Nikotintyggegummi

Mange foretrekker å bruke nikotintyggegummi for å lette abstinensen fra nikotinavhengighet når de skal slutte å røyke.

Hva gjør nikotintyggegummi? | Hvordan bruker jeg nikotintyggegummi?

33 Produkt(er)

Hva gjør nikotintyggegummi?

Som røyker inntar man nikotin sammen med røyken. Fordi man blir avhengig av jevn tilførsel av nikotin, kan det derfor være vanskelig å slutte å røyke. I forbindelse med røykeslutt kan nikotintyggegummi brukes når den akutte røyketrangen melder seg. Den avgir raskt nikotin til blodet ved tygging som lindrer abstinensene avhengigheten din gir. Sjansen for å bryte, og ta seg en røyk minsker derfor når du benytter deg av nikotintyggegummi.

Hvordan virker nikotintyggegummi?

Nikotintyggegummi fra Nicorette og Nicotinell finnes hos Med24 i to styrker: 2 mg og 4 mg. Røyker du mindre enn 20 sigaretter om dagen kan du bruke den mildere styrken på 2 mg, mens den litt sterkere nikotintyggegummien med 4 mg er beregnet på røykere som har vært vant til å røyke mer enn 20 sigaretter om dagen.

Man bruker nikotintyggegummi som et hjelpemiddel for å slutte å røyke. I de første ukene etter å ha sluttet å røyke, tar du 1 stk nikotintyggegummi hver gang du føler trang til å røyke. Du må imidlertid ikke bruke mer enn 24 stykker nikotintyggegummi per dag. Sakte trapper du ned det daglige forbruket av nikotintyggegummi, slik at du sakte blir vant til å ikke ha nikotin.

Under hvert produkt kan du finne en nøyaktig veiledning for dosering og bruk i henhold til styrken på nikotintyggegummien og dine røykevaner.

Hvordan bruker jeg nikotintyggegummi?

Nikotintyggegummi er et effektivt røykesluttprodukt, og virker ved å redusere røyketrangen. Du bør ikke bruke nikotintyggegummi som vanlig tyggegummi, da det frigjøres for store mengder nikotin hvis du bare tygger fritt over lengre tid. Tygg derfor tyggegummien sakte, mellom 10 og 20 tygg, til du kan kjenne smaken av nikotin. Deretter skjuler du tyggegummien under tungen eller mellom tannkjøttet og kinnet til smaken er borte. Denne prosessen gjentas til det har gått en halvtime, slik at all nikotin er tygget ut av tyggegummien og tatt opp i blodet.

Er nikotintyggegummi farlig?

Du bør alltid følge doseringsanbefalingene for det enkelte produkt, for ikke å risikere å få for mye nikotin. Voksne må imidlertid innta svært store mengder nikotin i løpet av kort tid (ca. 60 mg) før det er fare for å få nikotinforgiftning og en dødelig dose, men dette tallet kan variere etter kroppsvekt, tidligere røykevaner og måten nikotinen absorberes. 

Du må imidlertid være oppmerksom på at barn kun tåler svært små mengder nikotin, og må derfor aldri ha tilgang til nikotintyggegummi eller andre nikotinpreparater. Nikotinforgiftning kan føre til blant annet oppkast, diaré, syn- og hørselsforstyrrelser, svimmelhet, kramper, lavt blodtrykk, koma og i verste fall død.

Som gravid anbefales det å prøve å slutte å røyke uten bruk av nikotinerstatninger som nikotintyggegummi. Dersom dette ikke lar seg gjøre, bør du opptre i samråd med legen om en eventuell bruk av nikotinerstatning.

Kjøp nikotintyggegummi hos Med24

Hos Med24 kan du finne et bredt utvalg av nikotintyggegummi fra Nicorette og Nicotinell, som er tilgjengelig i pakker med forskjellige størrelser, styrker og med forskjellige smaker. Disse smakene inkluderer de klassiske smakene som mynte og spearmint, men også lakris, frukt, fruktmynte, ferskmynte og ismynte.

Hvis du ikke er så glad i tyggegummi, kan du velge andre alternativer for å lindre nikotinavhengigheten. Prøv for eksempel nikotinplaster, som er en enkel løsning der du ganske enkelt må skifte plaster på for eksempel armen eller magen etter et visst antall timer.

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan du kan slutte å røyke, les her: Røykeslutt - 10 gode råd

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.