Aluminiumsfrie deodoranter

Mange foretrekker deodoranter uten aluminium. Hvis du vil vite mer om hvorfor noen unngår aluminiumklorid og hvilke alternativer du har til deodoranter med aluminium, kan du lese videre!

Aluminium i deodoranter | Er aluminium farlig? | Deodoranter uten aluminium

71 Produkt(er)

Hvorfor er det aluminium i deodoranter?

Deodoranter er utviklet for å holde deg fri for svettelukt og forhindre svetteflekker under armene, slik at du kan komme deg gjennom dagen uten å føle deg ukomfortabel eller skitten. Alle har sikkert opplevd å glemme deodoranten om morgenen og holde armene tett inntil siden resten av dagen for at andre ikke skal lukte deg.

I mange vanlige deodoranter er aluminiumklorid, eller såkalte aluminiumsalter, en vanlig ingrediens fordi det har en antiperspirant effekt på svettekjertlene i armhulene. Dette gjør det til en effektiv ingrediens hvis du vil unngå svette og svettelukt gjennom hele dagen. Aluminium finnes også i produkter som mat, drikke, hudpleieprodukter og medisiner.

Aluminium brukes i nesten alle antiperspirantdeodoranter fordi det er effektivt for personer med svetteproblemer. Hvis en deodorant uten aluminium ikke er effektiv nok til å hemme svette og lukt, bør du vurdere å velge en klassisk antiperspirant med aluminium i stedet.


Er deodoranter med aluminium farlige?

Vi får naturlig i oss aluminium i hverdagen, blant annet gjennom mat og drikkevann. I tillegg finnes aluminium i mye sminke, hudpleieprodukter og medisiner. Men er det så farlig å få aluminium på huden gjennom deodoranter?

Mange har vært bekymret for at mengden aluminium vi får på huden gjennom deodorantene våre, kan ha noen form for skadelig effekt fordi det øker eksponeringen vår. Etter en omfattende gjennomgang av data konkluderte imidlertid den europeiske vitenskapskomiteen for forbrukersikkerhet (SCCS) i 2020 med at deodoranter som inneholder aluminium, ikke øker eksponeringen for aluminium i nevneverdig grad*.

Allergifremkallende stoffer i deodoranter

Hvis du vil ta godt vare på kroppen din og unngå svettelukt med naturlige produkter, må deodoranten din kunne gjøre det samme. Undersøkelser viser at deodorantingredienser sitter lenge på huden, noe som kan føre til langtidseksponering for kjemikalier du kanskje ikke ønsker. For eksempel allergifremkallende stoffer.

Hvis du vil unngå å absorbere mer aluminium og andre stoffer gjennom armhulene enn nødvendig, bør du unngå å bruke deodorant rett etter barbering. Da er huden mer sårbar og sensitiv for innholdsstoffene. Alternativt kan du velge en aluminiumsfri deodorant uten parfyme. Nedenfor får du hjelp til å finne den beste aluminiumsfrie deodoranten.

SCCS anser det som trygt å bruke deodoranter med aluminium*.


Deodorant uten aluminium

Hvis du er på utkikk etter en deodorant uten aluminium, finnes det heldigvis flere på markedet. Nedenfor kan du se to av våre kunders favoritter når det gjelder deodoranter uten aluminium.

La Roche-Posay 24H Deo Roll on

Hold deg svette- og luktfri i 24 timer med La Roche-Posay 24H Deo Roll On. Denne effektive deodoranten absorberer fuktighet og nøytraliserer lukt, samtidig som huden føles frisk og behagelig. Den dermokosmetiske deodoranten er fri for aluminiumsalter og parabener.

Antiperspirant uten aluminium – Rønsbøl Deo Roll On

Antiperspirante deodoranter inneholder tradisjonelt aluminium, noe som bidrar til å gjøre dem effektive i kampen mot svette og lukt. Med denne antiperspiranten fra Rønsbøll kan du holde huden lukt- og bakteriefri med ingredienser som kjerringrokk og salvie. Deodoranten er fri for parabener.Hos Med24.no har vi et bredt utvalg av deodoranter som passer dine behov. Her finner du hele vårt utvalg av deodoranter for både menn og kvinner!


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.