Flat treningsstrikk Rund treningsstrikk Tilbehør til treningsstrikk Treningsstrikk med håndtak CLX Treningsstrikk med Loops

Treningsstrikk - Praktisk og fleksibel styrketrening

Få praktisk, fleksibel og effektiv styrketrening med treningsbånd som kan brukes både hjemme, i treningsstudioet eller hvor du enn trener.

Hva er forskjellen mellom treningsstrikkene? | Hvilken treningstrikk bør jeg velge? | Øvelser med treningstrikk

73 Produkt(er)

Hva er forskjellen mellom de ulike treningsstrikkene?

På denne siden kan du finne mange forskjellige treningsstrikker i flere farger, størrelser og fasonger. Avhengig av lengden, tykkelsen og formen på treningsstrikkene vil de være ideelle for ulike øvelser. Treningsstrikkene har ulike farger, som er et uttrykk for deres styrke og stramhet. Med Thera Band er den beige treningstrikken den med lettest hardhet, deretter øker strikkene ca. 25 % i motstandsnivå for hver farge. Rekkefølgen på fargene fra Thera Band er:

  • Beige - Motstand 1
  • Gul - Motstand 2
  • Rød - Motstand 3
  • Grønn - Motstand 4
  • Blå - Motstand 5
  • Sort - Motstand 6
  • Sølv - Motstand 7
  • Gull - Motstand 8

Gul eller beige er vanligvis alltid den letteste strikken, men påfølgende hardhet kan variere i farge fra merke til merke, så sjekk hardheten for den enkelte treningstrikken.

Rund treningsstrikk

Du kan få en rund treningstrikk fra Procare som går sammen som en ring. Den runde strikken egner seg godt til knebøy, sidespark og andre beinøvelser, men du kan også enkelt trene overkroppen med strikken. Den runde strikken er ca. 25 cm når du legger den flatt, men den kan strekke seg til en stor diameter når du bruker den i ulike øvelser. Velg den hvite for den letteste strikken med minst motstand, den blå for middels hardhet, eller den sorte hvis du trenger den med størst motstand.

Elastisk treningsbånd

En strikk er ikke sirkulær, men en lang strikk som kan være opptil 7,5 meter lang. Er du litt ny i treningsverdenen, kan en strikk være en fin måte å starte treningen på, da den kan brukes til mange forskjellige øvelser. Et treningsbånd kan variere i bredde avhengig av hvilken modell og merke du velger. Du kan også få smale strikk med en bredde på ca. 2 cm eller større strikk med en bredde på 12,5 cm.

Treningsstrikk med håndtak

For å få et trygt og stabilt grep som ikke er så hardt for hendene, kan du velge et treningsbånd med håndtak, eller separate håndtak og grep som kan festes til et langt strikk. Ved å ha håndtak å holde i kan du få bedre grep om strikken, slik at du kan fokusere på å utføre øvelsene riktig og få det beste ut av treningen. Hvis du f.eks. ønsker å holde strikken nede med foten, kan det være lettere å håndtere med en treningstrikk med håndtak fremfor en uten.

Sett med treningsstrikker

I tillegg til de single strikkene, kan du også få sett med treningsstrikker, hvor du får flere strikk i en pakke med ulik vanskelighetsgrad. Dette gir deg muligheten til en multifunksjonell trening, hvor du kan øke styrken i en øvelse, eller løpe med ulike styrker i ulike øvelser. Settene med strikker er enkle å ta med seg på farten og kan brukes hvor som helst.


Hvilken treningstrikk bør jeg velge?

Avhengig av hvilke øvelser du ønsker å bruke treningsbånd til, kan det være fordelaktig å velge et rundt strikk, et strikk eller et treningsbånd med håndtak i endene. Som nybegynner er det lurt å starte med en svak strikk som ikke gir mye motstand, for på den måten kan du bli komfortabel med å bruke strikken og sikre deg kontroll over øvelsene du gjør. Det viktigste er at du finner noen gode øvelser å utføre med riktig teknikk før du legger for mye motstand til øvelsene.

Hvis du må bruke treningsbånd til rehabilitering, er det også best å velge et bånd med lav motstand. Rehabiliteringen krever en stille og rolig start, hvorpå man sakte kan øke motstandsgraden etter hvert som kroppens muskler og ledd styrkes. Treningsstrikk er perfekte verktøy for en effektiv og samtidig skånsom rehabilitering fordi de tilbyr et mangfold av alternativer for både øvelser og motstandsnivåer.

Er du allerede godt i gang med treningen og er vant til å trene med vekter eller motstand, kan du begynne med treningsstrikk som gir mer motstand. De strammere strikkene kan brukes til hard og effektiv styrketrening, hvor du ikke er avhengig av manualer eller maskiner i treningsstudioet. Du kan bruke treningsstrikk overalt.

Uansett hvilken styrke du velger på treningsstrikken din, får du et verktøy med mange ulike bruksområder som er lett å transportere. Du kan f.eks. ta med deg en strikk i lomma når du skal løpe eller gå, og så kan du ta pauser underveis, hvor du legger inn noen øvelser med styrketrening. Du kan også pakke strikken i vesken, slik at du kan ta den med deg på jobb for en rask treningsøkt i lunsjpausen eller på treningssenteret, hvor strikken kan være en morsom og annerledes del av treningen.


Øvelser med treningstrikk

Et treningsbånd er et av de mest allsidige treningsverktøyene på markedet, og du kan bruke båndet til en mengde forskjellige øvelser der du ønsker litt ekstra motstand.

Øvelser med treningsstrikk for ben og underkropp

Treningsstrikk er perfekt for å trene bein og rumpe, fordi du kan gjøre knebøy, sidespark, utfall, ta små skritt til sidene, hoftebøy, markløft og mye mer. Du kan ta de sirkulære, elastiske båndene rundt bena, hvor de vil gi god motstand. Du kan bruke strikk eller bånd med håndtak ved å legge en eller to føtter i midten av strikken og gjøre for eksempel knebøy eller utfall, hvor du holder strikken med hendene for ekstra motstand.

Øvelser med treningsstrikk for overkropp og armer

Du kan også være kreativ og gjøre øvelser som trener armer og overkropp. F.eks. kan du gjøre sideløft for skuldrene, skulderpress, brystpress, push-ups og sit-ups. En god øvelse for ryggen er rows, hvor du står foroverbøyd og drar strikken mot kroppen som om du rodde. Du kan også gjøre ulike varianter av bicep curls og tricep extensions, slik at du får sterke og tonede armer.


Thera Band CLX – en multifunksjonell treningstrikk

CLX Loop-strikken fra Thera Band er en spesiell strikk som har mange små hull hvor du kan sette inn føtter og hender. Denne treningstrikken gir mange muligheter til å variere grep og motstand, slik at du kan få en morsom og annerledes treningsøkt som fortsatt er ekstremt effektiv.

CLX-strikkene varierer i motstandsgrad akkurat som de andre Thera Band-strikkene, så når det har blitt for enkelt å utføre øvelsene dine, er det på tide å bytte til neste farge. På denne måten fortsetter du å utfordre kroppen til å bli sterkere, og du oppnår en god progresjon i treningen.

Varier og gjør treningen morsom med en treningsstrikk fra vårt store utvalg på Med24.no! Vi har alltid lave priser og sørger for at du får varene dine fortest mulig.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.