Dermokosmetisk sminke Mascara Eyeliner Ansiktspudder Foundation Concealer Blush BB & CC Cream Bronzer Shimmer Øyenskygge Øyenbryn Leppestift Lipgloss Lipliner - Lip Pencils Primer Makeup Setting Spray Sminkebørster Fargede kontaktlinser Tilbehør Sminkespeil

Sminke

Fantasien er din eneste begrensning når det kommer til sminke. Enten du liker det naturlige utseendet eller en mer heavy sminkelook, finner du alt du trenger her. Les her hvordan du legger vakker sminke!

949 Produkt(er)

Sminke – en verden av muligheter

Kosmetikk og sminke kan gå under flere navn, men er betegnelser for det samme. Kosmetikk kan være mange ting, f.eks. en enkel måte å gjøre noe ekstra ut av seg selv, enten det er til hverdags eller for festlige begivenheter. Sminke gjør det mulig å både være kreativ, bruke avanserte teknikker, eller holde det helt enkelt og greit.

Mange har sin go-to hverdagssminke, og så tilføres det ekstra farge når stemningen og anledningen tilsier det. Det som er bra med sminke er at du ikke trenger å være begrenset av hvordan andre gjør det, men finne den måten som passer best for deg. Alle er forskjellige, og dette gjelder også for utseende og stil.


Rundt bilde av øyenskygger

Slik legger du vakker sminke

Når du skal sminke deg, er det først og fremst viktig å starte med en god base, slik at sminken din får et best mulig utgangspunkt. Rens huden og bruk din daglige hudpleie slik at du kommer godt i gang.

Step 1 – Primer

Etter at hudpleien din har trengt inn i huden, kan du begynne med 1. trinn i sminkerutinen din, som er primer. Her finnes det mange forskjellige alternativer som dekker ulike behov.

 • Har du store porer kan du med fordel velge en primer som minimerer og jevner dem ut.
 • Har du en tendens til rødhet i huden, kan du velge en primer med grønne undertoner, som kan bidra til å nøytralisere rødheten.
 • Er huden din tørr, finnes det primere som gir huden en ekstra fuktboost.
 • Er huden din matt og grå, kan du finne primere som gir mye glød og utstråling.
 • Har du oljete og fet hud kan du bruke en primer som har en mattende effekt.

Step 2 – Foundation, BB Cream & CC Cream

Når det kommer til den dekkende basen i kosmetikken din, som kan gi en mer jevn hudtone, har du også mange alternativer. Det er tre alternativer her, avhengig av konsistensen og dekkevnen du liker. Basen kan du deretter kombinere med en concealer for ekstra feilfri hud.

BB Cream – er bra for deg som ønsker en veldig lett konsistens, som en farget dagkrem. Her er dekkevnen lav, så det gir en veldig naturlig look og fin farge for de som ikke ønsker en spesielt dekkende sminke.

CC Cream – er mer dekkende enn BB Creams, og virker mer fargekorrigerende. Dette gjør dem flotte hvis du har en tendens til å ha rødhet eller ujevnhet i hudtonen din som du ønsker dekket.

Foundation – er tilgjengelig i praktisk talt alle former for dekkevne, fra en veldig lett konsistens med naturlig dekning til mer kremet med middels til full dekning. BB og CC Creams kan begge ligne en dagkrem med farge i og kan derfor også kategoriseres som hudpleie, mens foundation er et fullstendig kosmetikkprodukt som du bruker i tillegg til hudpleie.

Concealer – Hvis du ønsker å dekke eller nøytralisere noe på huden din mer enn det basen din gjør, kan du kombinere din BB Cream, CC Cream eller foundation med en concealer. Det kan f.eks. være om du pleier å ha mørke ringer, utbrudd i form av kviser eller andre ting du gjerne vil dekke til eller lysne.


Step 3 - Øyne og bryn

Øynene og brynene dine er med på å ramme inn ansiktet ditt og sette fokus. Øyenbryn kan tegnes på flere forskjellige måter, avhengig av om du liker å bruke en øyenbrynsblyant eller en brynfarge i pudderform. Hvis du vil legge ned brynshåret, kan du bruke en gjennomsiktig eller farget bryngel for å temme de flyktige hårene.

