Elektriske apparater Intimbarbering Hårfjerningsprodukter Høvler & blader Voks & strips Hårfjerningskrem Shavebalm

Hårfjerning

Barbering

Barbering, voksing, epilering og hårfjerningskrem – alternativene er mange. Her finner du alt du trenger for hårfjerning. Les mer om alle metodene her!

153 Produkt(er)

Velg riktig metode: En guide til hårfjerning

Det finnes flere ulike metoder for hårfjerning. Hva som er best, vil variere fra person til person, avhengig av hva huden din reagerer best på og hvor lenge du ønsker at resultatet skal vare. Nedenfor kan du lese om de ulike hårfjerningsmetodene.

Barbering

Barbering er ofte det første og enkleste valget når det gjelder hårfjerning. Å bruke en barberhøvel i dusjen er superraskt og enkelt, og gir et mykt og glatt resultat. Så hårfjerning med barberhøvel er perfekt når det skal gå fort. Dessverre varer ikke resultatet særlig lenge. Faktisk kan du allerede 1-2 dager etterpå kjenne at hårene kommer ut igjen.

Mange har også en tendens til å få irritert hud som kan resultere i rødhet, inngrodde hår eller lignende. Dette kan du unngå ved å bruke gode og pleiende produkter i forbindelse med hårfjerningen, for eksempel barberskum og en etterfølgende fuktighetskrem.

Når du barberer deg, klipper du håret like over hudoverflaten. Når håret begynner å vokse ut igjen, kan det se tykkere og stivere ut. Dette skyldes ikke at håret har blitt tykkere, slik mange tror, men at det er skjæreflaten på håret som gjør at det ser grovere ut.


Voks for hårfjerning

En voksbehandling gir et mer langvarig resultat enn barbering. Hvis du velger å vokse håret, er det viktig at hårene er minst 2-3 mm. Dette for å sikre at alle hårene løsner og ikke knekker når du vokser. Vanligvis varer resultatet i 4-6 uker før hårene vokser ut igjen.

Denne typen hårfjerning er for mange mer smertefull, ettersom du trekker ut alt håret i stedet for bare å klippe det av som ved barbering. Behandlingen blir imidlertid mindre smertefull for hver gang hårene vokser. Hårene blir gradvis finere og mindre synlige, og noen opplever også mindre hårvekst ettersom hårsekkene etter hvert slutter å produsere hår.

Når du bruker voks til hårfjerning, bør du skrubbe huden enten samme dag eller dagen før. Da løftes hårene slik at voksen lettere får feste uten å knekke hårene. Etter voksing vil huden ofte være rød og lett irritert. Det er lurt å bruke en god lotion, krem eller olje uten parfyme for å pleie huden.


Sukkervoks

Sukkervoks består av sukker og vann og brukes til å fjerne hår ned til 3 mm. Sukkervoks er mer skånsomt mot huden og mindre smertefullt enn vanlig hårfjerningsvoks, samtidig som det gir et godt og langvarig resultat. Siden sukkervoks er vannløselig, er den også lett å vaske av, mens du må bruke olje for å fjerne rester av vanlig hårfjerningsvoks.


Epilering

Epilering ligner litt på voksing. Her bruker du et elektronisk apparat som epilerer. Epilering betyr at hårene trekkes ut av hårsekken ved hjelp av et roterende hode som består av en pinsett. Ved epilering trenger ikke hårene å ha en viss lengde, slik som ved voksing. Faktisk er epilering mindre smertefullt hvis hårene ikke er for lange. Varigheten av epileringen er den samme som ved voksing – ca. 4-6 uker.


Hårfjerningskrem

Hårfjerningskrem er en effektiv og smertefri måte å fjerne uønsket hårvekst på. Påfør kremen på det ønskede området, vent noen minutter og fjern deretter kremen. Håret fjernes like under det ytterste hudlaget, så resultatet varer litt lenger enn ved vanlig barbering, men ikke så lenge som ved voksing.

Hårfjerningskremer skal helst bare brukes på bena, under armene og ikke til intim hårfjerning. Noen hårfjerningskremer kan imidlertid brukes i bikinilinjen. For å være sikker på at du tåler kremen, bør du teste et lite område før du bruker den.

OBS! Husk alltid å lese bruksanvisningen før bruk.Sikker og ren hårfjerning – tips for god hygiene

Det er alltid viktig å prioritere hygiene når det gjelder hårfjerning, enten du barberer deg, vokser, epilerer eller bruker hårfjerningskrem. God hygiene bidrar til å minimere eller unngå hudirritasjoner. Det kan være i form av å bruke gode intimpleieprodukter i forbindelse med hårfjerningen, men også ved å desinfisere redskapene etter bruk.

Hvis du bruker en barberhøvel, bør du som hovedregel aldri la den ligge i dusjen når den ikke er i bruk. Barberhøvelen bør ligge på et tørt sted der bakterier ikke formerer seg like lett som i fuktige omgivelser.


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.