Cetirizin Sandoz

2 Produkt(er)

Hva er allergi?

Allergi er hypersensitivitet for spesifikke stoffer, som gjør at immunsystemet overreagerer. Immunsystemet er til for å forsvare menneskekroppen mot angrep fra mikroorganismer, og det gjør det ved å danne antistoffer mot bakterier og virus.

Men ved allergi skjer en slik reaksjon mot stoffer som ellers er ufarlige for oss. Under en allergisk reaksjon skiller immunforsvaret ut histaminer, som fører til mange av de plagene vi opplever når vi er allergiske. Du kan lese mer om allergisymptomer og behandling her!

Symptomer på allergi

Symptomene på allergi er mange, og de varierer ut ifra hvilken allergi du har. Under har vi samlet noen vanlige symptomer ved pollenallergi og enkelte helårsallergier:

 • Nese: Tetthet, renning og nysing
 • Øyne: rennende, kløende, hovne, lysømfintlige og røde
 • Hode: Hodepine, redusert konsentrasjon, tretthet
 • Hud: kløe og utslett

Hvordan fungerer Cetirizin?

Cetirizin Sandoz er et reseptfritt legemiddel som inneholder virkestoffet cetirizinhydroklorid, som er et antihistamin. Antihistaminer er allergidempende ved å hemme stoffet histamin som blir frigjort ved allergiske reaksjoner.

Ved å hemme histaminene, dempes også mange av plagene de forårsaker når man er allergisk. Dette gjelder både for pollenallergi, og en del helårsallergier som pels- og støvallergi. Cetirizin har også god effekt mot kløe ved kronisk elveblest.

Bivirkninger

Cetirizin tabletter er et godkjent legemiddel for lindringer av allergisymptomer, og vil i de aller fleste tilfeller fjerne flere plager enn det forårsaker. Det finnes likevel noen bivirkninger som er greie å vite om. Her er noen rapporterte bivirkninger fra Cetirizin.

Vanlige bivirkninger:

 • Søvnighet og utmattelse
 • Svimmelhet og hodepine
 • Munntørrhet, sår hals og forkjølelseslignende symptomer i nesen
 • Kvalme og diaré

Sjeldne/veldig sjeldne bivirkninger:

 • Kløe og utslett
 • Ekstrem utmattelse
 • Vektøktning
 • Kramper

Husk å alltid lese pakningsvedlegget før bruk, der du også finner enda mer informasjon om eventuelle bivirkninger. Du kan finne pakningsvedlegget til Cetirizin her.

Forholdsregler ved bruk av Cetirizin

Gravide og ammende

Cetirizin allergitabletter gir i utgangspunktet ingen skadelige bivirkninger på fosteret under graviditet, men det anbefales å ikke bruke Cetirizin Sandoz uten rådføring med lege. Det samme gjelder under amming i og med at Cetirizin går over i morsmelken.

Cetirizin til barn

Cetirizin piller har doseringsveiledning for barn ned til 6-årsalderen. Følg alltid pakningsvedlegget for dosering og bruk. Rådfør alltid med lege ved nødvendighet for behandling av barn under 6 år.

Laktoseintolerante

Cetirizin inneholder laktose, som vil si at legemidlet ikke er egnet for de med laktoseintoleranse. Spør legen din om andre mulige behandlingsalternativer.

Kjøp Cetirizin allergitabletter reseptfritt på Med24.no og få rask levering, slik at du kan starte behandlingen av allergirelaterte plager på kortest mulig tid!


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.