For vippene dine er en god mascara alfa og omega, da vakre vipper virkelig kan få øynene til å skille seg ut. Her finner du både mascara som gir volum, lengde eller litt av hver – for vakre, dramatiske vipper.

Hvis du vil gjøre noe ekstra, kan du legge øyenskygge på looken din, slik at øynene settes i ekstra fokus. Øyenskygge kan brukes både til hverdags og fest.


Step 4 – Blush og bronzer

Neste trinn er å gi ansiktet ditt en fin glød og utstråling. Du kan gjøre dette ved å legge til blush og bronzer til makeup-repertoaret ditt.

Blush bør påføres på "eplekinnene" eller over kinnbeina, slik at du tilfører friskhet til huden din. Bronzer gir huden din et solkysset utseende, og kan brukes som en kontur for å ramme inn ansiktet ditt.


Step 5 - Lepper

Å sette noe på leppene dine er en enkel måte å gjøre noe ekstra ut av deg selv og sminken din. Det kan være en gjennomsiktig lipgloss, en nude leppestift eller noe med mer piff for festlige begivenheter.

Vil du ha perfekte lepper med en fin leppestift? Slik gjør du det:

 1. Bruk en leppeskrubb for leppene dine for å bli kvitt tørr hud.
 2. Tilsett fuktighet i form av en leppepomade på leppene for en god base.
 3. Hvis du vil at leppestiften skal vare lenger, kan du bruke en lipliner for å konturere og fylle ut leppene.
 4. Påfør favorittleppestiften din på toppen av liplineren.

For en ekstra glossy look kan du bruke lipgloss sammen med leppestiften.


Step 6 – Highlighther

Highlighter kan brukes til å fremheve stedene der lyset naturlig treffer ansiktet ditt. Det kan f.eks. være på kinnbeina, brynbenet, på amorbuen eller på neseryggen. Highlighter er med på å skape glød og utstråling til ansiktet ditt, og er derfor et godt verktøy når du skal fullføre makeuplooken.


Step 7 – Setting spray

Når du har brukt tid på å sminke deg, vil du sannsynligvis også at den skal vare så lenge som mulig. Du kan sikre dette ved å bruke en god setting spray som et sluttprodukt på toppen av sminken. Det finnes forskjellige typer her, enten du vil ha en som gir huden din en fuktboost eller en som bare gjør at sminken blir mer langvarig.


Rundt bilde av sminkekoster

Riktig utstyr for å legge sminken din

Når du skal sminke deg, er det viktig å ha de riktige verktøyene for å få de beste resultatene og sette de beste rammene for sminken din. Riktig verktøy spiller en enorm rolle i forhold til resultatet.

Sminkespeil

I tillegg til å ha sminke som dekker behovene dine, er et verktøy som et godt sminkespeil også avgjørende for at sluttresultatet ditt skal bli bra. Det finnes både sminkespeil med lys og noen med forstørrende effekt, avhengig av hva du trenger.

Makeup børster

For å legge vakker sminke er det også viktig å ha gode sminkebørster som kan gjøre mye av jobben for deg. Her er det en fordel å ha en sminkekost som er laget for formålet, for å sikre det flotteste resultatet.

Du kan finne sminkekoster til foundation, blush, highlighter, øyenskygge og mye mer, slik at du får den perfekte sminken.


Vegansk makeup

At sminken er vegansk betyr at den ikke inneholder ingredienser som kommer fra dyr, og at ingen av ingrediensene på noen måte er testet på dyr.

I dag kan mange ingredienser utvinnes fra planter, og det er derfor ikke lenger nødvendig å utvinne ingredienser fra dyr på samme måte. De fleste merker annonserer med en "vegan eller vegansk"-etikett på emballasjen hvis produktene deres er veganske. Men mye sminke er faktisk vegansk uten at produsenten markerer det.

Disse fire merkene er bare noen av de mange som lager vegansk sminke:

 • Sandstone
 • e.l.f.
 • Youngblood
 • Barry M

Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.