TENS apparat

TENS står for Transkutan Elektrisk Nervestimulation og er en ikke-medisinsk metode til smertelindring.
Nedenfor kan du lese mer om hva TENS apparater og behandlingen gjør. 

14 Produkt(er)

Hva er TENS?

TENS er en smertebehandlingsmetode som innebærer bruk av elektriske impulser for å stimulere nerver i kroppen. Det fungerer ved å sende små elektriske impulser til nervefibrene i det berørte området av kroppen. Disse impulsene blokkerer smertesignalene som sendes til hjernen og erstatter dem med en følelse av prikking eller vibrasjon i stedet. Dette kan lindre smerte, både akutt og kronisk.


Hvordan fungerer et TENS apparat?

TENS-apparater kan brukes til å lindre smerter forårsaket av en rekke tilstander, inkludert f.eks. muskelsmerter, ryggsmerter og menssmerter. Det er en trygg metode for smertelindring som kan brukes i kombinasjon med andre behandlingsmetoder eller som en alternativ tilnærming til smertelindring.

En TENS-enhet fungerer ved å sende små elektriske impulser til nervene som er involvert i smertesignalene. Disse impulsene forårsaker en følelse av prikking eller vibrasjon i det berørte området av kroppen, noe som kan ta fokus bort fra smerten. TENS kan settes til å stimulere ulike frekvenser og intensiteter avhengig av den spesifikke smertetilstanden.


Hvordan bruker jeg en TENS?

TENS er enkel å bruke som smertebehandlingsmetode og kan brukes hjemme. Du vil motta en TENS-enhet, som består av elektroder og en kontrollenhet. Elektrodene plasseres på huden i nærheten av, eller på de områdene du føler smerte, og kontrollenheten justeres deretter for å sende elektriske impulser med ønsket frekvens og intensitet.

Det er viktig å følge instruksjonene når du bruker en TENS-enhet og justere intensiteten til du finner den mest effektive innstillingen for smertetilstanden din. Det er også viktig at du ikke plasserer elektrodene på eller i nærheten av hjertet, halsen, på magen under graviditet, på hodet eller i ansiktet.


Er det trygt å bruke et TENS apparat?

TENS er en sikker smertebehandlingsmetode, når den brukes korrekt. Det er imidlertid visse grupper av mennesker som ikke bør bruke TENS:

  • Personer med pacemaker eller andre elektroniske implantater
  • I de første 3 måneder av en graviditet
  • Personer med epilepsi
  • Ved betjening av maskiner, som for eksempel bilkjøring

Fri frakt fra 499 kr

Med Helt Hjem eller Bring

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.