Balansetrening

Tren og hold balansen gjennom hele livet, slik at du holder musklene og kroppen koordinert og sterk. Med smarte verktøy som vippe-/balansebrett og balanseballer kan du enkelt trene i hverdagen, hvor du vanligvis sitter stille i en kontorstol i mange timer.

Hvorfor er balanse viktig? | Balanse- og vippebrett | Balansepute | Balanseball

9 Produkt(er)

Hvorfor er balanse viktig?

I bunn og grunn er balansen vår avgjørende for at vi skal leve aktive liv uten å falle, og for at vi skal bevege oss og koordinere kontrollerte bevegelser. Faktisk er mye av balansen vår grunnlagt og praktisert allerede i barndommen, når vi trener grov- og finmotorikken. Hele livet trener vi for å holde balansen ved like, slik at vi kan fortsette å holde kroppen i tipp topp form.

Balansen vår er et samspill mellom sansene, holdningene og evnene våre til å reagere, og kontrollen over musklene – inkludert de små finmotoriske musklene. Å holde balansen er en måte å kontrollere kroppens tyngdepunkt i forhold til føttenes posisjon på bakken, og det er nødvendig for å kunne koordinere musklene i forhold til sanseinntrykkene fra omgivelsene.

Med ulike verktøy kan du enkelt implementere litt balansetrening i hverdagen, hvor du samtidig vil styrke mange av kroppens muskler og ledd – også de små, dyptliggende og stabiliserende musklene.


Balanse- og vippebrett

Et balansebrett er et brett designet for å stå på som enten vipper i alle retninger eller frem og tilbake, avhengig av om du velger et rundt vippebrett eller et firkantet vippebrett. Det er flere forskjellige måter du kan trene med balansebrett, men generelt vil det styrke ledd og muskler i bena, og spesielt ankelleddene vil få økt stabilitet av å trene med balansebrett eller gyngebrett.

Med et firkantet vippebrett kan du gynge frem og tilbake eller fra side til side, avhengig av hvordan du snur brettet. Når du bruker brettet, kan du prøve å tippe så langt frem på tærne som mulig uten at de faktisk berører bakken, og deretter tippe bakover på hælen så langt du kan uten at kanten av brettet kommer i kontakt med bakken.

Det runde vippebrettet er en plate med en halvkule under, som kan vippe 360 ​​grader rundt. Dette vippebrettet stiller litt høyere krav til din balanse og koordinasjon enn det firkantede brettet, og skal du bruke et vippebrett til rehabilitering etter en skade, kan det være lurt å begynne med det firkantede balansebrettet.

En god øvelse med det runde vippebrettet er en variant av de tidligere beskrevne øvelsene hvor du vugger frem og tilbake på brettet. Med det runde brettet kan du tippe fremover mot tærne uten å få kanten av tippebrettet ned i bakken og deretter snu hele veien rundt slik at et nytt stykke av kanten av tippebrettet kommer nærmest bakken. Prøv å vippe både med og mot klokken slik at du virkelig utfordrer balansen.


Balansepute

Med en ergonomisk sittepute til stolen din kan du både trene balansen og samtidig få en bedre sittestilling. Puten er tilgjengelig med små, tettsittende, myke pigger eller med attraktive trekk i nøytrale farger og et moderne, elegant design. Balanseputene er perfekte til kontorstolen eller spisestolen, hvor du sitter mange timer hver eneste dag, så du kan nyte en ekstra god holdning gjennom dagen. En riktig sittestilling kan spare deg for mye spenning og smerter i rygg, nakke og skuldre, der du ellers kan bli sår av en lang arbeidsdag foran pc-en.

Ettersom balanseputen er litt myk, trener du setemusklene dine ved å legge vekten i den ergonomiske puten, som vil skape en liten bevegelse i puten som kroppen må reagere på og tilpasse seg. Ved å samtidig aktivere musklene rundt mage og rygg kan bruk av puten også lindre stivhet og ryggsmerter, slik at du holder overkroppen sterk og stabil.


Balanseball

Ønsker du å fullstendig erstatte kontorstolen, spisebordsstolen eller andre stoler i livet ditt med en ball, kan du automatisk få en aktiv sittestilling hele dagen, hvor du effektivt trener et stort antall av kroppens muskler og ledd. Balanseballen er en bevegelig sitteflate som tvinger kroppen din til å bevege seg for å kompensere for ballens bevegelser i forskjellige retninger. Siden du er tvunget til å holde balansen når du sitter på ballen, aktiverer du mange muskler i rygg, mage, rumpa og bein, samtidig som du forbedrer holdningen. Finkoordinasjonen og justeringen av balansen trener også de mange små musklene i ryggen, slik at du totalt sett får en god kroppsøkt bare ved å sette deg ned.

Balanseballene fra JobOut har vakkert og enkelt design med myke og behagelige stofftrekk i enten lysegrå, mørkegrå eller sort kunstskinn. Det er litt vekt i bunnen av trekket slik at ballen ikke ruller bort når du reiser deg fra den, men ballen er fortsatt mobil nok til at du får et effektivt utbytte. For enkel transport og oppbevaring har ballen et håndtak som kan henges eller bæres.


Gå til top

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.