Kompresjonsstrømper

Hos Med24.no kan du finne et stort utvalg av forskjellige kompresjons- og støttestrømper. Hvis du er i tvil om hva kompresjonsstrømper egentlig er, og når de kan brukes, har vi her samlet en masse informasjon. 

Hvilke kompresjonsstrømper skal jeg velge? | I tvil om klasse? | Hvordan hjelper kompresjonsstrømper? | Forskjellen på kompresjons- og støttestrømper 

37 Produkt(er)

Hvilken kompresjonsstrømper skal jeg velge?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke kompresjonsstrømper du skal velge, fordi det avhenger av flere ting. Når du skal velge kompresjonsstrømper, skal du overveie strømpenes grad av kompresjon, strømpenes lengde, samt hvilket materiale strømpene er i, så du sikrer at du får oppfylt dine behov best mulig. Vi har nedenfor samlet en kort veiledning i å velge støttestrømper, men ved store smerter og problemer med benene anbefaler vi at det tas kontakt med lege for beste rådgivning. 


Trykk

Kompresjonsstrømpers grad av kompresjon måles i mmHg, som er en enhet for trykk. Jo høyere mmHg strømpene har, jo større kompresjonsgrad har strømpene. Graden av kompresjon inndeles i 4 forskjellige klasser: 

  • Klasse 1, 15-21 mmHg
  • Klasse 2, 23-32 mmHg
  • Klasse 3, 33-46 mmHg
  • Klasse 4, meget kraftig kompresjonseffekt - anvendes kun på sykehus

Kompresjonsstrømper av klasse 1 anbefales til lindring og forebygging av mindre åreknuter, til bruk ved reise, til lindring av trette og lett-hevede ben etter en stående arbeidsdag og til bruk ved sport. Dette er f.eks. Mabs Bomuld Kompressionsstrømper, som med 18-20 mmHg går under klasse 1 og kan brukes av både menn og kvinner.

Kompresjonsstrømper av klasse 2 og 3 brukes av personer med nedsatt tilbakeløp av blod fra føttene, etter operasjon og mot voldsomme hevelser og væskesamlinger. Det anbefales å rådføre seg med lege eller sykepleierske ved bruk av kompresjonsstrømper av klasse 2 og 3, så man sikrer seg at strømpene er optimale i forhold til kompresjon og størrelse.

Kompresjonsstrømper av klasse 4 brukes kun på sykehus og i forbindelse med lymfødem.

Hos Med24.no forhandler vi kompresjonsstrømper av klasse 1 som kan brukes til å forebygge sykdommer og minimere plager i det daglige. De er dessuten ideelle til bruk under lengre reiser hvor det er minimal mulighet for å komme opp og bevege seg som ved buss-, bil-, tog- og flyturer.

For noen sportsutøvere kan kompresjonsstrømper gi en opplevelse av forbedret yteevne og komfort, hvilket kan henge sammen med at den økte blodgjennomstrømning som følge av kompresjonen gir bedre oksygentransport rundt til musklene og mer effektiv fjerning av avfallsstoffer.

Du kan også finne flere behandlingsstrømper fra Sigvaris, som har høyere kompresjonsgrad enn klasse 1, og som derfor kan brukes til voldsommere symptomer enn de andre kompresjonsstrømper og i forbindelse med operasjon.  


Lengde

Du kan hos Med24.no finne kompresjonsstrømper i 3 forskjellige lengder: 

  • Knestrømper
  • Lyskestrømper
  • Strømpebukser

Når du skal velge kompresjonsstrømper, skal du overveie hvor på benet det er bruk for støtte. Hvis problemet mest ses ved anklene, vil knestrømper som regel være lange nok.

Hvis det oppleves problemer/hevelse ved kneet eller lengre oppe, anbefales det å bruke lyskestrømper, som dekker det meste av lårene også. Unngå dog å velge for lange kompresjonsstrømper og å rulle dem ned, da dette kan medføre økt trykk få steder på benet.

Strømpebukser med kompresjon kan bringe hevelse helt ut av benene gjennom hoftene, og er dessuten ideelle til gravide. Vær dog sikker på at stoffet omkring mageregionen er strekkbart og egnet til gravide som f.eks. Mabs Mama kompresjon strømpebukser.


Materiale

Kompresjonsstrømper finnes i forskjellige materialer, og generelt har de alle god yteevne og grad av kompresjon.

Kompresjonsstrømper av nylon har et fint look, men er som allminnelige nylonstrømper litt mer sarte enn kompresjonsstrømper av bomull. Velg f.eks. de populære Mabs Nylon Kompresjonsstrømper, som fint kan maskinvaskes ved 40 grader etter bruk.

Bomull er slitsterkt, og strømpene kan derfor brukes mange ganger.

Som noe helt spesielt kan du hos Med24.no finne Mabs Active Dryarn, som er en kompresjonsstrømpe til sport, som er ytterst pustende og støttende. Strømpene er laget av det spesielle materialet dryarn, som er super lett og som ikke suger væske til seg og blir tungt.

De selvvarmende Bamboo Pro strømper øker sirkulasjonen varme eller nedkjøling i forhold til kroppens behov, og kan brukes hele dagen. Strømpene inneholder bambus trekull, som utsender infrarøde stråler som gir strømpene deres unike effekt. De kan brukes av både kvinner og menn, og kan maskinvaskes ved 30 grader.

Hvis du har hard hud på føttene og særlig hælene, kan du risikere å slite hull i eller gjøre skade på kompresjonsstrømpene tidligere. Vi hos Med24.no har et utvalg av særlig hudpleie mot hard hud på føttene, så dine kompresjonsstrømper kan holde så lang tid som mulig. 

Hvordan hjelper kompresjonsstrømper?

Uansett av hvilken årsak man bruker kompresjonsstrømper, har strømpene det samme formål. De legger et press på muskler og vener i benene og øker blodsirkulasjonen med et oppadgående trykk. Det skjer ved at trykket fra kompresjonsstrømpen er høyere nede ved ankelen og avtar oppover. På den måten presses blodet fra føttene og ledes oppover mot hjertet.


Hva er forskjellen på støtte- og kompresjonsstrømper?

I bunn er grunn er det forskjellige ord for det samme. Betegnelsen spesialstrømper brukes også. Ofte sier man at kompresjonsstrømper brukes til behandling ved forskjellige sykdommer og tilstander, mens støttestrømper (samt flystrømper og reisestrømper) brukes ved mindre plager og til å forebygge sykdommer.

Ved behov for kompresjonsstrømper i forbindelse med sykdom, skal man ofte ha laget spesialstrømper etter mål, sånn at lengden av strømpene, graden av kompresjon og materialet blir så optimalt som mulig.

Det kan være vanskelig å få kompresjonsstrømpene til å sitte korrekt, fordi de er strammere enn allminnelige strømper. Det finnes derfor forskjellig tilbehør til støttestrømper, som blant annet dekker over gummihansker til kompresjonsstrømper og glidesokker, som gjør det lettere å ta på strømpene, og som dessuten beskytter kompresjonsstrømpene ved påtagning. Du kan også finne Doff N’ Donner muffe og kegle hver for seg eller som sett hos Med24.no, som gjør det smertefritt å ta kompresjonsstrømper på.  

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.