Korona hjemmetest

Se hele utvalget av korona hjemmetester her! Testene på denne siden er antigentester til hjemme- og profesjonelt bruk. Alle våre korona hjemmetester er CE-merket.

4 Produkt(er)

Hva er en korona hjemmetest?

De aller fleste nordmenn har den siste tiden måttet bli testet for korona. Her kan du lese mer om hvordan du selv kan utføre en koronatest hjemme.

Korona hjemmetest – Slik gjør du

Hos Med24 har vi Boson hjemmetest for korona, som er en korona hjemmetest som enkelt og raskt gir deg resultatet på bare 15-20 min.

Slik bruker du Boson hjemmetest for korona:

1. Åpne bufferen vekk fra ansiktet, og vær sikker på at du ikke søler ut væsken.
2. Hell hele innholdet fra bufferen over i reagensglasset. Unngå at de to beholderne kommer i kontakt med hverandre.
3. Finn frem vattpinnen og identifiser den myke enden på pinnen.
4. Åpne pakningen med vattpinnen og ta den forsiktig ut av innpakningen. Unngå å røre den myke enden.
5. Før inn vattpinnens myke ende i det ene neseboret. Spissen bør minimum føres 2,5 cm inn i nesen fra kanten av neseboret. Drei vattpinnen rundt på slimhinnen, for å sikre at det samles både slim og celler. Vattpinnen skal dreies ca. 3-4 ganger. La vattpinnen være i neseboret i noen sekunder. Gjenta prosedyren med samme vattpinne i det andre neseboret. Før ikke pinnen lengre inn hvis du merker kraftig motstand eller smerte.
6. Sett inn vattpinnen med prøven i reagensglasset med den myke siden ned. Drei pinnen rundt 3-5 ganger. La pinnen være i reagensglasset i 1 minutt.
7. Klem på reagensglasset med fingrene, og få så mye som mulig av oppløsningen ut fra vattpinnen, mens du trekker pinnen ut og kaster den.
8. Sett hetten på reagensglasset.
9. Sørg for at komponentene i test-kittet har stuetemperatur før du utfører testen. Åpne posen og ta testkassetten ut. Legg deretter testkassetten på en flat og jevn overflate. Det er viktig at testkassetten tas i bruk straks etter åpning.
10. Vend reagensglasset nedover, med hetten på, og drypp 3 dråper av testprøven til prøvebrønnen, ved å gi røret et lett trykk. Unngå dannelse av luftbobler i prøvebrønnen.
11. Du kan lese av resultatet etter 15-20 minutter. Hvis resultatet avleses når det har gått mer enn 20 minutter, kan svaret være feil. Det brukte test-kittet kan kastes sammen med det normale restavfallet i overensstemmelse med de gjeldende lokale reglene.

Når kan man bruke en hjemmetest for korona?

• Skal du ut og være sammen med mange mennesker, kan du med fordel bruke en hjemmetest for korona i forkant. På den måten passer du bedre på deg selv og andre rundt deg.
• Den kan også brukes hvis du har vært i en større forsamling, og ønsker en test etterpå.
• Føler du det klør i halsen, eller du begynner å få noen andre forkjølelsessymptomer, kan en hjemmetest også være lurt.

Hvor mye koster en koronatest?

Prisen på en hjemmetest for korona kan variere, da vi alltid strever etter å være konkurransedyktig på pris på vår koronatest til privat bruk.

Korona hjemmetest – fremtidens løsning?

Koronatesten til private kan vise seg å bli avgjørende i kampen mot covid-19. Korona hjemmetest er skapt ut fra samme teknologi som hurtigtestene og kan gjøre det enda enklere å teste en stor del av befolkningen på kort tid.
Denne type test er lik hurtigtesten, som du kanskje kjenner fra teststasjonene. Antigentesten (hurtigtesten) er mindre følsom enn f.eks. PCR-test, og gir derfor ikke et like sikkert svar. Får man et positivt resultat med en antigentest anbefales det derfor at man raskest mulig får resultatet bekreftet med en PCR-test.
Smittesporing og øvrige anbefalinger ved bekreftet smitte bør under alle omstendigheter følges straks etter registreringen av det positive testresultatet.

PCR-test - sikker og skånsom

Den sikreste og mest vanlige formen for test er PCR-testen, som gjennomføres ved å skrape i munnen og nesen. PCR-testen kan tas offentlig og gjennomføres i hele landet. Bruk alltid denne typen test ved symptomer på covid-19 eller hvis du er nær kontakt med en smittet. Gjelder det hverdagssituasjoner som restaurantbesøk eller en kveld med venner og familie, og du ønsker å sikre deg, kan en hurtigtest eller hjemmetest være nok. Her er det viktig å følge med på de gjeldende regler fra myndighetene.

Antigentest – når raskt svar er nødvendig

Trenger man raskt svar på en koronatest, vil PCR-testen i enkelte tilfeller kunne erstattes av en hurtigtest. Denne har blitt mer og mer vanlig, og går under mange forskjellige navn: antigentest, hurtigtest, lyntest, quicktest og nesetest er blant de mest vanlige betegnelsene.
En antigentest for Covid-19 gjøres ved en skraping i nesen, som analyseres i en testkassett. Fordelen ved en antigentest er at resultatet vises veldig raskt (etter ca. 15 minutter).
Testen gir et øyeblikksbilde og det er derfor viktig at man fortsatt overholder myndighetenes anbefalinger, selv om man får et negativt svar.

Tester offentlig og privat

Koronatester utføres av det offentlige på teststasjoner rundt om i hele landet, og kan også gjøres privat hos en del private legesentre. Tar man testen offentlig er testen gratis. Uavhengig av om man tar testen offentlig eller privat blir alle tester analysert på samme måte, og svaret blir gitt til deg gjennom helsenorge.no. En offentlig koronatest bestilles også gjennom din side på helsenorge.no.

Antigentest og antistofftest – hva er forskjellen?

Hjemmetestene du kjøper hos oss er som nevnt en antigentest. Disse må ikke forveksles med antistofftests, som også har blitt mer og mer populære. Hvor en antigentest er basert på immunkjemisk påvisning av virusproteiner – bedre kjent som antigener, måler en antistofftest hvorvidt du tidligere har hatt korona og derfor har antistoffer i kroppen. Med andre ord kan du med en antigentest se om du er smittet akkurat nå, mens en antistofftest måler om du tidligere har vært smittet.
Det er viktig å understreke, at selv om du danner antistoffer etter covid-19, kan du godt bli smittet igjen. Man vet nemlig ennå ikke hvor lenge etter sykdommen man er immun. På samme måte kan du godt ha hatt korona, uten å ha antistoffer i blodet.

Beskytt deg selv og andre med vernemidler

Uansett om du tidligere har hatt korona, har blitt smittet eller fortsatt har holdt deg unna, anbefales du å følge retningslinjene og anbefalingene fra myndighetene. Dette betyr bl.a. at du skal bruke vernemidler som munnbind eller visir der det er anbefalt/påkrevd, opprettholde en god håndhygiene med hyppig håndvask eller håndsprit samt holde god avstand. Hos Med24.no selger vi utelukkende CE-godkjente vernemidler av høy kvalitet. 

Kjøp antigen korona hjemmetest hos Med24.no

Hos Med24 finner du flere antigentester til hjemme- og profesjonelt bruk. Disse korona hjemmetestene er CE-godkjente (CE 0197 og (CE0123). Det kan finnes mange dårlige og ineffektive hjemmetester på markedet. Slike tester kan skape falsk trygghet. Kjøp derfor alltid tester hos seriøse aktører, som på et apotek. 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.