Munnskyll og munnspray


Her finner du et bredt utvalg av de beste munnskyllevannene og munnsprayene som kan hjelpe mot dårlig ånde, blemmer og tannkjøttbetennelse.

Hva gjør munnskyll? | Munnskyll mot dårlig ånde | Munnskyll mot blemmer | Klorhexidin munnskyll | Hva er munnspray? | Munnspray for røykeslutt

61 Produkt(er)

Hva gjør munnskyll?

Munnskyll kan brukes av mange forskjellige grunner og er et godt supplement til å opprettholde en sunn munnhygiene.

Munnskyll er en væske som kan inneholde fluor, klorhexidin og ingredienser som hemmer bakterieveksten. Om formålet med munnskyll er å rense munnen for bakterier og plakk, forebygge karies, bekjempe tannkjøttbetennelse eller fjerne dårlig ånde varierer, og i mange tilfeller kan munnskyll gjøre alle eller flere av disse tingene.

Mange munnskyll inneholder fluor, som styrker tannemaljen og bidrar til å forebygge tannråte – karies.


Hvordan bruker jeg munnskyll?

De fleste munnskyllevæsker er klare til bruk når du mottar produktet, men noen munnskyllevæsker må blandes med vann i visse mengder før du kan bruke dem, slik at de ikke blir for konsentrerte. Les derfor alltid bruksanvisningen på produktet for å være sikker på at du bruker munnvannet riktig.

Når du har funnet riktig dosering, tar du munnvannet i munnen og gurgler i ½-1 minutt, og deretter spytter du ut munnvannet. Munnvannet skal ikke svelges, men spyttes ut igjen. Det er viktig å merke seg at munnskyllevann ikke erstatter tannpuss, men bare er et supplement.


Typer munnskyll for ulike behov

Avhengig av hva du trenger munnskyll til, finnes det ulike typer som angriper forskjellige problemer. Men du finner også munnskyll som bekjemper flere problemer samtidig.

Munnskyll mot dårlig ånde

For å få god ånde er det viktig å ha en god munnhygiene. Det betyr at du børster tennene både morgen og kveld og bruker tanntråd. Hvis du trenger et supplement i tillegg, kan munnvann være en effektiv og rask måte å få frisk og god ånde på.

Hvis du ofte har dårlig ånde, kan det imidlertid være andre årsaker enn de vanlige bakteriene i munnen, så det er lurt å spørre tannlegen din om råd ved neste kontroll for å forsikre deg om at du ikke har tannkjøttbetennelse eller periodontal sykdom.

Dr Organic Mouthwash Aloe Vera er et 70 % økologisk munnvann med naturlige ingredienser som aloe vera, arnica, tea tree-olje og grapefrukt. Med disse naturlige ingrediensene gir denne munnskyll en naturlig beskyttelse av munnen ved å bekjempe bakterier og plakk og opprettholde et sunt tannmiljø.

Få frisk ånde i 12 timer med SB12 munnskyll

Hvis du vil være sikker på at pusten holder seg frisk hele dagen, er SB12 munnskyll garantert å virke i minst 12 timer. SB12 maskerer ikke bare dårlig lukt, men nøytraliserer også svovelgasser i munnen som forårsaker dårlig ånde.

Det er bakteriene mellom tennene, i tannkjøttlommene og bak tungen som frigjør de illeluktende svovelgassene når de bryter ned matrester i munnen. SB12 munnskyll inneholder sinkacetat og klorhexidin som fjerner svovelgassene fra pusten, og klorhexidinet blir værende i munnen i 12 timer etter skylling, noe som gir SB12 en langvarig effekt.

Munnskyll mot blemmer

Mange har opplevd å få små sår i form av blemmer i munnen. De kan ofte oppstå hvis man har vært utsatt for sykdom og virus. Blemmer kan være smertefulle og ta lang tid å lege, da det er lett å bite i dem fordi de ofte er hovne.

Heldigvis finnes det munnskyll mot blemmer som kan bidra til å lindre smerten og fremme tilhelingen.

Du kan for eksempel bruke AftaMed munnskyll, Propolis munnkrem, GUM AftaClear munnspray, som alle er hurtigvirkende, lindrende midler. Sjekk ut vårt brede utvalg av produkter mot blemmer her!

Klorhexidin-munnskyll

Klorhexidin-munnskyll kan brukes som et midlertidig alternativ til vanlig tannpleie hvis du har problemer med å pusse tennene, og anbefales ofte av tannleger etter større operasjoner. Munnskyllevæske med klorhexidin bidrar til å frigjøre uønskede stoffer fra tenner og tannkjøtt og fjerner bakterier. Klorhexidin er desinfiserende og kan derfor brukes som munnskyllevann mot tannkjøttbetennelse.

Du bør imidlertid ikke bruke klorhexidin-munnskyll hver dag i mer enn 3 uker, da noen av de naturlige, gunstige og nødvendige bakteriene i munnen din også vil forsvinne ved bruk. Du kan også risikere en mindre og forbigående misfarging av tennene, som vil forsvinne når du slutter å bruke klorhexidin-munnskyllet.

Munnskyll for hvitere tenner

Flere munnskyll, som SB12 White munnskyll og GUM Original White, kan fjerne og forebygge misfarging av tennene, slik at du får hvitere og jevnere tenner etter kort tids bruk. Disse munnskyll styrker også tannemaljen og gir god ånde, i tillegg til at de motvirker misfarging.
Hva er munnspray?

En munnspray er et produkt i sprayform som sprayes direkte inn i munnhulen. Munnsprayer kan ha flere ulike virkestoffer og formål, fra lindring av munntørrhet til bekjempelse av nikotinavhengighet. På denne siden finner du mange forskjellige munnsprayer, og du kan lese om noen av de ulike bruksområdene og fordelene nedenfor.


Ulike typer munnspray

Sammenlignet med munnvann er munnspray lettere å ha med seg i vesken når du er på farten. Du trenger ikke å gurgle eller spytte ut noe, så den er rask og enkel å bruke.

Munnspray mot dårlig ånde

Hvis du er på farten og ikke har mulighet til å bruke munnvann, kan SB12 Munnspray være løsningen for deg. Denne munnsprayen gir deg en umiddelbar oppfrisker som gir deg god ånde og en følelse av friskhet i munnen. En munnspray kan være et godt supplement til din vanlige munnhygienerutine hvis du trenger noe ekstra.

Unngå munntørrhet med en munnspray

Munnspray og geler kan være en god løsning mot munntørrhet hvis du lider av munntørrhet med lite eller ingen spytt. Med en munnspray kan du beskytte slimhinnene i munnen mot uttørking, og både GUM Hydral munnspray og Proxident smørende munnspray virker smørende og lindrende. GUM Hydral munnspray fremmer også tilhelingen av vevet i munnen og legger seg som en film over slimhinnene slik at effekten varer lenger.

Nikotin munnspray for røykeslutt

Hvis du er i ferd med eller ønsker å slutte å røyke, kan en nikotinmunnspray være til stor hjelp på veien mot å bryte avhengigheten. En nikotin munnspray kan ta bort det verste røykesuget, og du vil oppleve lindring av symptomene på nikotinavhengigheten. På denne måten kan du fokusere fullt og helt på å slutte med sigaretter og deretter trappe ned og kutte ut nikotinforbruket helt.

Du kan se vårt utvalg av nikotin munnsprayer her, og under kategorien kan du lese mye mer om hvordan du bruker munnsprayen.


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.