Ammeinnlegg

Det er viktig å holde brystet varmt og tørt ved amming for å unngå brystbetennelse og annet ubehag. Ammeinnlegg er effektive for dette. Hos Med24.no har vi flere forskjellige typer, blant annet ammeinnlegg i ull, bomull og engangsinnlegg. Du kan finne den modellen og formen som passer deg og dine behov – uansett hva dine preferanser er når det kommer til materiale, farge eller merke.

Hva er ammeinnlegg? | Hvorfor bør jeg bruke ammeinnlegg? | Valg av ammeinnlegg

37 Produkt(er)

Om ammeinnlegg

Ammeinnlegg er for mange kvinner et helt essensielt hjelpemiddel. Innleggene består av små puter i forskjellige materialer, som brukes på brystet. De tar opp melk mellom ammingene og er for mange en hjelp mot såre bryster. Med ammeinnlegg kan du dermed forebygge sopp, brystbetennelse og ikke minst uheldige flekker.

Som regel kan det være stort behov for ammeinnlegg i starten av ammeforløpet. Dette er fordi brystet både lagrer melk mellom ammingene og overproduserer fordi det ennå ikke har tilpasset seg barnets behov.

Ulike typer ammeinnlegg

Det er viktig å få tak i ammeinnlegget som passer ditt bryst og behov. Noen trenger tynne ammeinnlegg, andre trenger høy absorberingsevne og eventuelt en annen form enn det flertallet foretrekker.

En dårlig passform kan ødelegge hele formålet med ammeinnlegget, forårsake ubehag og bretter. Vi har derfor samlet et utvalg ulike innlegg på denne siden, slik at du garantert kan finne det beste ammeinnlegget for deg.

Du kan finne økologiske og gjenbrukbare ammeinnlegg – disse produseres oftest i ull eller silke – samt termoinnlegg som kan varmes og avkjøles. I tillegg kommer engangsinnlegg som består av et papirlignende materiale med væskesperre i plast.

Derfor bør du bruke ammeinnlegg

Det er mange grunner til at ammeinnlegg er verdt å bruke. Vi har listet opp noen av de viktigste nedenfor:

  • Ammeinnlegg absorberer melk og beskytter klærne.
  • De varmer og beskytter den sensitive huden.
  • Du unngår at rennende melk plager huden.
  • De kan hjelpe mot såre brystvorter.
  • Brystene holdes tørre samtidig som innleggene lar huden puste.
  • De er tilgjengelige i en diskret, umerkelig og komfortabel passform.
  • De kan bidra til å stimulere brystkjertlene og melkekanalsystemet.
  • Risikoen for sopp, melkeklumper og betennelse minimeres.

Har du en tendens til brystbetennelse bør du vurdere et ammeinnlegg av ull – disse er også gode i vinterkulden. Vær også oppmerksom på at et dårlig rengjort ammeinnlegg kan gi betennelser og sopp. Det er viktig å bytte innleggene for å holde brystene varme og tørre hele tiden. Mange velger derfor å ha minimum to ammeinnlegg.

Les også: 10 tips til en god start på ammingen!

Valg av ammeinnlegg

Hos Med24.no kan du finne ammeinnlegg favorittmerker som Mininor og Oopsy til fantastiske priser. Er du i tvil om valg av ammeinnlegg, gir vi deg en kort introduksjon til noen fra utvalget vårt her:

Lana Softline er ammeinnlegg i ull som former seg etter brystets form samtidig som den absorberer og varmer. Ammeputen av ull finnes i mange forskjellige størrelser og kan til og med vaskes i vaskemaskin. De må stå og tørke på en radiator eller en annen tørr varmekilde.

Lansinoh ammeinnlegg er engangsammeinnlegg som kommer i pakker med 24 stk. Lansinoh er et ultratynt 3-lags innlegg som sitter diskret og naturlig rundt brystet. Med selvklebende tape holder du ammeinnlegget på plass. Lansinoh har egenskapen til å holde huden tørr og komfortabel, samtidig som den forhindrer flekker på klærne. Innleggene er laget med en helt spesiell teknologi som gjør at huden kan puste naturlig.

Carriwell lager runde ammeinnlegg i bomull i både svart og hvitt for å matche BH-en din. I tillegg har de laget et fantastisk ammeinnlegg i silke. Silken har betennelsesdempende egenskaper og forhindrer derved brystbetennelse i tillegg til å ha en helbredende effekt på sprukne brystvorter.

Oopsy er et astma- og allergimerket ammeinnlegg til en billig penge. Ammeinnleggene er pustende og tynne med fantastisk absorberingsevne. Oopsy ammeinnlegg passer både dag og natt på grunn av den høye absorberingsevnen på opptil 2 dl. De er supertynne og måler bare 0,7 mm, så de er usynlige under trange klær. Med sine 13 cm dekker de både et stort og lite bryst.

Ammeinnlegg kan redde deg fra unødvendige plager under perioden du ammer barnet ditt. Ta vare på kroppen din og kjøp ammeinnlegg fra Med24.no i dag – Få dem levert helt hjem med rask levering!


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.