Fettkrem

Lider du av svært tørr hud eller hud som har en tendens til å sprekke? Da kan en oljekrem gi huden din den pleien og næringen den trenger.

Hva er en fet krem? | Hvorfor får man tørr hud? | Kan en fet krem inneholde vann?

61 Produkt(er)

Hva er fet krem?

En fettkrem er en krem med høyt fettinnhold. De vanligste fettkremene har vanligvis et fettinnhold på 70 %. Disse fuktighetskremer kan fungere som daglig kroppspleie hvis du har svært tørr hud. Du kan også få fettkremer som har et fettinnhold på opptil 100 %. Disse fettkremene fungerer mer som barrierekremer og legger et beskyttende lag på huden i stedet for å trenge inn i den.

Hva er en fet krem bra for?

En god fuktighetskrem kan hjelpe deg med flere ting. Men noe av det den er aller best til, er å hjelpe deg som har svært tørr hud. En fet krem er ekstremt nærende for tørr og skadet hud, og kan derfor hjelpe deg på vei mot en mer balansert hud.


Tørr hud

Mange mennesker er utsatt for tørr hud, så hvis du selv lider av det, er du langt fra alene. Det er svært vanlig å få tørr hud på bena, hendene og mange andre steder på kroppen. Kanskje lider du ikke av tørr hud hele året, for det kan fort komme og gå, særlig i vinterhalvåret når huden vår er ekstra utsatt for kulde.

Det kan være mange ulike grunner til at du opplever tørr hud på kroppen. For eksempel

  • Hvis du vasker hendene ofte. Såpe og vann kan virke uttørkende på huden.
  • Huden har en tendens til å bli tørrere med alderen, ettersom både vann- og fettinnholdet i huden avtar med årene.
  • Hvis du ikke får i deg nok væske/vann.
  • Sykdommer som stoffskiftesykdommer kan også påvirke huden ved å gjøre den tørrere.
  • Hvis du har arvet tørr hud fra foreldrene dine.
  • Hvis du oppholder deg på et sted med svært kald og tørr luft.
  • Hyppig bruk av vaskemidler og kjemikalier som kan virke uttørkende på huden.
  • Lange, varme bad, da det varme vannet virker uttørkende på huden.

Kan en fet krem inneholde vann?

Svaret på dette er ja. Fet kremen din kan inneholde vann, da dette bidrar til at kremen trekker inn i huden. Det har imidlertid vært mye snakk om at vannet i kremen kan fryse til is på huden hvis du går ut i minusgrader. Men under normale vinterforhold er det ikke noe problem å bruke fettkremer for å ta vare på huden og gi kroppen optimal pleie. Vi anbefaler imidlertid at du smører deg inn med fet krem 30 min. før du begir deg ut i kulden. På denne måten har fet kremen trengt inn i huden og eventuelt overflødig vann har fordampet.

Trenger du en kuldekrem eller barrierekrem?

Hvis du skal til et sted hvor det er ekstra kaldt, eller hvis du skal på skiferie og trenger å fukte huden mens du er ute i kulden, da kan en kuldekrem eller en barrierekrem være ideell.

En kuldekrem inneholder ikke vann og fungerer derfor som en barriere på huden for å beskytte den mot kulde. Kremene har en konsistens som ligner på vaselin og fungerer derfor ikke som vanlig daglig hudpleie. En kuldekrem fungerer kun som en krem som beskytter huden mot kulde og minusgrader.


Kundenes favoritt fet kremer

Flere av merkene her på siden lager gode fettkremer, og det kan av og til være vanskelig å vite hvilken fettkrem man skal velge. Her er de tre som er våre kunders favoritter akkurat nå.

Locobase fet krem

De fleste tenker umiddelbart på fet kremer når de hører navnet Locobase, og det er helt naturlig. Locobase er kjent for sine fet kremer, og det er forståelig nok. Fet kremene deres har vanligvis et fettinnhold på rundt 60-70%, noe som gjør dem ypperlige for tørr og skadet hud.

Ceridal kuldekrem

Ceridal lager en virkelig god kuldecreme med et fettinnhold på 100%. Denne kuldekrem er ypperlig å bruke som barrierekrem eller kjølekrem, da den ikke inneholder vann. Det betyr at den legger seg som en hinne på huden og beskytter mot vær og vind. Ceridal kuldekrem egner seg godt til utendørsaktiviteter der det er ekstra kaldt.

Danatekt fet krem

Danatekt er et annet merke som lager en god fet krem. Deres fettkrem har et fettinnhold på 70 %, så selv om det er en fet krem, trenger den likevel godt inn i huden. Danatekt fettkrem er perfekt hvis du har veldig tørr og flassende hud, og den er helt uten parfyme.


Kjøp en billig fettkrem her

Hos Med24 har vi mange forskjellige merker som alle er gode fettkremer. Hvilken fettkrem som er best for deg, kan avhenge av hva du skal bruke den til. Det kan nemlig være stor forskjell på fettkremer avhengig av hvor høyt fettinnhold de har.

Hvis du trenger råd og veiledning, kan du kontakte våre eksperter med spørsmål du måtte ha. Vi holder alltid prisene våre lave, så du kan finne en billig fettkrem her på siden.

Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.