Rødkløver

Planteøstrogenene som finnes i rødkløver kan bidra til en regulerende effekt på hormonsystemet, styrking av immunforsvar, fordøyelse og bein. Særlig kvinner i overgangsalderen velger kosttilskudd med rødkløver. Natur-Drogeriet tilbyr også rødkløverblomst både i pulverform og som kapsler. Les mer om rødkløver her!

14 Produkt(er)

Rødkløver – Mot ubehag og hetetokter i overgangsalderen

Overgangsalderen strekker seg vanligvis mellom 45- og 55-årsalderen og kan forårsake store ulemper og redusere kvinners livskvalitet. Rødkløver har vist positive effekter på de plagsomme bivirkningene av overgangsalderen. Dette gjelder spesielt hetetokter og humørsvingninger. Samtidig har det vist seg at rødkløver ikke har de samme mulige bivirkningene som tradisjonell medisin.

Omtrent 75 % av kvinner opplever ubehag i forbindelse med overgangsalder. Disse plagene er forårsaket av en synkende produksjon av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen. Frem til nå er den primære behandlingen for plagene ved overgangsalder hormonbehandling.Rødkløver er en proteinrik urt som vokser vilt på enger og bakker i Norge. Urten har fått mye oppmerksomhet siden forskning de siste årene viser bevis på at et daglig ekstrakt av rødkløver kan lindre plagene ved overgangsalder hos kvinner. Rødkløver inneholder fytoøstrogener, også kjent som planteøstrogener, som er stoffer som er i stand til å etterligne kvinnelig østrogen. Den kjemiske strukturen til planteøstrogener er svært lik det kvinnelige kjønnshormonet østrogen – men likevel uten å være fullt så kraftig.

I flere tester utført de siste årene har forskere kunnet bevise at et daglig inntak av rødkløverekstrakt i mange tilfeller kan redusere plagene forbundet med overgangsalder. Hos noen kvinner har det lykkes å fjerne plagene helt, mens det hos andre har gjort symptomene mildere eller sjeldnere. Flere kvinner opplevde opptil 32 prosent færre hetetokter i perioden de spiste rødkløver.


Kvinner og overgangsalder

Overgangsalderen, eller menopausen som det også kalles, er perioden rundt kvinners siste menstruasjon. Det er en naturlig prosess i kvinnekroppen og kommer av at mengden egg blir mindre og eggmodningen til slutt opphører. Dette gjør at mengden av de kvinnelige kjønnshormonene progesteron og østrogen blir mindre. Det skjer vanligvis tidlig i 50-årene for de fleste kvinner.

Noen kvinner føler ikke noe fysisk ubehag, mens andre føler mye ubehag i overgangsalderen. Eksempler kan være:

 • Hetetokter og svette
 • Hjertebank
 • Søvnløshet
 • Vaginal tørrhet eller kløe
 • Inkontinens
 • Urinveisinfeksjon
 • Hodepine eller migrene
 • Benskjørhet
 • Humørsvingninger

Det er veldig individuelt hvor hardt du er rammet. Noen kvinner i overgangsalderen vil kunne nikke gjenkjennende til noen av disse plagene, mens andre ikke har lagt merke til dem i det hele tatt. Symptomene på overgangsalder kommer som sagt fra en nedgang i det kvinnelige kjønnshormonet østrogen.


Kosttilskudd med rødkløver

Det har vært en rekke produkter på markedet som inneholder ulike typer rødkløver. Nesten alle produkter tar sikte på å dra nytte av planteøstrogener og dermed minimere plagene ved overgangsalder. Noen få eksempler på disse produktene er:

 • Natur-Drogeriet Rødkløver, som er kapsler som inneholder pulveriserte rødkløverblomster og rødkløverekstrakt
 • Herrens Mark har sin økologiske 2-liters boks med flytende fermentert rødkløverekstrakt
 • Rødkløver-te fra Natur-Drogeriet basert på rødkløverblomster.

Du bør regne med at det tar ca. 2 uker etter at du har startet et rødkløverprodukt før du vil oppleve en effekt.


Bivirkninger

Rødkløver har foreløpig ingen kjente bivirkninger.

Allergi

Dersom du opplever symptomer på at du har allergi mot rødkløver, må du umiddelbart slutte å innta produktet og kontakte din egen fastlege. Legen din kan derfra ta en allergitest for deg og vurdere om du tåler rødkløver.


Spis bort plager fra overgangsalderen

Planteøstrogener finnes i tillegg til rødkløver også i en lang rekke andre planteprodukter, som f.eks soyabønner, gulrøtter, linfrø, hvete, hvitløk – men ikke i samme mengder som i rødkløver. Hvis du sørger for å inkludere flere av disse matvarene, vil du sikre et større inntak av planteøstrogener, som potensielt kan redusere ubehaget ditt og gjøre hverdagen bedre.

Prøv ut rødkløver eller andre planteøstrogener mot plager relatert til overgangsalder i dag! Vi har et stort utvalg på Med24.no, i tillegg til at du alltid kan spørre våre eksperter om hjelp og rådgivning.


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.