Kompresjonsstrømper Støttestrømper Tilbehør

Støtte- og Kompresjonsstrømper

Støttestrømper kan bidra til å lindre slitne og hovne ben. Du kan lese det du trenger å vite om støttestrømper her!

45 Produkt(er)

Alt du trenger å vite om støttestrømper

Støttestrømper er strømper designet for å støtte og øke blodsirkulasjonen i bena. De kan være nyttige for personer som opplever problemer med blodgjennomstrømning i bena, eller som har en tendens til å ha hevelser eller tretthet i bena etter lange perioder med arbeid enten stående eller sittende.

Noen av tilstandene som støttestrømper kan bidra til å lindre inkluderer:

  • Venøs insuffisiens: En tilstand hvor venene i bena har problemer med å pumpe blod tilbake til hjertet.
  • Lymfødem: En tilstand der lymfen ikke drenerer ordentlig, noe som kan føre til hevelser i bena eller andre deler av kroppen.
  • Graviditet: Støttestrømper kan bidra til å lindre hevelse og tretthet i bena til gravide kvinner.
  • Reise: Langvarige perioder med inaktivitet på fly eller tog kan føre til hevelse. Støttestrømper kan bidra til å redusere denne hevelsen.

Støttestrømper kan også brukes av idrettsutøvere for å forbedre blodsirkulasjonen og redusere muskelømhet etter trening. Generelt kan støttestrømper være en god måte å lindre ubehag og forbedre blodsirkulasjonen i bena.


Hva er forskjellen mellom støttestrømper og kompresjonsstrømper?

Støttestrømper og kompresjonsstrømper er begge designet for å bidra til å øke blodgjennomstrømningen i bena, og de går vanligvis under samme navn. Men hvis du skal spesifisere forskjellen, kan du si at støttestrømper er til generell daglig bruk og kompresjonsstrømper er mer til bruk under sykdom eller operasjon.

Støttestrømper er designet for å gi støtte til muskler og ledd i bena, noe som kan bidra til å forhindre tretthet og smerter i bena. De brukes ofte av personer som har en stillesittende jobb eller av personer som har en tendens til å få vonde bein.

Kompresjonsstrømper er designet for å øke blodstrømmen i bena ved å gi et høyere nivå av kompresjon enn støttestrømper. De brukes ofte av personer som har kroniske venøse lidelser, som åreknuter, eller personer som har hatt en blodpropp. Kompresjonsstrømper kan også brukes etter operasjoner eller skader for å hindre at det dannes blodpropp i bena når du som pasient er mer sengeliggende enn vanlig.


Hjelpemidler til støttestrømpene dine

Hjelpemidler for støttestrømper kan brukes for å gjøre det enklere å ta på seg strømpene og å justere dem riktig på bena. Det kan f.eks. være:

  • Strømpepåtrekker: Dette er produkter som hjelper til med å trekke på støttestrømpene. En strømpepåtrekker kan være spesielt nyttig for personer med begrenset bevegelighet, f.eks. eldre eller personer med fysiske funksjonsnedsettelser.
  • Strømpelim: Dette er vanligvis et skånsomt roll-on lim som bidrar til å holde støttestrømpene på plass på bena. Strømpelim kan bidra til å forhindre at strømpene ruller ned, eller glir nedover bena.

Hjelpemidler for støttestrømper kan bidra til å gjøre det mer komfortabelt og effektivt å ta på og bruke støttestrømper.

Det er viktig å påpeke at hjelpemidlene til støttestrømper ikke alltid er nødvendige. Mange kan ta på seg støttestrømpene og justere dem riktig uten hjelp. Men hvis du opplever vanskeligheter med å ta på eller bruke støttestrømper, kan et hjelpemiddel være en god løsning for deg.


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.