Fungoral sjampo 20mg/ml- 120ml

1
Se alle produkter fra McNeil
Varenummer: 48462

Fungoral Sjampo er et reseptfritt legemiddel som brukes til behandling og vedlikeholdsbehandling av flass og andre hudforandringer i hodebunnen

Fungoral sjampo er et sopphemmende legemiddel med effekt mot flere typer sopp. Det er sannsynlig at flass og andre hudforandringer i hodebunnen er forårsaket av soppen Malassezia som finnes normalt i huden. Virkestoffet ketokonazol, brukt som sjampo, virker kun i hudlaget der det påføres og vil ved riktig bruk ikke bli absorbert eller overført til andre deler av kroppen.

Fungoral kan brukes av voksne og barn over 12 år til behandling og vedlikeholdsbehandling av seborreisk eksem (dermatitt) i hodebunnen der symptomene er rødhet, kløe og flass.

Anvendelse

Bruk Fungoral 2 ganger i uken i 2-4 uker, deretter som vedlikeholdsbehandling ca. én gang pr. uke så lenge du synes det er nødvendig. Bruk en vanlig sjampo de dagene du ikke skal ha behandling og ønsker å vaske håret.
Kontakt lege etter 4 ukers behandling hvis plagene blir verre eller ikke blir bedre.

Bruksanvisning:
Vask håret først med vanlig sjampo og skyll godt.
Bruk 3-5 ml Fungoral sjampo (1 teskje = 5 ml).
Masser sjampoen godt inn slik at det skummer.
La sjampoen virke i 3-5 minutter før du skyller håret.

Forsiktighetsregler

Bruk ikke Fungoral dersom du er allergisk overfor ketokonazol eller noen av de andre innholdsstoffene i dette legemidlet. Symptomene (kløe og rød hud) oppstår i så fall etter at du har brukt sjampoen. Hvis du bruker lokale kortikosteroider, f.eks. krem, lotion eller salve, bør du snakke med lege eller apotek før du begynner på behandlingen med Fungoral sjampo. Du kan trolig begynne med Fungoral sjampo med en gang, men du må ikke avslutte kortikosteroidbehandlingen fra en dag til en annen. Huden kan reagere med rødhet og kløe. Kortikosteroidbehandlingen trappes gradvis ned for å unngå tilbakefall. Fungoral sjampo brukes samtidig. Samme mengde kortikosteroid bør brukes i en uke, deretter reduseres gradvis i løpet av 2 til 3 uker for så å opphøre helt. Kontakt lege dersom du er i tvil.

Gravide og ammende

Du kan bruke Fungoral sjampo under graviditet og amming.

Oppbevaring og holdbarhet

Oppbevares ved høyst 25ºC. Flasken skal oppbevares godt lukket. Oppbevares utilgjengelig for barn.


Bruk ikke dette legemidlet etter utløpsdatoen som er angitt på flasken etter EXP. Utløpsdatoen henviser til den siste dagen i den måneden.

Les pakningsvedlegget her

Innhold: 120ml


Med24 apotek er underlagt apotekloven. Dette produktet kan derfor bare kjøpes av personer over 18 år. Det er kun tillatt å kjøpe ett produkt av gangen.

Ketoconazol 20mg/ml, Natriumlauryletersulfat, Dinatriummonolauryletersulfosuccinat, Kokosnøttfettsyredietanolamid, Hydrolysert animalsk laurdimoniumkollagen, Makrogol 120 metylglukosedioleat, Natriumklorid, Saltsyre, konsentrert, Imidurea, Natriumhydroksid, Renset vann, Fargestoff: erytrosin (E127)

Inngår i kategoriene
  1. Hårpleie
  2. Sjampo
Se alle produkter fra McNeil
Varenummer: 48462
Legemiddel
Legemiddel

Andre kunder har også kjøpt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.