Natur-Drogeriet Johannesbrødkjernemel – 100 g.
Natur-Drogeriet Johannesbrødkjernemel - vegetabilsk fortykningsmiddel
Johannesbrød, carob, fructus ceratoniae eller fructus siliqua dulcis er belgene til johannesbrødtreet, som dyrkes i mange varianter i alle middelhavslandene. Det er et relativt lite tre med små, kroneløse blomster i klaser og belger som er opptil 25 cm lange, 3-5 cm brede og 1-3 cm tykke. I gode år kan et enkelt tre produsere rundt 40 kg frukt. Disse modnes i juli-august, men samles inn før de modnes og legges til modning og tørking i solen.
Det er frøene fra frukten som presses til mel. Når melet blandes sammen, får det en klebrig konsistens og brukes derfor ofte som et smakløst fortykningsmiddel eller stabilisator.
Egenskaper:
- Smaksnøytralt binde- og fortykningsmiddel
- Kan brukes til å jevne ut morsmelkerstatning eller morsmelk
- Kan brukes til å gjøre en deig mykere og mer elastisk
Dosering og bruk:
Bruk 1 g (½ teskje) johannesbrødkjernemel til ca. 200 ml morsmelkerstatning:
- Mål opp vannmengden som skal brukes til blandingen, og varm det opp i en kjele.
- Ta kjelen av varmen når vannet koker.
- Løs opp johannesbrødkernemelet i litt kaldt vann.
- Visp løsningen ned i det kokende vannet, og avkjøl til ca. 40˚C.
- Visp morsmelkerstatningen inn i blandingen.
- Sett blandingen i kjøleskapet i flasker med lokk.
Innhold
100 g
Johannesbrødkjernemel (Ceratonia siliqua)
Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.


