Lecitin

3 Produkt(er)

Lecitin – din kilde til sunne fettsyrer

Er du usikker på hva lecitin er og hva det er godt for? Les videre for å finne ut hvorfor sunne fettsyrer er livsviktige for kropp og helse – og hvorfor du kanskje bør vurdere det som et kosttilskudd i hverdagen. Her hos Med24 finner du et nøye utvalgt sortiment av ulike kosttilskudd. Ta en titt og finn det lecitintilskuddet som passer for deg og din kropp. Det er god grunn til å ta lecitin inn i hverdagen og dra nytte av de helsefordelene som dette stoffet gir.


Hva er lecitin?

Lecitin er en del av en gruppe stoffer som kalles fosfolipider – lipid betyr fett. Lecitin er et av de viktigste, da det er en byggestein i oppbyggingen av cellemembraner. Lecitin, også kjent som fosfokolin, er en sunn fettsyre og består av to fettsyrer pluss glyserol, fosfat og kolin. Lecitin utvinnes oftest fra soyabønner, da de inneholder store mengder av fettsyren. Noen ganger utvinnes lecitin også fra økologisk solsikkeolje, som er en bærekraftig kilde og et vegansk alternativ. Her kan du se kosttilskudd med lecitin som er veganske. Hvis du foretrekker veganske kosttilskudd generelt, kan du se utvalget av alle våre veganske kosttilskudd her.


Hvor og hvordan virker lecitin?

Lecitin er en viktig fettsyre som blant annet finnes i kroppens nerveforbindelser. Kolin inngår i nevrotransmitteren acetylkolin, som er nødvendig for at hjernen og nervene skal fungere optimalt. I tillegg til hjernen spiller lecitin også en viktig rolle i fordøyelsen. Lecitinets funksjon er å bryte ned fett fra kosten og muliggjøre absorpsjon av fett i tarmen og transport av fett rundt i kroppen. Disse funksjonene er blant annet viktige for kolesterolbalansen. Generelt virker lecitinets evne til å bryte ned fettlagre i kroppen godt mot både åreforkalkning og leverproblemer, som begge skyldes fettdepoter. Lecitin spiller derfor en viktig rolle i mange av kroppens prosesser, da behovet for og tilstedeværelsen av lecitin er viktig.


Lecitin for idrettsutøvere

Lecitin er spesielt bra for sportsentusiaster. Det skyldes blant annet at kolin, som er en del av nevrotransmitteren acetylkolin, er ansvarlig for å sende signaler til musklene dine om å bevege seg. Lecitin bidrar positivt til kroppens fysiske yteevne og er derfor et ideelt kosttilskudd for deg som ønsker å prestere godt i idretten din. Mangel på kolin kan føre til betydelig redusert yteevne, og siden idrettsutøvere bruker opp dette stoffet raskere, kan det være gunstig å ta lecitin som tilskudd.


Velg riktig lecitintilskudd

Lecitin er effektivt i flere ulike deler av kroppens prosesser, og derfor finner du et bredt utvalg av ulike kosttilskudd her hos Med24. Ikke bare har produktene ulike effekter på kropp og helse, det finnes også ulike alternativer for deg som ønsker å inkludere tilskuddet i ditt daglige kosthold. Lecitingranulat er for eksempel et pulverprodukt som kan inntas med væske, i en smoothie, drysses direkte på yoghurten om morgenen eller brukes i bakevarer. Lecitingranulat er ideelt for deg som ønsker et kosttilskudd som du enkelt kan inkorporere i dine daglige matvaner. I Med24-sortimentet finnes selvfølgelig også vanlige kapsler med lecitin, som for noen kan virke mer skånsomme for magen.


Alternative kilder til lecitin

Lecitin finnes naturlig i mange av de matvarene du sannsynligvis allerede har i kjøleskapet. Matvarer som nøtter, eggeplommer, blomkål, gulrøtter, spinat og poteter er naturlige kilder til lecitin. I tillegg finnes lecitin også i solsikkeolje og soyabønner, som tilskuddet også ofte utvinnes fra. Så ved å spise sunt og variert i hverdagen kan du enkelt oppnå et høyt inntak uten å måtte ta tilskudd. Hvis du mangler lecitin i kostholdet ditt og trenger et effektivt tilskudd, har du kommet til rett sted! Du finner også et bredt utvalg av andre kosttilskudd hos Med24. Her finner du alt fra probiotika til ingefær og gurkemeie, som alle er virkningsfulle kosttilskudd.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.