Digitalt termometer

Trenger du å få målt kroppstemperaturen til barnet ditt? Det er alltid lurt å ha et digitalt termometer liggende i tilfelle barnet ditt (eller andre familiemedlemmer) blir rammet av feber, mulig betennelse eller sykdom. Hos Med24.no kan du kjøpe digitale termometre fra kjente merker som Beurer, Braun og ValMed!

Hvorfor er kroppstemperaturen viktig? | Ulike typer digitale termometre | Kundefavoritter 

30 Produkt(er)

Hold øye med kroppstemperaturen

Hvis et av familiemedlemmene er rammet av sykdom, kan det være lurt å holde øye med kroppstemperaturen. Her er et digitalt termometer en smart ting å ha i huset. Med et digitalt termometer kan du raskt og enkelt få et svært nøyaktig innblikk i deg eller spedbarnet ditt sin tilstand.

Hvorfor er kroppstemperatur viktig?
Kroppstemperaturen er avgjørende for å vurdere om en person er rammet av en infeksjon, virus eller sykdom. Det er spesielt viktig å holde øye med spedbarn og små barn, da de små ikke tåler avvikende kroppstemperatur like godt. Du bør alltid kontakte barnelege eller egen lege ved flere korrekte målinger av for høy eller lav kroppstemperatur.

Normal kroppstemperatur er rundt 37°C (pluss/minus 0,5°C). Vær oppmerksom på at normal kroppstemperatur avhenger blant annet av stedet du tar en måling. Kroppstemperaturen varierer fra 37,1ºC i endetarmen til 36,6ºC i øret og 36,4ºC i munnen.

Det er ganske vanlig at kroppstemperaturen:

  • Er lavere akkurat når du står opp
  • Er forhøyet rundt eggløsning
  • Er forhøyet etter fysisk aktivitet
  • Varierer fra morgen til kveld
  • Varierer etter alder og kjønn

Vær oppmerksom på feber

Definisjonen av feber endres med alderen. Blant annet kan en voksen «tolerere» høy kroppstemperatur bedre enn et barn. Når et barn har feber, mistanke om betennelse i kroppen eller kroppstemperatur under vanlig, bør legen alltid kontaktes.

Som mange vet kan feber reduseres med reseptfrie smertestillende midler. Hos Med24.no kan du finne smertestillende til både barn og voksne. Det er imidlertid først og fremst viktig å finne årsaken til endringen i kroppstemperaturen.

Når har du feber?
Feber er definert som en temperatur over 38°C målt rektalt – dette er den mest pålitelige målemetoden. Barn har større tendens til feber enn voksne. Ved forkjølelse er det svært vanlig at man de første dagene har en kroppstemperatur på rundt 39 - 40°C.

Hvor ofte bør du ta temperaturen til noen med feber?
Vanligvis måles temperaturen en gang annenhver time. Dersom målingen ikke stemmer overens med personens tilstand, er for lav eller høy, bør du gjenta målingen 3 ganger med 15 minutters mellomrom. Hvis målingen igjen er for høy eller lav, bør legen kontaktes.

Før du tar målingen din
Når kroppstemperaturen skal måles, bør personen og termometeret holde seg i stabil romtemperatur i ca. en halv time før målingen tas. På denne måten kan du få det beste resultatet.

Ulike typer termometer

Et digitalt termometer kan måle kroppstemperaturen til voksne og barn. De finnes i forskjellige versjoner og typer, som blant annet kan måle temperaturen:

  • I øret
  • Rektalt (i endetarmen)
  • I munnen
  • I armhulen
  • På pannen (huden)

Rektalmåling anbefales alltid for spedbarn mellom 0-6 måneder, da denne målemetoden er den mest nøyaktige og pålitelige for alle aldersgrupper. Måler du blant annet i armhulen og munnen, blir målingen mer upresis.

Det anbefales også at du alltid leser bruksanvisningen til det enkelte produktet før bruk. Der står den nøyaktige måten du kan nå et sikkert resultat på.

De mest populære produktene

Braun Thermoscan 7 Øretermometer. Med ThermoScan 7 får du et infrarødt digitalt øretermometer som kan brukes for hele familien. Termometeret gir en sikker og rask temperaturmåling i samarbeid med en alderspresisjonsteknologi som hjelper til med å tolke resultatet. Braun Thermoscan har til og med en minnefunksjon for hele 9 målinger!

Braun Thermoscan Linsefiltre. Dette er ekstra linsefiltre/linsebeskyttere til Braun Thermoscan termometer. Ved å bruke et nytt linsefilter ved hver måling kan du sikre optimal hygiene.

Beurer FT 15 Digital Express termometer. Dette termometeret garanterer en rask og komfortabel temperaturmåling av spedbarn. Den kan brukes rektalt, oralt og i armhulen med sin fleksible tupp. Beurer FT 15 gir en nøyaktig måling etter bare 10 sekunder, den er utviklet uten glass og kvikksølv og er 100 % vanntett.


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.