Lysterapi

Lysterapi kan hjelpe deg hvis du føler deg sliten og tappet for energi. Vinterens mørke påvirker oss mer enn vi tror – les mer om lysterapi her!

3 Produkt(er)

Lysterapi for å hjelpe deg ut av mørket

Ikke mye sollys trenger gjennom skyene i vintermånedene, og lystimene blir færre og færre. Dette påvirker mange, da lyset kan gi oss energi til å komme oss gjennom dagen. For mange er det mørkt når vi kommer på jobb og mørkt igjen når vi har fri, så soltimene kan være minimale for oss som jobber innendørs. Dette kan bidra til at du føler deg tappet for energi og sliten – Derfor kan en lysterapilampe bli din nye hjelper!


Hvorfor påvirker mørket oss?

Melatonin er et hormon som produseres i hjernen. Du har kanskje hørt det gå under navnet "søvnhormon"?. Det kalles ofte dette, da det er med på å regulere søvnen og døgnrytmen vår. Når det er mørkt, produserer kroppen mer melatonin, som hjelper oss å bli trøtte om kvelden, og når lyset treffer øynene våre om morgenen, produseres det mindre.

I sommermånedene er det ikke noe problem for oss å få det lyset vi trenger, da det nesten er lys fra vi står opp til vi legger oss igjen. Men om vinteren kan det være mer problematisk, da mange står opp før solen, og først kommer hjem når solen har gått ned igjen. Derfor får vi ikke stoppet produksjonen av melatonin, på samme måte som om sommeren.

Derfor kan mange oppleve å føle seg mer slitne når vintermørket er over oss. Følgelig er det viktig å få så mye lys som mulig i løpet av dagen.


Hvordan virker en lysterapilampe?

En lysterapilampe fungerer ved å skinne et lys laget for å simulere sollys. Ved å bruke en lysterapilampe simulerer du dermed sollyset du vanligvis får om morgenen/dagen i sommerperioden. Dette lyset får kroppen til å stoppe produksjonen av melatonin, slik at du kan få en god start på dagen og oppleve mer energi.


3 tips – Hvordan bruker jeg lysterapi riktig?

Hvis du vurderer å kjøpe en lysterapilampe, har du sikkert tenkt på hvordan du bruker en lysterapilampe og når.

Nedenfor har vi laget 3 tips som kan være gode å følge hvis du vil være mer sikker på at du bruker lysterapilampen din riktig.

En lysterapilampe krever faktisk ikke så veldig mye av deg og den er ganske enkel å bruke. Lysterapi har best effekt om morgenen og bør helst brukes med en gang du våkner.

1. Lysterapi har som sagt best effekt om morgenen, så du reduserer produksjonen av melatonin. Se om du kan inkludere lysterapi i morgenrutinen din – kanskje du bør ha den på nattbordet slik at du kan ligge med lysterapilampen i sengen når du våkner, eller kanskje du bør ha den stående foran deg mens du spise frokost.

2. Det anbefales å bruke en lysterapilampe i ½ - 2 timer om dagen mellom 06:00 og 20:00. Gjerne om morgenen, hvis mulig, for å få en best mulig start på dagen. Men ellers kan du også enkelt bruke den senere på dagen. En lysterapilampe skal imidlertid ikke brukes etter kl. 20.

3. Husk å se inn i lampen med jevne mellomrom. Lysterapi virker ikke hvis lyset ikke får treffe øyet.


Hvilken lysterapilampe bør jeg velge?

Det finnes flere forskjellige typer lysterapilamper, og det kan føles vanskelig å orientere seg mellom masse nye produkter. Men vi er her for å hjelpe deg, slik at ditt valg av lysterapilampe blir så enkelt som mulig.

Når du er på jakt etter en lysterapilampe er det lurt å gå for lampene som lyser med 10 000 LUX, da disse simulerer sollys og gir mer energi i hverdagen. Se etter en lampe som er medisinsk godkjent og velg en stor skjerm dersom du må sitte langt unna lampen. På denne måten får du mest mulig ut av lysterapilampen din.

Lysterapilampe til hjemmet eller kontoret

Har du en f.eks. en kontorjobb kan du med fordel velge en av bordmodellene. Da kan du ha lampen stående på pulten og slå den på om morgenen når du kommer inn. Det finnes flere forskjellige lysterapilamper som du kan ha på kontoret eller hjemme etter behov. F.eks. Beurer lysterapilampe TL 70, som i tillegg til den høye effekten på 10.000 lux, har et stilig design som passer inn i alle hjem og kontorer. Alle våre Beurer lysterapilamper er utstyrt med stativ, som gjør dem enkle å ha stående foran deg på et bord.

Lysterapilampe for å ha med deg på farten

Er du mye på farten og trenger en liten, smart lysterapilampe som er enkel å ta med seg? Da er Beurer lysterapilampe TL20 definitivt noe for deg. Det er en perfekt størrelse å bære rundt på, men samtidig går det ikke på kompromiss med kvalitet og styrke. Denne Beurer lysterapilampen er også en ideell størrelse å ha på nattbordet ditt slik at du kan bruke den så snart du våkner.

Lysterapi over lengre avstand

Trenger du en lysterapilampe hvor du kan sitte lenger unna lampen, bør du velge Beurer lysterapilampe TL45 eller TL41 touch. Disse to lampene tillater en avstand på 20 cm. hvor du fortsatt mottar 10 000 lux, som er den optimale styrken for å få mest mulig ut av lysterapilampen din.


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.