Hårfarge Fargekurer Fargespray Tilbehør

Hårfarge

Er du ute etter hårfarge finner du et stort utvalg av toningfarge, semi-permanent hårfarge, permanent hårfarge og Henna hårfarge her!

Permanent hårfarge | Semi-permanent/Toningsfarge | Utskyllbar hårfarge | Henna hårfarge | Hårfarge uten ammoniakk

137 Produkt(er)

Oppnå ønsket look med en hårfarge for hjemmebruk

Hvis du vil ha en makeover, er ingenting så effektivt som en ny hårfarge. Men det finnes mange forskjellige merker og typer, så hvilken er den beste hårfargen for deg? Dette kommer mye an på hvilke krav du stiller til hårfargen din, om du ønsker en permanent hårfarge, eller kanskje bare en utskyllbar hårfarge for å prøve noe nytt i en kortere periode.

Nedenfor finner du en oversikt over de ulike hårfargingsmetodene, slik at du enkelt kan velge hvilken som er best for deg.


Hva er forskjellen mellom permanent, semi-permanent, utskyllbar hårfarge og Henna?

Avhengig av om du vil bytte til en helt ny farge og ha en farge som virkelig holder, prøve en farge for en kortere periode, eller kanskje bare friske opp din egen hårfarge, finnes det flere forskjellige hårfargingsmetoder. Få en god oversikt over de ulike hårfargemetodene her.

Permanent hårfarge

Med permanent hårfarge får du en hårfarge som virkelig holder. Her kan du endre hårfargen betydelig i samme tone eller mørkere. Så permanent hårfarge er perfekt hvis du er sikker på avgjørelsen din og ønsker en hårfarge som varer lenge.

Med permanent hårfarge trenger pigmentene helt inn i hårstrået, og kan dermed ikke bare skylles ut igjen. På denne måten dekker permanent hårfarge også grått hår opptil 100 %.

Her er det bare behov for å farge håret når veksten begynner å titte frem. Men permanent farge kan lett falme i solen, så med noen farger kan det være behov for å friske opp fargen før du får en utvekst. Du kan friske opp din permanente hårfarge med en skyllefarge om nødvendig.

For at din permanente hårfarge skal vare enda bedre og beskyttes mot solen, anbefales det å bruke sjampo og balsam for farget hår.


Populære permanente hårfarger

Det er mange merker som lager forskjellige permanente hårfarger. De mest populære permanente hårfargene er for eksempel:

 • Herbatint – Basert på urteekstrakter og proteiner, som gir naturlige resultater
 • Sanotint – Pleiende og mild, som gir en blank og langvarig farge
 • Olia hårfarge fra Garnier – Oljebasert, som gjør håret mykt og skinnende
 • Tints Of Nature – Inneholder sertifiserte økologiske ingredienser
 • L’Oréal Paris Excellence Crème – Med pro-keratin, som styrker håret

OBS! Ønsker du å gå fra en mørk farge til en lysere, kreves det bleking av håret først.

Rundt billede - Pige står med ryggen til og viser sit lange hår

Semi-permanent hårfarge/Toningsfarge

Semi-permanent hårfarge eller toningfarge, som det også kalles, er ikke like sterk som permanent hårfarge, og holder derfor ikke like lenge.

Med semi-permanent hårfarge legger fargepigmentene seg under håret. Men fordi de semi-permanente ikke er like sterke som permanente hårfarger, vil de falme over tid og derfor ikke vare like lenge. Hårfarger som går under semi-permanent er derfor en mellomting mellom en permanent hårfarge og en utskyllbar hårfarge.

Toningsfarge og semi-permanent hårfarge dekker grått hår opptil 70 %, og vaskes delvis ut over tid. Vanligvis vil du bruke toningfarge hvis du vil friske opp hårfargen eller gi den en litt annen tone.


Populære toningsfarver og semi permanente hårfarver

Som populær toningsfarge/semi-permanent hårfarge finner du for eksempel:

 • L’Oréal Casting Creme Gloss – Gir et blankt og mykt utseende
 • Santoting Light – Skånsom farge basert på planteekstrakter

Utskyllbar hårfarge

Utskyllbar hårfarge er, som navnet tilsier, en hårfarge som vil vaskes ut etter noen vask. Utskyllbar hårfarge er en ikke-permanent hårfarge som påføres på utsiden av hårstrået. Som resultat holder den ikke like godt som permanent og semi-permanent hårfarge.

