Vitamin K2 styrker skjelettet og knoklene

K-vitamin er en fettoppløselig vitamin som blant annet er nødvendig for koagulering av blodet og for dannelsen av forskjellige proteiner i kroppen, for eksempel dannelsen av osteokalcin som muliggjør kalklagring i knoklene og skjelettet og motvirker benskjørhet. De aller fleste får ikke nok K vitamin gjennom kosten og kan ha nytte av et tilskudd vitamin K. Les mer om K-vitamin her

9 Produkt(er)

Hva er K vitamin?

Vitamin K finnes som vitamin K1 - fyllokinon - i grønne bladgrønnsaker, alger og tang, og som vitamin K2 - menakinon - produsert av bakterier. De aller fleste nordmenn får nok vitamin K1 gjennom grønne bladgrønnsaker, men de færreste får nok vitamin K2.

Vitamin K2 er viktig for å styrke skjelett og benstruktur gjennom å binde kalsium til benvevet. K2 vitaminet aktiverer proteinet osteocalcin, som er ansvarlig for avleiring av kalsium salter i knoklene. Dette proteinet fungerer kun optimalt når det blir aktivert av Vitamin K2.

K-vitamin og blodfortynnende medisin

Siden K-vitamin har en koagulerende effekt på blodet bør man ikke ta K-vitamin sammen med blodfortynnende vitamin. Mange multivitaminpiller kommer i utgaver uten K-vitamin, slik at du ikke risikerer en negativ effekt på din medisin. 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.