Allehånde

Prøv det varme, krydrede og søte krydderet som gir fantastisk smak og aroma til mange forskjellige retter. Lær mer om hva allehånde er og hvordan du kan bruke det på kjøkkenet her!

Krydderets historie | Hvordan smaker allehånde? | Allehånde i oppskrifter

2 Produkt(er)

Krydderhistorie - hva er allehånde?

Allehånde er et bær fra et stort eviggrønt tre - en plante som beholder sine grønne blader hele året. Krydderkrydderet ble opprinnelig dyrket i Mellom-Amerika, men kom til Europa under Columbus' oppdagelsesreise på 1500-tallet. Siden den gang har vi brukt allehånde i en lang rekke oppskrifter, og den dag i dag får vi det meste av allehånde fra Jamaica.

Til å begynne med trodde europeerne at det var pepper fordi allehåndebæret ligner store pepperkorn. Derfor kalles allehånde for piement eller pimento på spansk, som kommer av det spanske ordet for svart pepper, pimienta. Et annet navn på allehånde kan også være jamaicansk pepper, ettersom vi importerer store mengder allehånde fra Jamaica.

Hvordan smaker allehånde?

Oversatt til engelsk heter allehånde allspice fordi det har en herlig aroma og smak som minner om andre krydder som ingefær, muskatnøtt, kardemomme, nellik og kanel. Allehånde fremhever smaken av andre krydder, og med sin både krydrede og søte smak kan allehånde lett erstatte andre krydder og fungere som et alternativ til lignende smaker i både søte og salte retter.

Allehånde finnes både som hele bær og som malt pulver. For å få frem smaken av krydderet bør du kjøpe hele bær og knuse dem i en morter eller kaffekvern. Hvis du vil gjøre det raskt og enkelt, kan du også kjøpe malt pulver, som også tilfører en herlig smak og aroma. Du finner både knust pulver og hele bær hos Med24.dk.

Allehånde finnes også i krydderblandinger som Mill & Mortar Rasta Pasta og Mill & Mortar Wood Witch.


Allehånde i oppskrifter - hva brukes det til?

Vi kjenner allehånde spesielt fra julen, der vi bruker dette herlige krydderet i mange forskjellige juleoppskrifter - den krydrede og søte smaken skaper den perfekte julestemningen. Du kan bruke allehånde i julekakene dine eller i pålegg til lunsjbordet. Bruk for eksempel allehånde i:

  • Kjøttboller
  • Rødkål
  • Rullepølse
  • Kjøttpudding med harekjøttdeig
  • Marinade til sild

Allehånde kan ikke bare brukes i juleoppskrifter - du kan også bruke allehånde i likører eller varme drikker, og hvis du er en ekte sjokoladeelsker, fungerer krydderet veldig godt i oppskrifter med sjokolade. I gryteretter og marinader til kjøtt smaker allehånde også godt, og hvis du sylter, vet du at allehånde er uunnværlig.


Hos Med24.dk kan du kjøpe allehånde av topp kvalitet fra merker som Urtekram ogMill & Mortar, som alltid vil være på tilbud. Vi har rask levering, så du trenger ikke å vente lenge på det krydrede og søte krydderet.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.