En utskyllbar hårfarge kan dekke grått hår opp til ca. 30 %, og gir ikke overvekst, da fargen gradvis vil forsvinne. Disse er gode hvis du vil friske opp din egen hårfarge eller prøve en ny farge. Skyllefarger endrer ikke den opprinnelige hårfargen.


Populære utskyllbare hårfarger

Hvis du ønsker en utskyllbar hårfarge, finnes det for eksempel:

 • Milk_Shake Whipped Cream – Leave-in Conditioner, som skaper en vakker midlertidig farge
 • Sanotint skyllefarve – Inneholder planteekstrakter, som gjør håret skinnende med en flott midlertidig farge

Henna hårfarge

Henna hårfarge er basert på planten Henna, som inneholder fargestoffet Lawsonia, som i utgangspunktet brukes til hårfarging eller Henna-tatoveringer.

Henna hårfarge er ikke en permanent hårfarge og vil derfor falme og vaske ut over tid, så hvor lenge en Henna hårfarge vil vare i håret ditt avhenger av hvordan du beskytter det og hvor ofte du vasker det. Men som hovedregel holder en vanlig Henna hårfarge i 2-4 uker. Vanlige hennafarger faller derfor inn under kategorien utskyllbar hårfarge.

Tints of Nature har laget pleiende Henna hårfarge, hvor du får en semi-permanent hårfarge. Den trenger lenger inn i de enkelte hårstråene sammenlignet med vanlig Henna hårfarge, som påføres utsiden av hårstrået. Det betyr at Henna hårfarge fra Tints Of Nature varer lenger enn vanlig Henna hårfarge, og dekker også opptil 80 % av grått hår. Disse er perfekte hvis du vil ha en midlertidig fargeendring eller vil eksperimentere med en dypere tone i din eksisterende farge. Hennafarger kan ikke lysne håret, men farge håret i en eksisterende eller dypere tone.

Ved bruk av Henna hårfarge bør du ikke ha brukt kjemisk hårfarge i minimum 6 måneder, da det kan oppstå misfarging. Det er også viktig, som med alle andre hårfarger, å ta en allergitest 48 timer før du farger håret.


Populære Henna hårfarger

 • Rømer Henna Cremefarve – Gir glød og dybde til din egen hårfarge
 • Tints Of Nature Henna hårfarve - Inneholder naturlig hveteprotein, som styrker håret

Rundt billede - pensel, kam og skål til at blande hårfarve i

Hårfarge uten ammoniakk

Ønsker du hårfarge uten ammoniakk finner du også flere typer her. Santotint Light og L'Oréal Casting Creme Gloss er begge toningfarger eller semi-permanente hårfarger uten ammoniakk.

Skulle du derimot ønske deg en permanent hårfarge uten ammoniakk, finner du her både Herbatint hårfarge og Olia hårfarge fra Garnier.Fargekoder i hårfarge

Kan du også bli litt forvirret av tallene på hårfargen din, en farge er bare en farge? Men de har en betydning for hvilken undertone hårfargen har. Mange hårfarger er basert på et tallsystem som forteller deg hvilken farge og nyanse du ønsker å oppnå basert på den aktuelle hårfargen.

Det første tallet angir grunnfargen/tonen til selve hårfargen:

1 = Sort
2 = Brunsort
3 = Mørkebrun
4 = Brun
5 = Lys brun
6 = Mørk blond
7 = Blond
8 = Lys blond
9 = Ekstra lys blond
10 = Superlys blond 

Det neste tallet indikerer den primære reflekterende fargen - det er den reflekterende fargen det er mest av i fargen:

1 = Ask
2 = Fiolett
3 = Gyllen
4 = Kobber
5 = Mahogni
6 = Rød
7 = Grønn/blå  

Det tredje tallet er sekundærrefleksen - refleksfargen som det er minst av i fargen:

1 = Ask
2 = Fiolett
3 = Gyllen
4 = Kobber
5 = Mahogni
6 = Rød
7 = Grønn/blå 


OBS! Bruk alltid hansker når du farger hår uansett hva slags hårfarge du bruker!

Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.