Allmatters - Organicup

4 Produkt(er)

Menstruasjonskopp fra OrganiCup

OrganiCup gir ikke bare optimal komfort og sikkerhet til kvinnen med en aktiv livsstil, det er også en bærekraftig løsning for deg som bryr deg om miljøet. Menstruasjonskoppen påvirker ikke kroppens naturlige pH-balance, og så er den til og med skapt i et sunt og sikkert materiale, som kan brukes opp til 12 timer av gangen – selv om natten, til svømming og yoga.

Med OrganiCup kan du forta dagens gjøremål helt uten bekymring! Du kan finne din perfekte passform iblant Modell B og A.

Hva er OrganiCup laget av?

Koppen er utviklet i bløt og allergivennlig silikon, som er fri for alle de unødvendige stoffer som kan påvirke kroppens naturlige balanse. Mange vil ved bruk av tampong eller bind oppleve plager, men hos OrganiCup ses kun meget sjeldne eksempler på irritasjon. Ofte er det bare et spørsmål om tilvenning til menstruasjonskoppen.

Fordeler ved bruk av en menstruasjonskopp

OrganiCup har en lang rekke fordeler i forhold til bind og tamponger, herunder:

 • Den kan inneholde opp til 3 ganger så mye menstruasjon som en stor tampong. Det er sånn sett kun behov for å tømme den to ganger daglig.
 • Koppen er et sunt, behagelig og miljøriktig alternativ, som er fri for skadelige stoffer.
 • Du slipper risikoen for TSS (toksisk shock syndrom) ved bruk av OrganiCup.
 • OrganiCup er dessuten et økonomisk alternativ, da den holder i opp til 10 år.
 • I gjennomsnitt bruker hver kvinne 11.000 bind eller tamponger hele sitt liv, men med OrganiCup behøves kun få kopper inntil menopause.
 • Koppen er enkel å ha med seg i vesken, da den ikke tar mye plass og kommer i en disket liten bomullspose, som holder den hygienisk og fin.
 • OrganiCup samler opp i stedet for å absorbere menstruasjon, hvilket resulterer i mindre irritasjon og tørrhet. Dette sikrer også at den naturlige pH-balansen bibeholdes.

Rengjøring av OrganiCup

Såfremt koppen brukes og rengjøres riktig, er den ultra hygienisk, antibakteriell og gir ingen luktplager. Den kan anvendes hele dagen og natten, men skal som nevnt tømmes 2 ganger om dagen – morgen og kveld.

Hvordan rengjøres den?
Under menstruasjonen skylles OrganiCup bare med vann, når den tømmes og settes inn igjen. Det er derfor ikke behov for å sterilisere koppen mellom bruk når du har din menstruasjon.

Etter menstruasjon skal menstruasjonskoppen steriliseres. Først kokes OrganiCup i en gryte med vann i 5-7 minutter. Har man ikke adgang til kokende vann, kan en annen løsning være tabletter eller sterilisering beregnet til babyutstyr. Heretter skal den renses grundig med vann.

Du kan med fordel også kjøpe:
OrganiWash som er en mild intimsåpe til rengjøring av både menstruasjonskoppen og intimområdet.

Hvordan fjernes flekker/misfarging fra OrganiCup?

Det er ikke uvanlig at det med tiden kan oppstå misfarging eller lignende av koppen til tross for nøye rengjøring. Du kan dog ved hjelp av 3 simple steps få OrganiCup så god som ny igjen:

1. Kjøp en brintoverilte på 2%.

2. Bland 1/2 vann og 1/2 brintoverilte i en skål, og la koppen ligge oppi over natten.

3. Husk å rengjøre den grundig med vann før bruk!

Slik bruker du OrganiCup

 • Vask fingrene grundig før bruk.
 • OrganiCup skal foldes helt ut, da den ellers kan forårsake lekkasje.
 • Når koppen er satt inn, gis basen et trykk og den roteres 360 grader. Ved å la fingrene gli langs kanten av koppen, kan du sjekke om den er foldet ordentlig ut. Du kan med fordel også øve deg i å sette den inn og ta ut din OrganiCup før menstruasjonen.
 • I starten er det ikke uvanlig at man kan komme til å sette koppen inn feil. For å unngå uhell, kan man derfor benytte bind sammen med koppen i starten.
 • Hvis koppen har vanskelig for å folde seg ut, gir mange bare skjedeveggen et lett trykk vekk fra koppen, da det gir den plass til å folde seg ut.

Du kan med stor fordel lese vår artikkel om menstruasjons kopper her! Her kan du bli klokere på koppens miljømessige fordeler, hva menstruasjonskoppen er, samt se en detaljert video av riktig bruk!

Slik velger du mellom OrganiCup modellene

OrganiCup finnes enten som:
OrganiCup Model A. Denne er utviklet til kvinner under 30 – eller kvinner som ikke har født vaginalt.

OrganiCup Model B, er større enn modell A, og er derimot utviklet til kvinner over 30 samt kvinner som har født vaginalt.

OrganiCup Mini som er menstruasjonskoppen til tenåringer.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.