Neglelakk

Vi vil alle ha vakre negler! Men hvordan får man neglelakk til å tørke raskt, og hva er egentlig base coat og top coat? Les videre for å finne ut av det!

411 Produkt(er)

Neglelakk for enhver anledning

Vakker neglelakk er prikken over i-en til ethvert antrekk. Den kan matche humøret, årstiden eller til og med en spesiell begivenhet. Det er alltid en herlig følelse å se på neglene og se at de stråler i forskjellige farger. Uansett om du foretrekker intense, sterke farger eller en mer nedtonet, pastellfarget neglelakk, finner du helt sikkert en neglelakkfarge som passer til deg og ditt humør på Med24.no.


Hvor lenge skal neglelakk tørke?

Det kan være vanskelig å gi et konkret svar på hvor lenge neglelakk bør tørke. En god tommelfingerregel er at neglelakkens tørketid vanligvis er 3 minutter. Dette kan imidlertid avhenge av mange ting, for eksempel hvor tykt lag du legger, for jo tynnere lag, desto raskere tørker neglelakken. Det er derfor bedre å påføre flere tynne lag enn noen få tykke for at neglelakken skal tørke raskere.

Du kan også få tak i andre produkter som får neglelakken til å tørke raskere. Blant annet vidunderproduktet Essie Quick-E Drying Drops, som alle bør ha for hånden. Med bare noen få dråper tørker neglelakken raskt, slik at du ikke trenger å vente så lenge på det ferdige resultatet.


Hvordan fjerner jeg neglelakk?

Hvis det er på tide med en ny neglelakkfarge, kan du enkelt og raskt fjerne den gamle neglelakken med neglelakkfjerner, som fås med eller uten aceton, avhengig av hva du foretrekker.

Men hvordan fjerner du neglelakk uten neglelakkfjerner? Her får du noen tips til hva du kan gjøre:
Har du gammel neglelakk liggende som du ikke bruker lenger? Da kan du bruke den som neglelakkfjerner. Dette fungerer fordi neglelakk inneholder løsemiddel, som blant annet holder neglelakken flytende, men dette fordamper etter en stund og da tørker neglelakken. Den beste å bruke til dette tipset er en klar neglelakk, da den inneholder mindre pigment og mer løsemiddel. Men du kan også bruke en av fargene du ikke er så glad i.

Slik fjerner du neglelakk uten neglelakkfjerner:

  1. Påfør neglelakken på neglen og la den virke i 10 sekunder.
  2. Tørk av med en klut eller et tørkepapir mens den fortsatt er våt.
  3. Gjenta trinn 1 og 2 hvis ikke all neglelakken er fjernet.
  4. Det kan sitte små rester av neglelakk på neglebåndene eller rundt neglekanten. Disse kan fjernes ved å legge hendene i varmt såpevann i noen minutter.

Guide til påføring av neglelakk

Er du usikker på hvordan du legger neglelakk? Her på Med24.no har vi satt sammen en enkel guide som hjelper deg med å oppnå et flott resultat hver gang.

  1. Begynn med å vaske hendene for å fjerne skitt og smuss.
  2. Klipp og fil neglene til ønsket lengde.
  3. Skyv ned neglebåndene eller fjern dem med en neglebåndsklipper
  4. For best resultat bør du bruke en base coat som første lag før du legger farge
  5. Nå er det på tide å påføre noen lag av fargen du har valgt, avhengig av hvor mettet du vil ha den.
  6. Når fargen er helt tørr, er det på tide å påføre en top coat.

Nå er du klar med vakre, perfekte negler!


Hva er base coat og top coat?

Når du legger neglelakk, er det flere ting du kan gjøre for å få best mulig resultat. Det er lurt å kjøpe en base coat og en top coat for å få neglelakken til å holde lenger.

Base coat

En underlakk er det første laget du bør påføre før du lakkerer neglene. Det gir den beste basen for fargen og beskytter neglene mot misfarging. I tillegg bidrar base coaten til at manikyren holder så lenge som mulig, og at den ikke sprekker med en gang.

Top coat

En top coat er det siste laget som påføres etter den fargede neglelakken. Den låser inn fargen og bidrar til at hele neglelooken holder i så mange dager som mulig. En top coat er med på å ta ekstra godt vare på fargen, da det er top coaten som slites av først, før fargen. Derfor vil du oppleve at neglelakken holder lenger.


Neglelakk for gravide og barn

Hvis du er gravid, har du sikkert lurt på om neglelakk er noe du bør unngå under svangerskapet. Men ifølge Helsenorge kan du godt bruke neglelakk selv om du er gravid. Det kan være vanskelig å finne neglelakk uten kjemikalier, så det er lurt å ta noen forholdsregler. Sørg for at du bruker neglelakk på overflaten av neglene og ikke får for mye neglelakk på huden. Du bør også alltid sørge for god ventilasjon når du påfører neglelakken, både under og etter påføring.

Neglelakk til barn er også ganske trygt, men de samme forholdsreglene gjelder.


Finn den beste neglelakken for deg

Hvis du er på jakt etter de beste neglelakkene, har du definitivt kommet over Essie neglelakk. Essie er et av de ledende merkene på markedet. Her finner du et vell av vakre farger, enten det er neglelakk med glitter, matt neglelakk eller nøytrale farger. I 35 år har Essie utviklet neglelakker og negleprodukter av høyeste kvalitet, og de følger alltid de nyeste trendene.

I tillegg til vanlige neglelakker finner du også gellakk hos Essie. De er utviklet for at du skal kunne få salongkvalitet hjemme, med ekstra holdbarhet og uten bruk av UV-lampe.

En ting er sikkert, du kan aldri gå galt med en neglelakk fra Essie.


Uansett hvilken look eller farge du liker på neglene, har vi i utvalget på Med24.no en neglelakk som passer dine behov. Få vakre, velstelte negler i dag!


Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.