Digitalt termometer

På Med24.no finner du et stort utvalg termometre. Utvalget inkluderer både pannetermometre og øretermometre som har infrarød temperaturmåling. Du kan lære mer om temperaturmåling, hvilket termometer som er best, og mye mer på denne siden.

Les mer: Temperaturer og feber | Hvilket termometer er best? | Pannetermometer | Øretermometer | Vanlig termometer

27 Produkt(er)

Hva er et termometer og hvordan virker det?

Et termometer er et måleinstrument som enkelt måler temperaturer. I gammeldagse febertermometre brukte de bl.a. kvikksølv, som er erstattet i moderne digitale termometre. Et digitalt termometer må settes inn i kroppen ved mistanke om feber. I dag finnes det mange forskjellige typer termometre, inkludert pannetermometer, øretermometer, infrarødt termometer og mange andre.

Ifølge NHI er rektal temperaturmåling, det vil si måling av temperatur i endetarmen, den mest nøyaktige metoden. Her brukes et lite digitalt termometer. Mange er i tvil om hvor langt et termometer skal inn i kroppen. Ved temperaturmåling i endetarmen skal spissen på termometeret være 2-5 centimeter innenfor åpningen.

Du kan også måle temperaturen din:

 • På pannen - Kan brukes til å utelukke feber, men ikke for å bestemme nøyaktig temperatur.
 • I øret - Måler 0,2-0,5 grader for lavt og passer for barn. Den mest brukte metoden foruten rektal måling, og det er en enkel og mer komfortabel metode for noen mennesker.
 • I munnen - Måler vanligvis 0,3-0,6 grader for lavt og er uegnet for mindre barn.
 • I armhulen - Usikkert måleresultat og ikke anbefalt av helsemyndighetene.

Temperaturer - når har du feber?

Temperaturen din varierer i løpet av dagen. F.eks. eggløsning og fysisk aktivitet kan øke kroppstemperaturen, så det er veldig normalt at temperaturen svinger litt. Normalt vil temperaturen din være lavest om morgenen og høyest om kvelden.

Kroppens normale temperatur avhenger av målestedet, så hvis du bruker ditt elektroniske termometer på forskjellige steder, vil du få forskjellige resultater.

Normale kroppstemperaturer målt på forskjellige steder på kroppen:

 • Endetarmen: 37,1, grader
 • Øret: 36,6 grader
 • Munnen: 36,4 grader

Feber er definert som en temperatur over 38 grader i endetarmen. For voksne er imidlertid ikke denne temperaturen farlig, men stiger den over 41 grader kan temperaturøkningen være farlig i seg selv.

Feber hos barn

Mange foreldre blir bekymret når barna deres får høy feber. Barns temperaturregulering er ikke like god som hos voksne, siden kroppen ikke er ferdig utviklet ennå. Dette gjør at barn ofte lettere får feber enn voksne. Feber er ofte et tegn på infeksjon og etter mange infeksjoner bygger kroppen opp et forsvar. Derfor er det ikke nødvendigvis en dårlig ting om barnet ditt opplever hyppig feber, da infeksjonene er med på å gjøre kroppen mer motstandsdyktig. Kontakt alltid legen din hvis du er bekymret eller nervøs for barnets helse.


Hvilket termometer er best?

Det store utvalget av termometre kan gjøre det vanskelig å velge riktig. I dag finnes det mange mer eller mindre avanserte termometre for å måle feber. Det er viktig at du finner et termometer som passer dine behov. De mest nøyaktige målingene av temperaturen din er målinger i endetarmen og munnhulen. Målinger med øretermometer er litt mer upresise, og viser ofte lavere temperatur.

Du bør derfor vurdere hvem som oftest vil bruke termometeret ditt. Har du mindre barn? Vil du gå på akkord med den nøyaktige temperaturen for en raskere og mer komfortabel måling? Hvor ofte bør du bruke det?
Svarene på disse spørsmålene vil påvirke hvilket termometer som er riktig for deg. Finn ut mer om temperaturmåling på forskjellige steder på kroppen nedenfor.


