer fra for eksempel mandel- og olivenolje, som ikke fordamper.
Eteriske oljer finnes i mange medisinplanter, i fruktskall og i visse blomster. Oljene utvinnes fortrinnsvis ved dampdestillasjon av nyhøstede planter. De eteriske oljene er konsentrater som brukes dråpevis eller fortynnet. Avhengig av type brukes eteriske oljer for eksempel som smakstilsetning i søtsaker, som parfyme i kosmetikk eller i aromaterapi.
Urtegaardens lavendelolje er laget ved dampdestillering av blomstene til Lavandula angustifolia. Den har en avslappende blomsterduft.
Bruksområder:
Kan brukes i kosmetikk hvor den har en antiseptisk, talgregulerende, beroligende og cellefornyende effekt.
Egnet for alle hudtyper.
Anbefalt dosering:
Maks 1 %. Må aldri brukes ufortynnet. Kun til utvortes bruk.
Vær oppmerksom på at denne eteriske oljen er merket med faresymboler når den er ufortynnet. Så snart den er fortynnet i henhold til instruksjonene, vil disse opphøre.
Inneholder:
10 ml
Lavandula Angustifolia Oil)
Linalool, Limonen, Geraniol


