Lusemidler og lusekam mot hodelus

Det finnes mange forskjellige midler og metoder for å bekjempe hodelus. Med24.no tilbyr lusemidler i form av shampoo, spray, balsam og lusekammer. Kjemiske luseshampoo og lusespray dreper lus og hindrer dem i å legge nye egg, og dermed hindrer dem i å formere seg. En lusekam har mange tettsittende tagger i enten plastikk eller rustfritt stål som kan brukes alene eller sammen med både kjemiske og naturlige lusemidler for å ta bort døde lus og egg. 

32 Produkt(er)

Barn er spesielt utsatt for lus

Barn i barnehage- og skolealder er spesielt utsatt for lus da de har mye nærkontakt under lek. Det beste tiltaket mot lus er å sjekke barna minst 1 gang i måneden og gjerne 1 gang i uken. Voksne lus er 1-2 mm lange og kan være grå, gjennomsiktige, svarte, brune eller røde. De kan leve opptil flere uker i hodebunnen hvor de har tilgang til menneskeblod og gir symptomer som kløe, sår, infeksjon, eller luseavføring som gjerne kan sees på hodeputen som svart pulver. Ikke alle opplever at det klør så vær føre var og sjekk barnas hodebunn ofte og en lusekam klar til å ta opp kampen når den bryter ut.  

Hvordan bli kvitt lus?

Når man oppdager hodelus er det viktig at alle medlemmer av husstanden sjekkes slik at alle som er smittet blir behandlet samtidig. Jo tidligere man oppdager det og avbryter lusas livssyklus, desto fortere blir man kvitt dem. For å bli kvitt lus kan man bruke kjemiske lusemidler og lusekam. Lusemidler som Hedrin, Linicin og Nyda dreper lusa som deretter kan kjemmes ut med en lusekam. Lusemidlene dreper lusene, men ikke alle eggene som kleber seg fast i hårstråene. Behandlingen bør derfor gjentas etter 8-10 dager for å ta knekken på de siste lusene. Ved bruk av lusekam til å bekjempe lus, skal man kjemme håret grundig og systematisk hver eller annen hver dag i 14 dager. Håret skal alltid være vått og gjerne innsatt med balsam for å gjøre det lettere å føre kammen gjennom håret. Lusene har vanskeligere for å komme seg unna kammen i vått hår enn de har ved kjemming av tørt hår. For å drepe lusene legges lusekam og håndkle i fryseren i minst 4 timer eller vaskes ved 60 °C. 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.