B2 vitamin - Riboflavin

Vitamin B2, også kjent som riboflavin, er et vitamin som kroppen trenger å få tilført daglig. Vitamin B2 er viktig for opprettholdelsen av mange av kroppens ulike funksjoner og inngår også i viktige prosesser i kroppen.

Hva er vitamin B2? | Hva bidrar vitamin B2 til? | For lite vitamin B2

3 Produkt(er)

Hva er vitamin B2?

Vitamin B2 er et vannløselig vitamin som er viktig for mange av kroppens prosesser. At det er et vannløselig vitamin betyr at det finnes i de ulike kroppsvæskene og i blodet, men et overskudd av vitaminet skilles umiddelbart ut i urinen. Derfor er det viktig at vi får i oss det daglige inntaket av vitamin B2 og alle de andre vannløselige vitaminene.

Vitamin B2 er også kjent som riboflavin. Vitamin B2 er gulfarget, og det brukes faktisk også som naturlig fargestoff i flere deler av næringsmiddelindustrien.

Anbefalt daglig inntak for både kvinner og menn fra fylte 15 år er 1,6 mg. De aller fleste får i seg nok vitamin B2 gjennom et variert kosthold. Tar du i tillegg kosttilskudd med vitamin B2 og kroppen får i seg mer enn den trenger, vil overskuddet skilles ut fra kroppen med urinen. 


Hva bidrar vitamin B2 til?

Vitamin B2 er et av de vitaminene som bidrar til fleste prosessene i kroppen. Riboflavin er spesielt viktig for energi- og proteinomsetningen, og det spiller en viktig rolle for hud, slimhinner og syn. Vitamin B2 bidrar til:

  • Normal energiomsetning
  • Normal funksjon av nervesystemet
  • Opprettholdelse av normale røde blodlegemer
  • Opprettholdelse av normal hud
  • Opprettholdelse av normalt syn
  • Normal jernmetabolisme
  • Beskyttelse av celler mot oksidativt stress
  • Redusert tretthet og utmattelse

VIktige kilder til vitamin B2

Det finnes mange ulike typer matvarer med vitamin B, og hvis du husker å spise variert, vil du få i deg en viss mengde vitamin B2 gjennom kosten. Det finnes både animalske og ikke-animalske kilder til vitamin B2, blant annet egg, fisk, fjærkre, kjøtt, ost, andre meieriprodukter, frokostblandinger, pasta, ris, brød, havregryn, linser, belgfrukter, edamamebønner, sopp, spinat, avokado, rosenkål og pastinakk.

Hvis du har utelukket visse matvarer og matvaregrupper fra kostholdet ditt - for eksempel som veganer eller vegetarianer - bør du være spesielt oppmerksom på at du får i deg nok vitamin B2 fra de mange ikke-animalske kildene. Alle vitamin B2-tilskuddene hos Med24 er vegetar- og veganvennlige, slik at også vegetarianere og veganere kan dra nytte av de viktige egenskapene til vitamin B2.


Mangel på vitamin B2

Et sunt og variert kosthold gir som regel kroppen nok B2-vitamin og vitamin B2-mangel ses derfor sjeldent. Er du likevel usikker på om kroppens behov for vitamin B2 kan du supplere deg daglige kostholdet med et av våre vitamin B2-tilskudd. 

Ved mangel på vitamin B2 kan du blant annet oppleve symptomer i og rundt munnen, tørr hud og sår hals.

Det er ikke noe som tyder på at vitamin B2 er skadelig dersom man velger å ta kosttilskudd i tillegg.
Vitamin B2 et vannløselig vitamin, som ved overskudd vil skilles ut gjennom urinen.


Hvis du har spørsmål vedrørende vitamin B2, vitamin B eller andre kosttilskudd generelt, er det bare å ta kontakt med våre farmasøyter her

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.