Planteoljer

27 Produkt(er)

Berik kroppen din med planteolje

Produksjonen av planteoljer bevarer de viktigste, sunneste og mest essensielle næringsstoffene i både flytende oljer og velkjente kosttilskudd.

De fleste planteoljer er beriket med de mest grunnleggende næringsstoffene og er fulle av livsnødvendig omega-3. Derfor er det også mange personer som ikke spiser kjøtt som er spesielt opptatt av å bruke planteoljer for å tilføre kroppen de nødvendige næringsstoffene.

De tre typene planteoljer

Planteoljer er naturlige og utvinnes enten fra planter eller frø. De deles hovedsakelig inn i følgende tre kategorier:

1) Vegetabilske oljer
Vegetabilsk olje brukes oftest i kosttilskudd. Den utvinnes ved hjelp av en teknikk der oljen presses ut av plantene og de viktigste stoffene forblir i oljen, slik at eventuelle helseegenskaper ikke går tapt.

2) Masererte oljer
Masererte oljer består av en baseolje som deretter er tilsatt de ønskede plantedelene. Dette er vanligst i matoljer der urter er tilsatt for å gi en god, fyldig og avrundet smak.

3) Eteriske oljer
Eteriske oljer består av aromatiske forbindelser utvunnet fra planter. De brukes i duftoljer og duftlys på grunn av sine fantastiske aromaer.

Er vegetabilsk olje sunt?

Kroppen vår trenger fett. Fett bidrar til å bygge celler og hormoner. Det er til og med en viktig bidragsyter når kroppen trenger energi til cellearbeid. Fett er også nødvendig for at kroppen skal kunne ta opp fettløselige vitaminer fra kosten, som vitamin A, D, E og K.

Planteoljer inneholder blant annet naturlige, umettede og essensielle fettsyrer, som kan være gode å ta som tilskudd hvis du ikke får i deg nok fett i kosten. Disse fettsyrene er viktige for blant annet hjernen, læringsevnen, huden og synet.

I tillegg bidrar de ulike nivåene av mineraler og vitaminer til kroppens funksjon.

Fordeler med planteolje

Basert på formelen og innholdet av planteoljer kan man identifisere en lang rekke fordeler. De viktigste er:

  • Planteolje er vegetarisk og veganervennlig.
  • De kan bidra mange av kroppens funksjoner.
  • *Noen planteoljer er kaloritette og kan derfor bidra til vekttap.

*Når det gjelder vekttap, er metthetsfølelse ofte en viktig faktor for å redusere tendensen til å overspise eller spise usunn snacks. Sunne, kaloritette matvarer kan bidra til dette, ettersom de hjelper deg med å føle deg mett lenger.

Frøbaserte planteoljer har blitt mer populært de siste årene og spesielt blant personer som er opptatt av helse. 

Godt fett i vegetabilsk olje

De mest dominerende fettsyrene i planteoljer er GLA, DHA og EPA. Alle fettsyrene er livsnødvendige for kroppen, men kroppen kan ikke produsere dem selv. De må derfor tilføres gjennom kosten, og mange velger derfor også å ta tilskudd av planteoljer.

Formålet med planteoljer og de gunstige effektene de kan gi, varierer mye. Dette skyldes først og fremst de ulike næringskompleksene.

Omega-3, -6 og -9
Omega-3-fettsyrer er ikke noe unntak, selv om mange tror at det er irrelevant å hoppe over dette næringsstoffet når man ikke spiser kjøtt eller ikke liker fisk. Kroppen trenger imidlertid omega-3, så det er viktig å finne alternativer.

De fleste planteoljer inneholder omega 3-fettsyrer. Omega 3-planteoljer, som linfrøoljer og nattlysolje, er et godt alternativt kosttilskudd til fiskeolje. Hvis du ikke liker fisk eller ikke får i deg nok av den, bør du bruke et slikt tilskudd for å få i deg omega-3.

Mange planteoljer inneholder også omega-6 og omega-9. Med disse ulike fettsyrene og deres evne til å utfylle hverandre vil du kunne bidra til kroppens system; immunforsvaret, vedlikehold av sirkulasjonssystemet, hjertet, kolesterolbalansen og mye mer!

Kapsler med planteolje

Om du foretrekker å innta planteolje som ren væske, i matlagingen eller som kosttilskudd i kapselform, er et spørsmål om smak og behag. Hvis du ikke liker smaken eller konsistensen på oljen, kan du velge å bruke kapsler i stedet for olje.

De største kundefavorittene blant kapslene med planteoljetilskudd er Oil of Life® Kjempenattlysolje, Vegetabilsk Omega-3  samt Biosym OmniVegan Omega-3.

Kjøp planteolje hos Med24.no

Hos Med24.no finner du et utvalg av kvalitetsbevisste, økologiske og sunne planteoljer. Blant dem finner du noen av de største og mest populære merkene som Livets olje og Natur Drogeriet. Som alltid er planteoljene tilgjengelige til gode priser og gode tilbud! Hvis du er usikker på hvilken planteolje du skal velge, er du velkommen til å kontakte en av våre eksperter.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.