Koffeinfri te

Med en koffeinfri te kan du nyte en kopp dampende varm te selv rett før leggetid, uten å måtte bekymre deg for en urolig og forstyrret nattesøvn. Finn din favoritt blant vårt utvalg av teer med for eksempel kamille, lavendel, havtorn, sitron, ingefær, echinacea, mynte og kanel.

Hva gjør koffein? | Økologisk te | Heath & Heather | English Tea Shop | Koffeinfri te til gravide

36 Produkt(er)

Hva gjør koffein?

Koffein finnes naturlig i både sort te, grønn te og hvit te, og du kjenner det kanskje fra kaffe, cola og ulike energidrikker. Koffein har en stimulerende og oppkvikkende effekt, så etter inntak av koffein kan du føle deg mer våken og oppmerksom. Derfor er mange også tilhengere av å drikke koffeinholdige drikkevarer tidlig på dagen, slik at de raskt føler seg mer friske og våkne.

Koffein kan imidlertid ha en vanndrivende effekt, og for noen er den oppkvikkende virkningen forstyrrende og uønsket, og derfor kan koffeinfri te være et godt alternativ hvis du ønsker å kunne drikke te uten effektene fra koffein.

Da det naturlig finnes koffein i tebladene fra tebusken Camellia sinensis, er teene her på siden basert på urter, krydder, frukt og bær i stedet for teblader, for å være fri for koffein. Hvis koffeinen skal fjernes fra tebladene, er det en lengre prosess med enten damp, vann eller alkohol, som i mange tilfeller også vil påvirke smak og innhold i tebladene.


Avslappende og beroligende te

Urtete og fruktte kan inneholde spesielle ingredienser som har beroligende effekter på kroppen, og som kan gjøre det lettere å roe seg ned om kvelden. Dette er for eksempel:

  • Kamille
  • Valerian
  • Lavendel
  • Humle
  • Sitronmelisse
  • Peppermynte

Hvis du leter etter en deilig kveldste eller en beroligende te, kan du velge blant de mange variantene her på siden, som i tillegg til de oppførte ingrediensene også har smak av lakris, tranebær, bjørnebær og rooibos. Noen av urteteene inneholder også spesielle urter som har helsefremmende effekter, og som du kan drikke for å gi kroppen din et ekstra løft.

Pukka After Dinner te og Ayurveda Sleep er to forskjellige teblandinger som inneholder beroligende urter i kombinasjon med andre urter og bær. Teblandingene har alle deilige smaker, og de passer spesielt godt for å nytes rett før sengetid, når både sinn og kropp skal roe seg ned og bli avslappet.


Økologisk te uten koffein

Alle de koffeinfrie te-variantene som du finner her på siden er sertifisert økologiske, og ingrediensene er dyrket med mål om å oppnå den beste kvaliteten og samtidig ta hensyn til miljø og bærekraft.

Økologisk dyrking sikrer at urter og andre ingredienser får tid og ro til å vokse seg fulle av gode næringsstoffer og få en kraftfull smak. Spesielt Heath & Heather og English Tea Shop har stort fokus på at hele produksjonen av te skjer bærekraftig og med respekt for bønder, råvarer og miljøet.


Heath & Heather

Fra Heath & Heather kan du finne deilige varianter av koffeinfri te, som kun er laget av herlige urter, rotgrønnsaker og planter, slik at teene derfor er naturlig koffeinfri.

Hos Heath & Heather har de over 100 års erfaring med urter, naturmedisin og krydder, og de har spesielt fokus på både de helsefremmende effektene av deres teer og deres miljømessige avtrykk i forbindelse med produksjon, frakt og salg av te.

Heath & Heather har i tillegg til deres koffeinfrie te mange andre spennende varianter som du kan utforske! Uansett om du foretrekker hvit te, grønn te, urtete, fruktte eller rød te (også kjent som rooibos), kan du blant utvalget fra Heath & Heather finne en deilig og velsmakende te med de fineste, økologiske ingrediensene.


English Tea Shop

Hos English Tea Shop har de sammensatt forskjellige koffeinfrie teer som kan nytes hele dagen. De forskjellige teblandingene har forskjellige smaks- og duftprofiler som har som mål å forsterke bestemte følelser og sinnsstemninger, alt etter om du er på vei til sengs, trenger å vekke sansene eller bare føler deg glad og tilfreds.

Du finner både te egnet for å drikke før sengetid, og hvis du ønsker å friske deg opp naturlig uten koffein, kan du velge flere økologiske varianter med smak av blant annet mynte og eukalyptus.Koffeinfri te for gravide

Hvis du er gravid, kan det være en god ide å tenke over inntaket av koffein, som bør begrenses til 300 mg koffein daglig. Det tilsvarer 3 kopper kaffe eller sterk te, og hvis du drikker mildere te som grønn og hvit te, tilsvarer det rundt 7-8 kopper daglig.

Med en koffeinfri te fra f.eks. Heath & Heather eller English Tea Shop, kan du drikke flere kopper te uten å bekymre deg for et økt koffeininntak. Hvis du ikke vil gå glipp av deilig og varm te, men ønsker å redusere koffeininntaket, kan de koffeinfrie urte- og fruktteene her være løsningen!


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.