Massasjeballer

Nyt en massasje hjemme med massasjeballer, eller bruk massasjeballene som en del av treningen. De myke piggene på ballenes overflate gir dyp massasje for slitne, anspente og ømme muskler.

Hvilken massasjeball bør jeg velge? | Slik bruker du en massasjeball

12 Produkt(er)

Hvilken massasjeball bør jeg velge?

Massasjeballer finnes i flere forskjellige farger og størrelser, som hver er egnet for å massere ulike kroppsdeler og muskelgrupper. En massasjeball kan være et fantastisk verktøy for å løsne og massere såre og anspente muskler selv, for eksempel etter en hard treningsøkt eller hvis du rehabiliterer etter en skade.

Hvis du har spenninger under foten, eller har fått i oppgave å bruke en massasjeball til å rulle langs fotsålen, kan du ha nytte av å velge en litt mindre massasjeball som er lettere å kontrollere og som kan treffe de ømme punktene presist. De avrundede knottene på overflaten av ballen vil gi en mild massasje som kan kile litt. Det kan derfor ta litt tilvenning til å bruke massasjeballen hvis du normalt er veldig kilen. Start derfor sakte og legg gradvis mer press når du har blitt vant til følelsen av massasjeballen mot huden.

Generelt kan de større massasjeballene effektivt treffe store deler av kroppen, og derfor egner de seg godt når du for eksempel skal massere ryggen eller låret. Det kan imidlertid være lettere å kontrollere en mindre massasjeball, som du kan få til å treffe mer presist dersom du har noen spente punkter som krever ekstra oppmerksomhet. Velg derfor din massasjeball ut fra hvilket område du ønsker å massere, slik at du får en massasjeball som har den optimale størrelsen og derfor kan gi best utbytte. Du kan imidlertid alltid starte med å velge en mellomstor massasjeball, slik at du kan bruke den til litt av hvert og dermed bli komfortabel med å utføre massasjen.


Slik bruker du en massasjeball

En massasjeball kan brukes til så å si alle muskelgrupper, men det kan som sagt være en fordel å velge en massasjeball som passer til størrelsen på området du ønsker å massere.

For å massere armene kan du kjøre en mindre ball langs musklene slik at de masseres i full lengde. Dette er også en god taktikk for skuldrene, hvor du ruller ballen over området med lett trykk for en skånsom massasje. For å massere underarmen kan du legge ballen på et bord og deretter rulle over den med over- og underarmen.

Det finnes også mange forskjellige øvelser som kan massere bena og de ulike musklene på bena, enten det er hoftebøyer, forside lår, hamstrings, leggmuskler eller under føttene. For å massere musklene på forsiden av bena kan du ligge på magen og legge ballen under området du vil massere. Rull nå over ballen i sakte sirkulære bevegelser, prøv å unngå å svaie ryggen for mye. For å treffe baksiden av beina kan du sette deg ned på rumpa og plassere ballen under enten leggmuskelen eller hamstringen, deretter løfte rumpa og holde deg oppe ved å holde hendene i bakken og støtte med ett ben. På den måten kan du kontrollere hvor mye vekt du legger på massasjeballen og hvor hard massasjen skal være.


Masser rygg, nakke og korsrygg

Mange lider av spenninger i nakke, rygg eller korsrygg som følge av for eksempel overbelastning eller feil sittestilling og holdning. Derfor kan det være en god løsning å kunne gi seg selv en behagelig massasje med en massasjeball som kan løse opp spenninger. For å treffe nakken kan du plassere ballen ved siden av nakkevirvlene og lene deg mot en vegg slik at ballen klemmes mellom deg og veggen. Så kan du bevege hodet og nakken i sirkulære bevegelser slik at ballen masserer nakkeområdet. Prøv å unngå å treffe ryggraden med for mye vekt, for det er ved siden av nakkevirvlene du skal gi den virkelige belastningen.

Du kan også velge å legge deg på ryggen og plassere ballen mellom nakken og gulvet i stedet for veggen. Ved å legge på gulvet kan du også legge ballen under skulderbladene eller i korsryggen hvor du kan trenge massasjen. Igjen, pass på å ikke massere direkte på ryggraden, men treff heller muskulaturen rundt beinene.


Kjøp massasjeutstyr til hjemmebruk

Hos Med24 finner du alt du trenger for en god og effektiv hjemmetrening samt påfølgende tøying og massasje. Med treningsmatte kan du trene kroppens muskler, gjøre avstressende og styrkende yogaøvelser, eller strekke musklene. Som en herlig avslutning på treningen kan du massere hele kroppen med massasjeballer, som slipper enhver spenning og kan hjelpe mot stølhet.Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.