Mellomromsbørster

tanntråd og mellomromsbørster i ulike størrelser

Stort utvalg av mellomromsbørster i mange størrelser. Mellomromsbørster kalles også interdentalbørster, fordi de brukes interdentalt - i mellomrommene mellom tennene. Vi har flere pakker med ulike størrelser børster hvis du er usikker hvilken størrelse er den riktige for deg.

Hva brukes mellomromsbørster til? | Hvordan velge størrelse på mellomromsbørsten | Forskjellen mellom de forskjellige typene

59 Produkt(er)

Hva brukes mellomromsbørster til?

Mellomromsbørster eller interdentale børster brukes til å rengjøre mellom tenner, implantater og proteser, der hvor tannbørster ikke kommer til. De forebygger sykdommer og betennelser i tannkjøtt og munn og kan være behjelpelige til å fjerne plakk og tannsten. Børstene er utformet som små flaskebørster. Velg en mellomromsbørste i riktig størrelse, de interdentale børstene skal ikke tvinges inn i for trange mellomrom, da skal du heller velge en børste av mindre størrelse.

Hvem trenger interdentale børster?

Mellomromsbørster bør egentlig være en del av alle mennesker tannhygiene. Tannbørster kommer ikke til mellom tennene, men det er akkurat der det aller meste av matrester og bakterier legger seg og skaper skader. Derfor bør mellomromsbørster brukes av alle, i alle aldre, for både å forebygge og stoppe tannplager og sykdommer.

Blødninger i tannkjøttet

Mange opplever blødninger i tannkjøttet de første gangene de bruker mellomromsbørster, eller at tannkjøttet kan være litt ømt og sårt. Dette er fordi du får renset ut mellomrom og steder som ikke tidligere har vært rengjort, og tannkjøttet kan godt være litt sensitivt. Disse blødningene burde slutte av seg selv i løpet av få dager.

Hvis du fortsetter med å oppleve blødninger i tannkjøttet etter en uke når du bruker en mellomromsbørste, skal du først prøve å være litt mer forsiktig - kun bruke børsten i en vertikal bevegelse. Hvis blødningen stadig vekk fortsetter skal du snakke med en tannlege, og også bruke et munnskyll eller munnvann med betennelseshemmende effekt.

Hvordan velge størrelse på mellomromsbørsten

Det er veldig viktig å finne en størrelse som passer til akkurat dine tenner. Noen mennesker har store mellomrom mellom tennene sine og strever med det, mens andre har alt for lite mellomrom mellom tennene og strever med at tannbørste og tanntråd ikke kan komme til. Andre igjen bruker proteser, og har utfordringer med å holde disse rene.

Med24 har flere pakker med assorterte størrelser som gjør at du kan prøve alle størrelsene og finne akkurat den størrelsen som passer best til deg. Det er en god ide å kjøpe en slik prøvepakke før du kjøper en hel pakke børster.

Det kan godt være at du trenger bruke flere størrelser, da vi ofte har ulike mellomrom mellom de ulike tennene våre. Selv om det er viktig å ikke bruke en for stor børste, skal heller ikke børsten være så liten at den ikke lengre er effektiv.


Forskjellen mellom tanntråd, mellomromsbørster og tannpirkere

Dette bildet illustrerer veldig godt forskjellen mellom tanntråd, mellomromsbørster og tannpirkere. Tannpriker er illustrert til venstre i bildet, tanntråd til høyre, og mellomromsbørster i midten.

Tenner har jo ikke rette overflater, så selv om tannpirkere og tanntråd kan være gode til å fjerne matrester, har de ikke mulighet til å rense tannflatene på samme måte som en mellomromsbørste har.

Spesielt for å komme inn i hulrommet mellom tennene, hvor mange problemer oppstår, er mellomromsbørster det absolutt mest effektive.

TePe mellomromsbørster

Mellomromsbørster fra TePe er blant våre mest populære mellomromsbørster, og de vi selger mest av. Børstene har et ergonomisk skaft som gir et godt og komfortablet grep samt god kontroll under rengjøringen. Strenger er plastovertrukket, slik at stammen ikke skader hverken tannoverflaten, tannkjøtt eller proteser og implantat. TePe kommer i mange ulike størrelser, fra 0,4mm til 1,3mm, og størrelsene er fargekodete. Hver børste er utstyrt med et plasthylster som gjør de enkle å ta med seg hvis man skal ut eller på tur. Dermed kan man alltid ha rene tenner og god tannhygiene, uansett hvor man er.

Tandex mellomromsbørster

Tandex er en dansk virksomhet som produserer tannpleieprodukter til hele familien. Børstene er ergonomisk utformet med et godt håndtak som gir god kontroll over rengjøringen og et komfortabelt grep. Hver børste kommer i en praktisk boks som også kan fungere som en forlengelse av børsteskaftet. Dermed er børsten enkel å ta med seg på tur og ut i byen.

Ekulf mellomromsbørster

Ekulf mellomromsbørster er produsert i Sverige, og kommer med ekstra langt håndtak og ekstra lange børster for en ekstra grundig rengjøring. Det følger et hylster med børsten, og hylsteret kan også brukes som en forlengelse av børsteskaftet.

GUM mellomromsbørster

GUM ble startet av John O. Butler i 1929 og blir i dag produsert i USA og Spania. GUMs mellomromsbørster er behandlet med et antibakterielt materiale som gjør at børstene holder seg rene og hygieniske lengre. Håndtaket er stort og gir et komfortabelt grep og god kontroll over rengjøringen.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.