Intimbarbering

Ønsker du en intimbarbering uten røde nupper og inngrodde hår? Da har vi laget en guide til hvordan du oppnår en god intimbarbering på best mulig måte.

Hvorfor intimbarbering? | Guide til intimbarbering | Unngå røde knopper etter intim barbering | Bli kvitt inngrodde hårstrå

25 Produkt(er)

Hvorfor intimbarbering?

Intimbarbering for kvinner endrer seg i takt med trender og moter. Noen vil ha en helt glatt barbering, mens andre bare vil ha en delbarbering. Intimbarbering har blitt populært i takt med at det er blitt moderne for kvinner å ha mindre kroppshår. Det finnes imidlertid ikke noe riktig eller galt når det gjelder kroppshår. Du bør gjøre det du føler deg mest komfortabel med.

Intimbarbering har egentlig ikke så mange fordeler utover det faktum at noen kan føle at det er lettere å holde intimområdet rent hvis det er barbert. Intimbarbering kan gi ubehag i form av kløe og svie, men det kan også føre til røde nupper og inngrodde hår.

Vi har laget en guide til hvordan du får det beste ut av intimbarberingen uten ubehag, røde nupper eller inngrodde hår.


Guide til intimbarbering for kvinner

Det kan være vanskelig å vite hvordan man gjør en god intimbarbering. Intimhuden er ofte tynn og skjør, og det skal ikke mye til før den kommer ut av balanse. Derfor har vi laget en oversiktlig guide som hjelper deg med å oppnå en god intimbarbering.

1. Ikke ha det travelt

Vi anbefaler at du ikke forhaster deg når det gjelder intimbarbering. Da unngår du å skjære deg på barberhøvelen. Du bør også sørge for god belysning slik at du kan se hva du gjør.

2. Gi huden fuktighet før barbering

Det er viktig å fukte huden med varmt vann før du barberer deg. Det varme vannet åpner porene og gjør hårene myke og smidige, slik at de blir lettere å barbere.

3. Ta det verste med en saks

Hvis håret ditt er langt, kan du klippe av det verste med en saks. Dette vil gjøre intimbarberingen enklere for deg. På denne måten slipper du å skrape på samme sted flere ganger og forårsake unødvendig irritasjon, og barberhøvelen holder seg også skarpere lenger.

4. Bruk riktig hudpleie til intimbarbering

For å gjøre hårene mykere og mer håndterbare er det en god idé å bruke barberskum eller barbergel. Det er en god idé at barberingsgelen eller -skummet er for sensitiv hud, da huden i intimområdet er ekstra sensitivt.

5. Hold barberbladet rent

Det er ekstremt viktig at barberbladet ditt er rent og skarpt. Hvis det er skittent eller sløvt, kan det fremme bakterier, irritasjon og rødhet, noe ingen ønsker. Det er også viktig at du ikke kryssbarberer deg. Det betyr at du ikke bruker det samme barberbladet til intimbarbering som du for eksempel bruker under armene. Det anbefales også at du alltid skyller barberbladet grundig etter bruk for å unngå bakterieoppbygging. Du kan for eksempel skylle barberhøvelen regelmessig med kokende vann for å drepe bakterier effektivt.

6. Strekk ut huden

Hvis du holder eller strekker huden din, kan du lettere unngå kutt og skrubbsår. Spesielt i intimområdet, der huden har flere folder.

7. Skyll huden etter barbering

Det er viktig å skylle huden etter intimbarbering for å fjerne rester av barberskum eller barbergel. Det er en god idé å skylle med kaldt vann for å lukke porene igjen og minimere risikoen for at bakterier og smuss kommer inn i dem. Hvis du er ekstra sensitiv i intimområdet, bør du ikke bruke for mye intimsåpe, da for overvasking kan skape ubalanse.

8. Bruk en avsluttende intimbalsam

Det kan være tøft for huden å være barbert hele tiden, spesielt i intimområdet der huden er tynnere og mer sensitiv. Derfor er det viktig å pleie huden etter intimbarbering.


Slik unngår du røde nupper etter intimbarbering

Vi kjenner alle til de irriterende små røde nuppene man kan få etter intimbarbering. De har en tendens til å forårsake både kløe og svie. Men hvordan kan du unngå røde nupper etter intimbarbering? Vi har samlet noen tips til nettopp det.

  • Sørg for å skifte ut barberhøvelen regelmessig for å holde bladet skarpt. Et sløvt barberblad kan bidra til irritasjon og rødhet.
  • Bakterier går også hånd i hånd med røde nupper. Derfor er det viktig å holde barberhøvelen ren. Det kan du gjøre ved å skrubbe den regelmessig.
  • God etterpleie er også avgjørende for hvor godt huden din føles etter intimbarbering. Bruk derfor alltid en god fuktighetskrem eller intimbalsam etter barberingen, og den skal helst være parfymefri.

Minimere risikoen for inngrodde hår

I tillegg til røde nupper og irritasjon er det også mange kvinner som plages av inngrodde hår etter intimbarbering. Hvis du er en av dem som er utsatt for inngrodde hår, kan disse tipsene hjelpe deg.

Hvis du vil unngå inngrodde hår, er det viktig å følge de samme rådene som gjelder for røde nupper. Men det finnes også andre ting du kan gjøre for å minimere risikoen for inngrodde hår.

  • Når du bruker barberhøvel for å fjerne hår i intimområdet, er det viktig å barbere med håret og ikke mot det.
  • Det er lurt å eksfoliere huden regelmessig for å fjerne døde hudceller og åpne porene slik at hårene kan trenge inn i huden.
  • Etter intimbarbering bør du smøre deg inn med en fuktighetsgivende krem, da hårene kan ha vanskelig for å trenge inn i tørr hud. Sørg derfor alltid for at huden din er fuktet.
  • Har du brukt samme hårfjerningsmetode i lang tid og fortsatt sliter med inngrodde hår? Da bør du vurdere å prøve en annen hårfjerningsmetode.
  • Hvis du bruker veldig trange bukser og truser, kan det føre til at hårene i intimområdet begynner å vokse innover.

Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.