Mineral Makeup

mineral makeup og mineral sminke naturlig sminke

Mineral sminke og makeup - de vanligste spørsmålene

Hvordan er mineral sminke annerledes enn annen sminke?

Først og fremst er mineral sminke laget av andre ingredienser og med andre metoder enn "vanlig" sminke. Mineral makeup henter sine farger og innhold fra mineralenes verden, og er uten tilsetningsstoffer, parabener og andre fyllstoffer som kan irritere huden.

Et av aspektene som gjør mineral makeup annerledes, er måten mineralene agerer med lyset. Mineralene har en helt spesiell måte å reflektere lys på, som er veldig vanskelig å gjengi med ikke-mineral makeup, og som gjør at mineral sminke får sin kjente "soft focus" effekt.

Mineral sminke er også kjent for sin lange holdbarhet. Fordi de ikke inneholder annet enn mineraler, de er renset for organiske elementer som kan bli dårlige over tid, trenger de ikke å tilsettes konserveringsmidler på samme måte som "vanlig" makeup. Dette har to effekter, det er mindre sjanse for reaksjoner og irritasjoner på disse konserveringsmidlene, og produktene er også mer naturlige og holder seg lengre. Merk likevel at brukte sminkeprodukter alltid skal skiftes ut jevnlig, fordi det vil komme bakterier og urenheter inn i sminken hver gang du bruker den. Men har du et ubrukt og uåpnet mineral sminke produkt liggende på hyllen, vil dette holde seg friskt mye lengre enn tilsvarende vanlig sminke vil.

Inneholder mineralsminke nano-partikler?

Nanopartikler er bittesmå partikler som brukes i vanlig sminke for å fylle ut "hullene" i huden og få huden til å se jevn og pen ut. Problemet med nanopartikler er at de kan absorberes av kroppen eller komme inn i lungene og gjøre skade, noe det har blitt mere fokus på i nyere tid ettersom man har lært mere om de skadende effektene av disse. Men ingen av merkene vi fører hos med24.no inneholder nanopartikler. 

Hvem kan bruke mineral makeup?

Alle kan bruke mineral sminke. Fordi sminken er renere og kun inneholder mineraler er det færre som har allergiske reaksjoner eller irritasjoner fra mineral sminke enn fra vanlige sminkeprodukter.

Hvordan kan man bruke mineral makeup?

Mineralsminke brukes på akkurat samme måte som vanlig sminke, men det er mange som finner mineralsminke enklere å bruke, enn det tradisjonelle alternativet. Fordi mineralmakeup ikke dekker sine fargeelementer med silikoner og parabener er den lettere å påføre og mindre klebrig og fettete enn vanlig sminke. Den føles lettere, fordi partiklene er renere.

Er mineral sminke naturlig makeup?

Så lenge du kjøper anerkjente merker som er ærlige om sitt innhold og ingredienser, er mineral sminke naturlig makeup.

Er mineral makeup dyrt?
Mineral makeup er ikke dyrere enn andre kvalitetsmerker av sminke og makeup. Derimot varer ofte mineralsminke lengre siden det har mindre tilsetningsstoffer, er lettere å påføre og kan derfor i praksis bli billigere i bruk.

Og hvis du er medlem hos Med24.no får du alltid 10% bonus på dine kjøp av Jane Iredale,
som er et av de mest internasjonalt anerkjente mineralsminke merkene.

Er det trygt å kjøpe mineral makeup?

Ikke all mineral makeup er produsert likt. Ettersom "mineral makeup" har blitt mer og mer populært, er det fler og fler produsenter og merker som hopper på trenden. Og alt som inneholder mineraler, kan lovlig sett kalles mineral sminke. Det er bare at mange av produktene som kaller seg mineral sminke, også inneholder mange av de tingene som vi forbinder med vanlig sminke og som de originale mineralsminke merkene har blitt kjente for å unnvære. Det er derfor viktig å se på innholdsfortegnelsen på hvert merke, og se hva som faktisk er ekte mineralsminke og hva som ikke er det.

Det er også viktig å huske at selv om et produkt er merket "naturlig", er ikke alle naturlige ingredienser automatisk sunne eller uten giftig effekt på mennesker.

Her hos Med24.no selger vi kun "ekte" mineralsminke, med godkjente, trygge ingredienser, og hvis du har noen spørsmål eller vil vite mer om produktene i vårt utvalg, er du velkommen til å sende dine spørsmål til vår beauty ekspert, Nina.

Jane Iredal the skin care makeupJane Iredale mineralmakeup

Jane Iredale ble utviklet av nettop Jane Iredale fordi hun jobbet i underholdningsindustrien og savnet sminke som ikke skadet huden ved lengre eller intensivt bruk. Jane begynte derfor å lage sin egen, naturlige sminke, som hun etterhvert også ga til venner og andre i teater og film verden. Etterhvert ble sminken så populær at Jane Iredale begynte å lage og selge den kommersielt, og den har blitt til et foretrukket mineral makeup merke over hele verden.

Jane Iredale bruken ingen fyllstoffer i sin sminke, som gjør at mineralsminke fra Jane Iredale er helt ren, og virkelig mineralmakeup som mineralmakeup er ment å være.

idun minerals, idun mineral makeupIdun Minerals

Idun Minerals er et svensk mineralmakeupmerke som har pleiende og beskyttende egenskaper. 

Idun Minerals baseprodukt består kun av 100% rene mineraler. Dette betyr at mineralene er renset for nikkel, chromium og mikroorganismer. Baseproduktet inneholder ikke talkum, oljer, silikon, parfyme eller konserveringsmidler som parabener. Alle substansene som kan føre til irritasjon, allergiske reaksjoner eller utslett er alle blitt fjernet. Produktene er også fri for fuktighet og organiske elementer, som gjør at produktene holder seg lenge.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.