Echinacea - Rød Solhatt

Når vinteren og kaldere tider melder sin ankomst, betyr det ofte ubeleilig forkjølelse og snue. Mange bruker Echinacea som dråper, halspastiller eller tabletter for å forebygge og lindre symptomer på forkjølelse.

Hva er Echinacea? | Forebygg forkjølelse | Bivirkninger ved Echinacea

11 Produkt(er)

Rød solhatt – echinacea purpurea

Echinacea purpurea er det latinske navnet for rød solhatt, som faktisk er en rett alminnelig blomst i hagene. Det du kanskje ikke vet, er at blomsten og dens andre bestanddeler er meget brukte i forbindelse med forkjølelse, immunforsvar og betennelse.

Du kan kjøpe echinacea som et naturlegemiddel som inneholder en lang rekke stoffer som folk har opplevd kan virke antiinflamatoriske og som kan styrke immunforsvaret. Echinacea er i de fleste produkter et uttrekk fra røttene av Echinacea Purpurea - altså rød solhatt, og i noen tilfeller også saft fra både stenger, blader og blomster. Det er altså hele planten som brukes til fremstillingen av naturlegemidler og andre produkter med echinacea.

De forskjellige firmaer som alle arbeider med echinacea, saft fra blomsten og uttrekk fra røttene, har hver deres hemmelige oppskrift på, hvordan man best utnytter plantens mange gode stoffer. Hos A. Vogel forteller de gjerne at de behandler blomstene straks etter høsting, men presis hvordan de lager deres uttrekk og hvor sterk alkohol de bruker, holder de tettere inn til kroppen.

Det er firmaenes forskjellige fremgangsmåter som betyr at du som bruker av echinacea-produkter kan oppleve forskjellen mellom produktene, fordi det kan være forskjell på om det f.eks. brukes tørkede blomster eller helt frisk-høstede blomster.

Hvilket produkt som passer best til deg er opp til deg selv å vurdere. Finn det produkt som best oppfyller dine behov - dråper, tabletter eller f.eks. te, og som kan passe inn i hverdagens rutiner.


Forebygg forkjølelse med echinacea

Blomsten rød solhatr har i mange år vært brukt av nordamerikanske indianere i forbindelse med både sår, insekt- og slangebitt til lindring av hoste, halsinfeksjoner og mot tannpine. I dag brukes echinacea mest i forbindelse med forkjølelse, og det er som forebyggende middel, at det har blitt populært.

Et etterhvert velkjent produkt er Echinaforce fra A. Vogel, som er en serie naturlegemidler med echinacea som har til formål å styrke immunforsvaret og på den måten forebygge forkjølelse.

Echinaforce fra A. Vogel

Echinaforce er echinacea dråper som inntas daglig i en periode på maksimum 8 uker, og du kan finne det her hos Med24 i pakninger av 50 ml, 100 ml og 2x100 ml.

Echinaforce er en favoritt blant våre kunder, og Lis G. har gitt 5 stjerner og følgende anmeldelse: “Fantastisk produkt. Sørg for å ha det i vesken og i hjemmet, så hele familien kan ta Echinaforce med det samme, man merker kulden/de første tegn på forkjølelse. Eller når man er i samme rom som kolleger eller venner som smitter. Jeg kan ikke huske sist jeg har vært forkjølet eller hatt influensa, det er kanskje 10 år siden. Takket være Echinaforce.

Når man blir ramt av en forkjølelse, skyldes det faktisk et virus som angriper nesen og svelget, og som kan bety en infeksjon av de øvre luftveier. Der er riktig mange forhold som spiller inn i forhold til hvor utsatt man er overfor et virus, men især immunforsvaret skal passe på oss i den forbindelse.

Hvis man i en periode f.eks. er stresset, presset, eller lider av et svekket immunforsvar, kan man være mer utsatt overfor virusangrep som kan medføre forkjølelse. Du kan lese mer om symptomer på og behandling av forkjølelse her!


Er det bivirkninger ved echinacea?

Du er kanskje nysgjerrig på å vite om det er farlig å innta echinacea og hvor store mengder man rent faktisk får i produkter som Echinaforce. Det er forskjellig fra produkt til produkt hvor stor den daglige dosen echinacea er, og da produktene varierer mellom dråper, spray, tabletter og kapsler, kan det være vanskelig å sammenligne inntaket av echinacea.

Du bør dog alltid følge anvisningene på det enkelte produkt, så du er sikker på at du handler i overensstemmelse med det som står angitt og ikke inntar for store mengder echinacea.

De bivirkninger som enkelte folk har opplevd er sjeldne, og de er som regel allergiske reaksjoner eller f.eks. utvikling av overfølsomhet. Echinacea bør uansett form kun inntas over en periode på 8 uker for å sikre at man ikke påvirker leveren. Det er heller ikke noe problem å holde seg innenfor denne perioden, for hvis du begynner å innta echinacea ved de første tegn på forkjølelse, vil symptomene sjeldent fortsette i mer enn 8 uker.


Echinacea som kosttilskudd

Du kan også få echinacea på andre former enn rød solhat dråper, for faktisk brukes echinacea også som en ingrediens i mange kosttilskudd. Her kommer de virksomme plantestoffer som alkylamider, cikoriesyre og bioflavonider på tablettform eller som kapsler.

Echinacea kan fås i mange former

A. Vogel har utover dråper med echinacea også echinacea creme og tannkrem med uttrekk fra den særlige blomsten. Tannpastaen inneholder foruten echinacea også lakrisrot, tormentil og eukalyptus, og er blant annet uten fluor og skummemiddel. Hvis du er i tvil om valget av tannkrem, kan du lese denne artikkelen om tannkrem – med eller uten fluor?.

Echinacea er altså ikke bare aktuelt som middel mot forkjølelse, men det brukes også som virksom ingrediens i mange andre produkter. I krem yter det effektiv pleie av tørr og uren hud, og det renser og beroliger huden ved kontakt.

Uansett i hvilken form du bruker echinacea, bør du for å få mest ut av produktet alltid følge anvisninger og veiledning på produktet.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.