Cocoon Organic Laundry såpebær 250 g

1
1
1
Se alle produkter fra Cocoon Eco Living
Varenummer: 37628

Såpebær fra Cocoon er et økologisk, allergivennlig og vegansk vaskemiddel

Såpebær er effektive og samtidig utrolig skånsomme mot klærne dine. Såpebærene er 100 % naturlige og gror vilt i frodige områder ved foten av Himalayafjellene i det sydlige Nepal. 

Hvordan virker såpebær?

Hemmeligheten bak såpebærene er at de fra naturens side inneholder et organisk stoff som heter saponin, et naturlig overflateaktivt stoff som effektivt løser opp og fjerner smuss fra overflater, helt på samme måte som et alminnelig vaskemiddel. Med såpebær unngår du helt de syntetisk fremstilte stoffene som finnes i alminnelige vaskemidler, og miljøskadelige og ikke-bionedbrytbare kjemikalier som er tilsatt for å kunne fjerne smuss effektivt gjennom vask.

Det aktive stoffet i såpebærene, saponin, forekommer til gjengjeld naturlig i mange grønnsaker og frukter som f.eks. quinoa og tomater, der det sørger for å beskytte frukten mot å bli spist av insekter, ettersom stoffet også er naturlig antibakterielt.

Støtt hjelpeorganisasjonen Grow Nepal

Når du velger såpebær i stedet for syntetiske vaskemidler, hjelper du med å redusere innholdet av kjemikalierester i spillevannet vårt og minsker CO2-utledning til atmosfæren, og du er dermed med til å passe litt bedre på planeten vår. Når du kjøper en pose økologiske såpebær fra Cocoon, støtter du samtidig hjelpeorganisasjonen Grow Nepal, som er en nepalsk frivillig organisasjon som lærer opp lokal nepalsk befolkning i bedre metoder for beplantning og dyrking av jorden. Grow Nepal hjelper også i mindre lokalsamfunn, der de utdanner befolkningen i viktigheten av undervisning for barn, i hygiene og sunnhet, og viktigheten av likestilling mellom mennesker. Organisasjonen har især fokus på å forbedre vilkårene for fattige, kvinner, dalitter og andre dårlig stilte grupper. Med en pose såpebær fra Cocoon er du derfor sikker på å få et friskt og rent resultat, samtidig med at du passer på planeten vår og dens beboere.


En pose med 250 gram såpebær kan gi 90+ vask.
En pose med 500 gram såpebær kan gi 180+ vask - finn den her.
En pose med 1000 gram såpebær kan gi 365+ vask - finn den her.

Bruksanvisning for bruk av såpebær

1. Legg det som svarer til 4-5 hele såpebærskall i bomullsposen og snør den igjen, justér etter vaskemengde og vasketøyets renhet.

2. (Valgfritt) I tilfelle av kort vask eller vask ved lave temperaturer, kan det anbefales å legge posen med såpebærskall i bløt i et glass med varmt vann i et par minutter før vask.

3. Fyll vaskemaskinen med vasketøyet og legg bomullsposen med såpebærskall inn sammen med vasketøyet. Hvis du har lagt posen i bløt, kan du med fordel helle vannet fra glasset over vasketøyet når du legger inn den våte posen.

4. Ved endt vask legger du bomullsposen med såpebærskall til side, så de er klar til neste vask. Såpebærene behøver ikke å være tørre før de gjenbrukes til neste vask.

5. Ved vask under 60 grader kan bærene gjenbrukes opp til 4-5 ganger, men ved 60 grader og over kan bærene kun brukes 1-2 ganger. Jo høyere temperatur, jo mer såpe utvinnes fra såpebærene. Komposter såpebærskallene når de begynner å bli fargeløse og myke.

Se alle produkter fra Cocoon Eco Living
Varenummer: 37628
EcoCert USDA Organic
EcoCert USDA Organic

Andre kunder har også kjøpt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.