Vernemidler

Vi har i denne kategorien samlet en rekke av de personlige vernemidler som er aktuelle til beskyttelse mot Covid-19, samt generelt i forhold til å verne seg mot virus, bakterier og andre sykdomsfremkallende partikler. Sunnhetsmyndighetenes anbefalinger oppdateres løpende, men både håndsprit, munnbind, masker, ansiktsvisirer, kitler og hansker er blant de vernemidler som kan være aktuelle i hver sin givne situasjon til å beskytte seg selv og andre.

19 Produkt(er)

Hvilke krav gjelder det til personlige vernemidler?

Vernemidler til personlig bruk skal være CE-merkede, hvilket er fabrikantens angivelse av at produktet lever opp til de krav som innenfor EU og i Norge stilles til produktet. For visse produkter kreves det at produktet har vært igjennom en egentlig test fra en bemyndiget tredjepart. Dette gjelder f.eks. munnbind som, avhengig av type, skal ha foretatt en test av bakteriefiltreringsevne og sprutresistens. Krav om CE-merkning gjelder også desinfeksjonsmidler som håndsprit.

Mangel på vernemidler til private og til profesjonelle

Både til helsepersonale og til private har det til tider vært mangel på vernemidler. Produksjonen av vernemidler har ganske enkelt vært på etterskudd i forhold til etterspørselen. I Norge var det særlig håndsprit det var mangel på. Men også munnbind av både type 1 og type 2, samt særlig FFp2 og FFp3 masker var vanskelig å skaffe. Produksjonen er nå på et høyere nivå og flere av vernemidlene er nå bredt tilgjengelige. Vi oppfordrer derfor til at man ikke hamstrer vernemidler, men kun kjøper til et behov på f.eks. 3 måneder - sånn at det sikres at det er vernemidler til alle.

Vernemidler er både til å beskytte deg selv og andre

Når myndighetene anbefaler bruk av håndsprit og når man i mange land er påkrevd å bruke munnbind, er det både for å beskytte seg selv, men i høy grad også for å beskytte andre. Anbefalinger i de enkelte land er ofte et uttrykk for det konkrete smittetrykk og dermed smitterisiko der er i landet eller området. Man bør derfor alltid undersøke de anbefalinger som er til bruk av vernemidler i det området man befinner seg i.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.