Pannetermometer

Et pannetermometer, eller et såkalt berøringsfritt termometer, er veldig populært for barnefamilier. Det smarte termometeret gir en rask og nøyaktig temperaturmåling av barnet – uten å være forstyrrende eller ubehagelig. Mange barn blir usikre og lei seg hvis de må få målt rektaltemperaturen, derfor kan pannetermometer være å foretrekke.

Du kan med fordel bruke pannetermometeret når barnet sover. En annen fordel med et pannetermometer er at målingen gjøres på noen få sekunder. Det smarte termometeret bruker infrarød teknologi som måler varmen på pannen og i vevet rundt. Du kan også bruke mange berøringsfrie termometre for å måle temperaturen på badevannet og romtemperaturen.

Pannetermometer best i test

Flere av Beurers termometre har tidligere vunnet best i test. Pannetermometrene viser med enten farge eller smiley om personen, væsken eller objektet som måles har en temperatur på over 38 grader. Du finner også gode pannetermometre fra f.eks. Microlife.


Øretermometer

Som et pannetermometer er et øretermometer et infrarødt termometer som måler varmen som genereres i øret og vevet rundt det. Et øretermometer kan fort bli skittent, da det må stikkes inn i den ytre delen av øret, hvor det ofte er både ørevoks og døde hudceller. Derfor kan du kjøpe beskyttelseshetter som gjør det enkelt å bruke øretermometeret.

Det er enkelt og hygienisk å måle temperaturen med øretermometer, og det gir en rask indikasjon på temperaturen. Det er imidlertid ikke den mest presise metoden, så du må derfor bestemme deg for om du vil ha en mer presis metode, eller om du setter mer pris på at metoden er rask og komfortabel.

De fleste elektroniske øretermometre kan lagre mellom 20 og 30 målinger, slik at du lettere kan holde øye med temperaturtrender. Et øretermometer er i likhet med pannetermometeret egnet for å måle temperaturen til barn, da det elektroniske termometeret gjør temperaturmålingen enkel og skånsom.

Øretermometer - Hvor mye skal du legge til?

Ofte må man legge til en halv varmegrad når man bruker øretermometer, men det er ikke alltid tilfellet. Det er viktig at du leser instruksjonene, da det allerede er innebygd i enkelte termometre, mens andre fortsatt krever at du husker å legge til den halve varmegraden selv. Dette vil imidlertid alltid vises i instruksjonene.

Hos oss finner du bl.a. Braun øretermometer, som lager øretermometer for sikker måling og av høy kvalitet. Du kan også få små hetter til øretermometeret for en mer hygienisk opplevelse.


Digitale termometer

Det klassiske, digitale termometeret er det mest populære og nøyaktige. Termometeret kan brukes på både spedbarn, barn og voksne for temperaturmåling i munn og endetarm. Det digitale termometeret inneholdt tidligere kvikksølv, som i dag er erstattet av andre stoffer. Husk å desinfisere termometeret etter bruk, slik at du ikke overfører bakterier fra for eksempel endetarmen eller munnen.

Hvorfor bør jeg velge et vanlig termometer for febermåling?

 • Det digitale, vanlige termometeret er anbefalt av helsemyndighetene.
 • Du får den mest presise temperaturmålingen - målpresisjon på ned til 0,1 grader.
 • Kan brukes i endetarmen der den mest nøyaktige temperaturen blir målt.
 • Enkel å ha med seg på ferie og reise.

Hvilket termometer for baby med feber?

Hvis du har å gjøre med et barn mellom 0 og 6 måneder, anbefales alltid rektalmåling, da denne målemetoden er den mest nøyaktige.


Fertilitetstermometer

Beurer har laget et avansert fertilitetstermometer med Bluetooth som kan hjelpe deg med å planlegge familieforøkelsen på en naturlig måte. Termometeret kan være et viktig verktøy når du skal holde øye med syklusen og bestemme tidspunktet for eggløsning. Temperaturen din som kvinne endres gjennom syklusen, og det er grunnen til at temperaturen kan fortelle når eggløsning skjer.


pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.