Manuka Honning

17 Produkt(er)

Hva er Manuka Honning?

Manuka Honning er en hel særlig type honning. Manukaen stammer fra New Zealand, hvor biene innsamler pollen fra Manukabusken.

Det er honningens høye innhold av MGO (metheylglyoxal), som adskiller den fra andre lignende produkter. MGO finnes egentlig i alle typer honning, men dog kun i små konsentrasjoner.

Hos Med24.no finner du blant annet Manuka honning med følgende konsentrasjoner:
•    MGO 600+
•    MGO 550+
•    MGO 400+
•    MGO 300+
•    MGO 100+

Manuka honningen er en 100% naturlig matvare og er derfor velegnet til både bruk i kjøkkenet og på huden.

Slik anvender du Manuka honning

Manuka kan anvendes både innvortes og utvortes. Innvortes kan du bl.a. spise det direkte fra glasset, bruke det i te, på brød og generelt i matlaging.

Manuka honning tåler oppvarmning

Motsatt andre typer honning tåler Manukaen faktisk oppvarmning og er derfor bedre egnet til matlaging og i for eksempel te. Normal honning mister mange av sine antibakterielle egenskaper når den blir utsatt for varme. Det skyldes at ensymene blir drept ved temperaturer over 40 grader. Det er dog ikke gjeldende for Manuka honning, som nettopp tåler oppvarming. Derfor kan du nyte din Manuka i en kopp deilig varm te og stadig få nytte av alle de gode egenskaper fra honningen.

Holdbarhet – kan honning bli for gammelt?

I teorien kan honning holde seg stort sett evig. Det krever dog at den blir oppbevart i tettlukket emballasje, hvor luft og fukt ikke kan komme inn. Honningens egenskap til å holde lenge skyldes tre ting – dens høye sukkerinnhold (ca. 80%), dens lave vanninnhold og så noen særlige enzymer, som biene tilføyer. Disse enzymer spalter nemlig noe av druesukkeret i honningen og lager det om til druesukkersyre og brintoverilte, som har den egenskapen at det kan drepe bakterier og sopp.

Dog krever det som sagt at honningen oppbevares i en luft- og fukttett beholder. Overholdes dette ikke, gir du honningen mulighet for å suge fukt fra luften og det gir bakterier og sopp bedre vekstforhold.

Vi anbefaler alltid at du følger anvisningene på produktet om holdbarhetsdato og gode råd til oppbevaring.

Bivirkninger og forbehold

Manuka honning er et 100% naturprodukt og det anses derfor som sikkert å spise for stort sett alle.

Må ikke gis til spedbarn under 1 år

Helsedirektoratet fraråder at spedbarn under 1 år spiser honning av noen form. Det gjelder derfor også Manuka honning. Dette er fordi honning kan øke risikoen for botulismeforgiftning (pølseforgiftning) hos de helt unge spedbarn, da deres fordøyelsessystem enda ikke kan bekjempe disse bakterier.

Barn fra 2 år og opp kan gjerne spise honning.

Les om de mange helsefordelene ved bruk av Manuka honning her.


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.