Lecithin Granulat - 400 gram

Lecithin Granulat - 400 gram
Se alle produkter fra Biosym
Varenummer: 1807

Lecithin Granulat fra Biosym er en av de beste fosfolipidkilder på markedet

  • Lecithin Granulat fra solsikke
  • Høyt innhold av fosfolipider, bl.a. cholin som er gunstig for leveren og omsetningen av fett
  • Ingen animalske ingredienser, registrert ved The Vegan Society

Solsikke fremfor soya
Lecithin utvinnes normalt fra enten soya-, solsikke- eller rapsolje, og det som primært skiller kildene, er fettsyresammensetningen i det ferdige lecithin. Lecithin fra soya eller solsikke inneholder vesentlige andeler av essensielle fettsyrer – i motsetning til lecithin fra raps – og er derfor ernæringsmessig å foretrekke.

Hittil har lecithin i granulat-form i Norge utelukkende vært utvunnet av soyaolje (sojalecithin).

Bruk av soya som lecithinkilde har i en årrekke vært problematisk i forhold til å skaffe GMO-fri soyalecithin, fordi hoveddelen av den soya som fremstilles i dag er dessverre genmodifisert.

Dette problemet eksisterer ikke med solsikkelecithin da mesteparten av den solsikkeolje som benyttes som kilde er fra økologisk, bæredyktig fremstilling.

En annen vesentlig fordel ved solsikkelecithin fremfor soyalecithin skal sees med bakgrunn i den stigende forekomst av matvareallergier. Åtte matvaregrupper vurderes å være årsaken til 90 % av alle kjente matallergiske reaksjoner, og disse gruppene er peanøtter, nøtter fra trær, fisk, skalldyr, melk, egg, soya og hvete. (Kilde: www.foodallergy.org/allergens)

Derfor er solsikkelecithin Biosyms beste bud på hvordan man kan sikre seg en lecithin av høy kvalitet uten de problemene som er assosiert med GMO-problematikken såvel som potensielle allergiske reaksjoner.

Rik på fosfolipider
Lecithin Granulat er rik på fosfolipider. Fosfolipider er viktige byggestein i cellemembraner, og de har stor betydning for cellenes funksjon i alle kroppens vev og organer. Fosfolipider muliggjør opptaket av fettsyrer i tarmen, sørger for transport av fettstoffer rundt i kroppen og utveksling av fettstoffer mellom cellene og deres omgivelser. Fosfolipidene er også en viktig medvirkende faktor i omsetningen av fettstoffer i cellene. Et av fosfolipidene i Lecithin Granulat er Fosfatidylcholin som inneholder Cholin, som har flere godkjente sunnhets påstander som beskrives nedenfor.

Hva gjør Cholin, Linolsyre og Fosfor for kroppen?
Biosyms Lecithin Granulat inneholder som nevnt Cholin, Linolsyre og Fosfor. Nedenfor følger fysiologiske virkninger av disse – godkjent av de danske og europeiske helsemyndigheter. 

Leverfunksjon, fettstoffer og homocystein: Cholin bidrar til å vedlikeholde en normal leverfunksjon. Cholin bidrar også til en normal omsetning av fettstoffer og en normal omsetning av homocystein.

Kolesterolnivå: Linolsyre bidrar til å vedlikeholde et normalt kolesterolnivå i blodet.*

Energistoffskifte, cellemembraner, bein og tenner: Fosfor bidrar til et normalt fungerende energistoffskifte og til cellemembranens normale funksjon samt til å vedlikeholde normale bein og tenner.

* Den gunstig effekt oppnås ved et daglig inntak på 10 g Linolsyre. Lecithin Granulat bidrar med 3,2 g pr. dagsdose.

Ingen animalske ingredienser: Biosyms Solsikkelecithin Granulat er fri for animalske ingredienser, og preparatet er derfor registrert ved den engelske organisasjonen The Vegan So­ciety. Denne registreringen er garanti for et 100 % vegansk preparat.

Granulatet er smaks nøytralt, luktfritt og minner i utse­ende om små korn av ris. Er fortsatt enkel å bruke i bakverk, smoothies, som dryss på yoghurt mm. 

Anbefalt dagsdose: 3 toppede teskjeer (ca. 10,5 g) 1 gang daglig. Kan inntas tørt eller sammen med vann. Kan evt. drysses på müsli eller yoghurt.

Innhold: 400 g

3 toppede teskjeer (ca 10,5 g)
Daglig dosering Mengde per porsjon Enhet

Fosfolipidcomplex

10100

mg

-Heraf:

-

-

Fosfatidylinositol

2424

mg


  • PI, heraf 24% inositol

461

mg

Fosatidylcholin

2626

mg


  • PC, heraf 26% cholin

368

mg

Linolensyre (omega-3)

268

mg

Linolsyre (omega-6)

3197

mg

Oliesyre (omega-9)

525

mg

Phosphor

315

mg

RI = Daglig referanseinntak for voksne og barn over 11 år.
RI ikke faslagt.
Ingredienser:

Fosfolipidcomplex, Fosfatidylinositol, PI (inositol), Fosfatidylcholin, -PC, herav 26% Cholin, Linolensyre (Omega-3), Linolsyre (Omega-6), Oljesyre (Omega-9), Fosfor, Lecithin Granulat fra solsikkeolje

Opphavsland: Danmark
Obligatorisk tekst for kosttilskudd: Den anbefalte daglige dose bør ikke overskrides. Kosttilskudd bør ikke erstatte et sunt og variert kosthold. Oppbevares utilgjengelig for barn.

Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.

Vegan Reg trademark

Andre kunder har også kjøpt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.