Doves Farm Xanthan Gum - 100 g

1
Se alle produkter fra Doves Farm
Varenummer: 32880

Free by Doves Farm Xantham Gum er et gelerings- og fortykningsmiddel til blant annet glutenfri hjemmebakst

Xanthan Gum brukes ved hjemmebakst eller matlaging, og er ofte brukt i glutenfri matlavning fordi produktet kan bringe noe av den fleksibiliteten som gluten ellers gir til bakst. Xanthan gum brukes for å forbedre strukturen og gjøre bakverk fastere, og mer elastisk, så det ikke smuldrer så lett og beholder mykheten. 

Xanthan gum inneholder ikke gluten. Det er et fermentert polysakkarid, et karbohydrat fermentert med bakterien Xanthomonas campestris. I dette tilfellet er det fermentert på mais, og inneholder derfor ikke spor av gluten. Produktet er ikke bleket. 

Produktet er Coeliac UK, Vegan og Kosher sertifisert. 

Hvordan bruker man xanthan gummi?

Xanthan gum brukes først og fremst ved glutenfri baking, for å gi brød og bakevarer spenst og sammenheng, eller som et tykningsmiddel i molekulær kokkelering. 

Glutenfri bakst med xanthan gummi:

Mange glutenfri oppskrifter vil oppgi hvor mye xanthan gummi som skal brukes, men hvis man vil prøve seg litt frem selv og for eksempel gjøre en normal oppskrift om til en glutenfri oppskrift, så avhenger mengden xanthan gum på hva man skal bake. 

  • Hvis du skal bake kaker, kjeks, scones eller muffins, så anbefaler vi 1 teskje per 250 g mel. I denne typen oppskrifter gjør xantham gum at kakene ikke faller så lett fra hverandre som de ellers gjerne vil gjøre fordi glutenfri bakst ofte mangler lim effekten hvete gir.
  • Hvis du skal bake mer elastiske brødvarer hvor du også trenger glutenens og hvetens elastisitet, slik som boller, pizza eller brød, så anbefales det å doble mengden, til 2 teskjeer per 250 gr mel.

Xantham gum skal blandes godt inn i det tørre i oppskriften, siden det er et geleringsmiddel som geleres så raskt det kommer i kontakt med væske. 

Vær obs på at selv med de anbefalte mengder xanthan gum, blir ikke resultatet akkurat det samme som om du hadde bakt med et mel med høyt gluteninnhold. Hvis du bruker for mye xanthan gum, risikerer du en gummiaktig konsistens. 


Innhold: 100 g

Ingredienser:

Xanthan Gum

Opphavsland: England

Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.

Se alle produkter fra Doves Farm
Varenummer: 32880
Glutenfri segl
Glutenfri segl

Andre kunder har også kjøpt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.