Menstruser

Er du opptatt av bærekraft og ser etter en løsning som er både er bra for deg og miljøet? Da er løsningen vaskbare menstruser!

Bærekraftig menstruasjonHvordan virker de? | Hvor mange skal jeg ha? | Imse menstruser | AllMatters menstruser

29 Produkt(er)

Få en bærekraftig syklus med menstruser

Først kom menskoppen, og siden har muligheten for vaskbare menstruasjonstruser blitt utforsket. Nå har flere merker endelig entret feltet med de innovative trusene.

Akkurat som med menskopp sparer du miljøet for masse avfall av bind og tamponger ved å bruke menstruser. Dette gjør det til en god og bærekraftig løsning dersom du ønsker å gjøre noe ekstra for miljøet. I løpet av 2 år bruker du vanligvis over 500 bind eller tamponger, mens du kun vil bruke 4 par menstruser.

Merker som Imse og Allmatters produserer menstruser som erstatter tamponger og engangsbind. Menstrusen kan vaskes og dermed brukes igjen og igjen. Det finnes ulike truser med forskjellig absorberingsevne og materiale, så du kan velge ut fra egne behov og ønsker.

Menstruser er designet både for dager med lett blødning og for kraftigere blødninger. Så ikke la mensen holde deg tilbake, for menstrusen vil sannsynligvis holde styr på blødningene for deg.


Hvordan fungerer menstruser?

Menstruser er ikke som vanlige truser, fordi disse absorberer blødningene raskt og effektivt og kapsler det inn i stoffet, slik at du ikke går med våte truser.

I menstruser er det bygget inn et ekstra lag med stoff som virker absorberende på væsker, inkludert blod. Stofflagene kapsler inn blødningen og holder den mellom stoffet slik at du ikke trenger å bekymre deg for å blø gjennom.

Bør menstruser brukes sammen med tamponger eller bind?

Det korte svaret er nei. Menstruser er bygget slik at du ikke trenger andre midler for å stoppe blødningen. Men selv om det ikke er nødvendig å bruke bind eller tamponger hvis du bruker menstruasjonstruser, kan du enkelt kombinere disse tingene. Det kan f.eks. være at du ikke føler deg helt trygg første gang du prøver menstrusen. Her kan du enkelt kombinere for ekstra beskyttelse til du føler deg trygg og sikker. Menstrusen skal ta deg trygt gjennom blødningene dine.

Du kan også bruke periodetruser som backup for ekstra beskyttelse dersom det gir deg mer trygghet i hverdagen.


Vaskeanvisning for menstruser

Det er enkelt å vaske menstrusen slik at du kan bruke den igjen og igjen. Først og fremst bør du skylle dem i kaldt vann til vannet er klart. Du kan deretter vaske dem i maskin. Det er imidlertid forskjellig fra merke til merke hvor høy temperatur de ulike menstrusene tåler.

Du kan lese en helt nøyaktig vaskeanvisning på det aktuelle produktet, eller så kan du lese den her:

- Imse menstruasjonstruse vaskeanvisning

- AllMatters menstruasjonstruse vaskeanvisning

Når du har vasket trusene kan du henge dem til tørk, og de er da klare til bruk igjen.


Hvor mange menstruser bør du ha?

Det anbefales at du har 3-4 par menstruser, slik at du kan bytte til et nytt par etter å ha brukt dem i 8-12 timer. Vask og tørk menstrusen og bruk den igjen og igjen.

Hvis du har mensen i f.eks. 7 dager må du vurdere om du ønsker et par til hver dag, så du står fritt til å vaske mellom dagene. På denne måten har du alltid et friskt par og er fri fra å vaske dem veldig ofte.


Imse menstruser

Se for deg en fin komfortabel truse som sitter der den skal. I tillegg må du legge til at den har en absorberingsevne som tar seg av menstruasjonen din slik at du ikke trenger ekstra menstruasjonsbeskyttelse. Det er dette som er fordelen med å bruke menstruse.

