Nikotininhalator

En nikotininhalator kan raskt lindre røyketrangen ved røykeslutt.

Hvordan brukes en nikotininhalator? | Nicorette nikotininhalator

1 Produkt(er)

Hvordan brukes en nikotininhalator?

En nikotininhalator består av et munnstykke som du suger fra, et endestykke og en dosebeholder som inneholder nikotin. Hver dosebeholder kan brukes i ca. 20 minutter, som kan deles inn i 2x10 minutter eller 4x5 minutter. Når du har satt dosebeholderen inn i munnstykket og endestykket, bør du bruke inhalatoren innen 12 timer.

En nikotininhalator fungerer litt på samme måte som ulike enheter som forstøver medisin – eller i dette tilfellet nikotin. Inhalatoren erstatter hånd-til-munn-ritualet som du har i forbindelse med røyking, og den kan også hjelpe mot uro og andre abstinenser, da den holder hendene opptatt. Den forstøvede nikotinen tas raskt opp i blodet etter inhalering, og du opplever derfor en rask lindring av røyketrangen ved bruk av inhalatoren. Inhalatoren er det røykeavvenningsapparatet som minner mest om en vanlig sigarett, og som derfor kan være et godt første skritt på veien mot et røykfritt liv.

Du kan bruke en nikotininhalator i forbindelse med andre nikotinerstatninger som nikotinplaster, hvor du får tilført nikotin over lengre perioder, og hvor inhalatoren kan hjelpe mot den akutte røyketrangen.

Nicorette nikotininhalator

Hos Med24.no finner du Nicorette Nikotininhalator i pakker med to forskjellige størrelser, 18 stk. og 42 stk. Begge produktene inneholder en inhalator og et visst antall dosebeholdere, som alle inneholder 10 mg nikotin per stykk.

Bruker du inhalatoren i forbindelse med røykeslutt, bør du slutte å røyke helt og heller bruke minst 6 dosebeholdere per dag. Dette er den beste måten å redusere røyketrangen på, men du bør ikke bruke mer enn 12 doser på en dag. Etter ca. tre måneder bør du sakte redusere antall doser i løpet av 1-2 måneder, slik at du etter hvert kan slippe å bruke inhalatoren, eller andre nikotinerstatninger og dermed være helt fri for avhengigheten.

Bivirkninger

Nikotininhalatoren kan kjøpes som reseptfri medisin. Som med mange andre medisiner kan du også risikere å få bivirkninger ved bruk av inhalatoren. Dette er for eksempel være hoste og irritasjon i munn og svelg, noe som kan være spesielt merkbart når man begynner å bruke inhalatoren. Som andre nikotinerstatninger kan inhalatoren også gi symptomer som hodepine, sår hals, kvalme eller oppkast, som alle er mulige bivirkninger av å ha nikotin i kroppen.

Det er imidlertid bred enighet om at bruk av en nikotinerstatning som en nikotininhalator er å foretrekke fremfor røyking, da røyking har mange andre skadelige effekter på kroppen. Bruk derfor et røykesluttpreparat i forbindelse med ditt røykeslutt, som for mange røykere øker sjansene for å lykkes.

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan du kan slutte å røyke, les her: Røykeslutt - 10 gode råd

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.