TENS apparat

TENS står for Transkutan Elektrisk Nervestimulation og er en ikke-medisinsk metode til smertelindring.
Nedenfor kan du lese mer om hva TENS apparater og behandlingen gjør. 

7 Produkt(er)

Hva er TENS?

TENS er en smertebehandlingsmetode som innebærer bruk av elektriske impulser for å stimulere nerver i kroppen. Det fungerer ved å sende små elektriske impulser til nervefibrene i det berørte området av kroppen. Disse impulsene blokkerer smertesignalene som sendes til hjernen og erstatter dem med en følelse av prikking eller vibrasjon i stedet. Dette kan lindre smerte, både akutt og kronisk.


Hvordan fungerer et TENS apparat?

TENS-apparater kan brukes til å lindre smerter forårsaket av en rekke tilstander, inkludert f.eks. muskelsmerter, ryggsmerter og menssmerter. Det er en trygg metode for smertelindring som kan brukes i kombinasjon med andre behandlingsmetoder eller som en alternativ tilnærming til smertelindring.

En TENS-enhet fungerer ved å sende små elektriske impulser til nervene som er involvert i smertesignalene. Disse impulsene forårsaker en følelse av prikking eller vibrasjon i det berørte området av kroppen, noe som kan ta fokus bort fra smerten. TENS kan settes til å stimulere ulike frekvenser og intensiteter avhengig av den spesifikke smertetilstanden.


Hvordan bruker jeg en TENS?

TENS er enkel å bruke som smertebehandlingsmetode og kan brukes hjemme. Du vil motta en TENS-enhet, som består av elektroder og en kontrollenhet. Elektrodene plasseres på huden i nærheten av, eller på de områdene du føler smerte, og kontrollenheten justeres deretter for å sende elektriske impulser med ønsket frekvens og intensitet.

Det er viktig å følge instruksjonene når du bruker en TENS-enhet og justere intensiteten til du finner den mest effektive innstillingen for smertetilstanden din. Det er også viktig at du ikke plasserer elektrodene på eller i nærheten av hjertet, halsen, på magen under graviditet, på hodet eller i ansiktet.


Er det trygt å bruke et TENS apparat?

TENS er en sikker smertebehandlingsmetode, når den brukes korrekt. Det er imidlertid visse grupper av mennesker som ikke bør bruke TENS:

  • Personer med pacemaker eller andre elektroniske implantater
  • I de første 3 måneder av en graviditet
  • Personer med epilepsi
  • Ved betjening av maskiner, som for eksempel bilkjøring

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.