Nikotinmunnspray

En munnspray med en løsning av nikotin er en av de raskeste måtene å lindre den akutte røyketrangen som mange opplever når de slutter å røyke.

Røykeslutt med nikotinmunnspray

4 Produkt(er)

Slik bruker du munnsprayen

En munnspray med nikotin inneholder 13,2 ml nikotinløsning, hvor 0,07 ml inneholder 1 mg nikotin. En spray gir ca. 150 doser, og du får derfor i overkant av 1 mg nikotin ved hvert dosering med sprayen.

For å bruke munnsprayen med nikotin, må du lade pumpen før første gangs bruk. Dette gjøres ved å sikte bort fra deg selv og andre mennesker og dyr og deretter trykke 3 ganger på toppen av dispenseren. Etter de 3 trykkene skal innholdet komme ut av munnsprayen og den er klar til bruk.

Når du sprøyter, pek munnsprayen mot den åpne munnen og prøv å la sprayen komme så nær munnen som mulig. Du må prøve å unngå å treffe leppene eller rett ved siden av munnen. Etter dette trykker du bare én gang på dispenseren, og du vil kunne kjenne et drag av løsningen i munnen. Her må du prøve å unngå å svelge inntil det har gått minst noen sekunder for å unngå å svelge nikotinløsningen. Nikotinløsningen har sin effekt i munnen, hvor den raskt tas opp i blodet fra slimhinnene i munnen, og hvor du vil kunne kjenne effekten allerede etter 30 sekunder.

Røykeslutt med nikotin munnspray

På denne siden kan du finne forskjellige munnsprayer fra Nicorette, som alle har samme dosering og bruk. Du finner munnspray i pakker med 1 eller 2 stk, og ønsker du en munnspray med ekstra frisk og deilig smak kan du bruke Nicorette Quickmist Cool Berry med smak av røde bær. 

Felles for de forskjellige munnsprayene er at de har et funksjonelt design, slik at du enkelt kan ta dem med deg på farten i vesken eller lommen. I tillegg er de alle barnesikre, så du er sikker på at barn ikke risikerer å få nikotin ved et uhell, selv om de får tak i munnsprayen. Men husk likevel å alltid oppbevare sprayen utilgjengelig for barn.

Når du bruker munnsprayen i forbindelse med røykeslutt, kan du med fordel følge et fast nedtrappingsforløp, slik at du gradvis også senker forbruket av nikotin når du har avvent deg fra røyken.

Trinn Uke:                       Dosering:
1.                  1-6              1 eller 2 doser ved røyketrang.
2.                  7-9              Trapp ned det daglige antall doser - målet er en halvering av antallet doser i forhold til trinn 1.
3.                  10-12          Trapp ned det daglige antall doser - maks 4 doser daglig i uke 12.

Det anbefales deretter å stoppe bruken av munnsprayen.

Du kan også velge å bruke sprayen når du føler røyketrang og sørge for at du sakte reduserer forbruket av munnspray over tid. Avhengigheten fra nikotin og røyketrangen vil gradvis reduseres på denne måten, uten at du opplever store plager. Det er imidlertid viktig å være klar over at du ikke kan bruke mer enn 2 doser om gangen, 4 doser pr. time og 64 doser i løpet av dagen.

Bivirkninger

Du kan risikere å oppleve bivirkninger ved bruk av nikotin munnspray, men det er langt fra alle som opplever disse bivirkningene. Bivirkningene kan for eksempel være irritabilitet, rastløshet, økt appetitt, svimmelhet, hoste, tett eller rennende nese, forstoppelse eller søvnforstyrrelser. Det anbefales alltid å lese pakningsvedlegget før bruk, slik at du forstår effekten av produktet og eventuelle bivirkninger.

Vil du vite mer om hvordan du kan slutte å røyke, se her: Røykeslutt - 10 gode råd

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.