Imses menstruser er unike på markedet, da de kan vaskes på 60 grader, er laget av økologisk bomull og er produsert i Europa.

Imses menstruasjonstruser er laget av:

  • Body: 95% økologisk bomull + 5% elastan
  • Top layer: 100 % økologisk bomull
  • Absorbent core: Flere lag økologisk bomull
  • Waterproof layer: 100% polyester

Hvor mye blod kan Imse menstruse inneholde?

Imse tilbyr menstruser med tre ulike absorpsjonsnivåer - lett, middels og høy flow/blødning. Høyere absorpsjon betyr både flere lag i den absorberende kjernen og lengre beskyttelse både foran og bak på trusen. Lett absorpsjon er perfekt for en mindre flow eller som ekstra beskyttelse ved bruk av menskopp eller tampong. Hos Imse finner du menstruser som passer til hele din menstruasjonssyklus. Nedenfor kan du se en tabell for absorberingsevnen til de forskjellige menstrusene:


Skema over sugeevnen på Imse menstruationstrusser

Vaskeanvisning for Imse menstruser:

Før første gangs bruk: Vask menstrusen én gang før du bruker den for første gang. Det forbedrer absorpsjonsevnen til trusen.

Etter bruk: Skyll trusen i kaldt vann og vri ut. Dette minimerer forekomsten av flekker. Du kan deretter maskinvaske dem på 60 grader og la dem lufttørke. De er nå klare til bruk igjen.

Hvis du ikke trenger å vaske med en gang, kan du oppbevare menstruasjonstrusen fuktig i 2 dager i en Imse Wet Bag. Hvis det tar mer enn 2 dager, kan de vente lenger med å bli vasket etter tørk.

OBS! Ikke bruk blekemidler eller tøymykner.


AllMatters menstruser

AllMatters er kjent for sine menskopper, og nå har de utviklet menstruser som er minst like geniale som koppene deres. Både menstrusen og koppen deres kan gjenbrukes i flere år, slik at du sparer miljøet for unødvendig avfall i form av tamponger og bind.

AllMatters menstruasjonstruser er laget av:

  • Body: 94% TENCEL™ Lyocell, 6% elastan
  • Inner layer: 77% polyester, 23% merinoull
  • Absorbent core: 100% VEOCEL™ viskose
  • Waterproof layer: 100% polyester

Hvor lenge kan jeg bruke AllMatters menstruse?

Det kommer an på hvor kraftig blødningen din er. Noen kan bruke dem hele dagen, mens andre bruker dem som backup til menstruasjonskoppen eller tamponger. AllMatters anbefaler at du bruker mensstrusen deres mellom 8-12 timer om dagen. Du kan også bruke dem over natten, for spotting eller utflod.

Du kan se om det er på tide å bytte mensstruse hvis det er blod rundt sømmen ved det ekstra stofflaget. Dette er en indikasjon på at de må endres snart. Så fort du blir vant til å bruke menstruasjonstruse vil du også raskt få en følelse av hvor lenge du kan bruke trusa av gangen, da dette kan være forskjellig fra person til person.

Hvor mye blod kan AllMatters menstruasjonstruser holde?

Disse trusene kan inneholde tilsvarende blod fra 1-2 vanlige tamponger (ca. 10ml) Det er veldig forskjellig hvor mye vi blør hver for seg, men de kan inneholde mer enn du kanskje tror.

Vaskeanvisning for AllMatters menstruser

Før første gangs bruk: Det er lurt å vaske menstrusen før første gangs bruk. Dette vil forbedre absorberingsevnen til trusen.

Etter bruk: Når du har brukt AllMatters menstruser, må de skylles i kaldt vann til vannet er klart for å unngå merker og flekker. Du kan deretter maskinvaske dem på 30 grader eller håndvaske dem med et mildt vaskemiddel. Når de har hengt til tørk er de klare til å brukes igjen.

OBS! Ikke bruk blekemidler eller tøymykner.


Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.